Ako nisam odustao prethodnih 17 godina, sad sigurno necu
Yugo 1.1 EFI Power
Collapse
X
-
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."Comment
-
Napokon stiglo kuciste bregaste sa masinske, napokon nadjena kombinacija delova da se uspesno sklopi motor. Prvi utusci su pozitivni, naravno predstoje radovi na limariji pa motor nece biti u potpunosti razradjen i nastelovan do sledece godine i trebace videti jos sta sve treba uraditi da radi kako je zamisljeno, ali za sada prilicno solidno radi preko 1500 obrtaja, ispod toga se muci malo. Posto je situacija takva kakva je, provozao sam ga samo malcice, uradio jedan mali test ubrzanja od 40 do 80km/h u drugom stepenu prenosa, izmerio 4.3s i iako ne mogu definitivno da tvrdim iz toga dok ne bude skroz gotov motor, ali takvo ubrzanje bi bilo indikacija da motor ima oko 95ks. Svakako kad se zavrsi ako uspe ispod 9.5s do 100km/h i bude imao max brzinu preko 175km/h mogu biti siguran da ima takvu snagu:
Zelenko dobio suspleh, na ivice je stavljena alu vinkla posto je to najkriticniji deo za ostecivanje kao zrtvujuci materijal koji se lako zameni:
Iznenadjujuce kako se za par meseci uprlja filter vazduha:
I vec neko vreme se borim sa nekim fantomskim nestajanjem antifriza, nekad kao da nestaje, nekad ne, ali u poslednjih par dana se u ovih 500km iskazao problem definitivno napokon, pukla ekspanziona posuda, pa je zamenjena sa drugom polovnom:
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."Comment
-
-
Comment
-
-
Dugo se nisam javio sa nekim detaljima. Nastelovani ventili posle par radnih ciklusa, zapecacen poklopac ventila sa novim dihtungom dok ne uradimo stelovanje ponovo nakon razrade motora i prestelovane dizne, na kraju 134ccm@2.5bara, skoro da sam pogodio po racunu pre pocetka radova kad sam ocekivao oko 132ccm:
Naleteo na sliku, pa eto od ideje do realizacije
Usustini nakon svih ovih radova na motoru, mislim da sam ga namestio za sada da radi prilicno dobro, malcice se muci sa lerom ali 99% fabrickog osecaja je tu, prima lepo gas od 1500 do 7500 obrtaja, nema knedli, linearno vuce, nije ostao bez snage ni u nizim obrtajima i pored agresivne bregaste, ne prijavljuje nikakve greske na fabrickom ECU, cekam da uradim razradu nakon limarije pa da izmerim performanse i uporedim oba Yuga. Takodje novo vesanje napred i sper diferencijal mi se cine da odlicno rade, auto ima puno bolji start iz mesta nego pre, takodje i duza peta lepo radi i motor se ne muci sa njom cak ni u nizim obrtajima, bolje ide sa njom nego sto je pre isao sa fabrickom:

Iako sam stavio sve nove manzetne kad sam sklapao auto pre 2 godine, nazalost leva do menjaca je pocela da zeza. Mada vec pri sklapanju auta je lezaj na manzetni imao previse lufta, a vidim da nove dolaze sa drugacijom izvedbom lezaja pa se nadam da ce biti sad uspesno reseno curenje iako sam morao da premestam selnu jer je nisu dobro fabricki ugradili:
Posto sam skidao suspleh, slikao sam "malo" bolje kako to izgleda:
I par slicica nakon spremanja za tehnicki, za ove dve godine predjeno 9400km:
-
Comment

Comment