Hvala, tako i planiram
Yugo 1.1 EFI Power
Collapse
X
-
Srecna svima Nova 2024ta godina pa da nastavimo dalje sa radovima
Napokon posle vise od godinu dana da ulovim akciju u Lidlu i to je to za zelenog:

Ljubicasti napokon ostaje bez svog 1116ccm srca, nazalost dosta komplikacija oko njegovog buduceg motora:

Naravno kad se povecava snaga, bilo bi iracionalno ne unaprediti vesanje dodatno, uniball ramena po meri:

Last edited by YUgisa; 14.01.2024, 21:06.Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."Comment
-
Jako su male slike, šta je to iz lidla, ne vidim?
Comment
-
Mrežica, ja reko štato linda prodaje za karabudženje auta
Tamo gde kačiš slike nije dobar link koji uzimaš, često su ti slike male šteta je kad se već trudiš. Samo forum ima dosta mesta ne serveru tako da broj slika nije bitan...
Comment
-
Pa vidim, problem je samo sto ja kacim na dosta foruma pa sam navikao da kacim na jedan server i onda postavim po svim forumima, a vec sam i probao da postavim jednom tu na forumu ali nesto je bagovalo i nisam uspeo iz nekog razloga.
Nije mrezica nego gumena prostirka za gepek da sacuvam fabricki tepih
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."Comment
-
Ovde sam uzeo, ali ovi moraju da se modifikuju malo za tu kombinaciju, prvobitno je bio plan da uzmem kovane za to iz inostranstva ali ispostavilo se da nema na stanju, ceka se 10 nedelja i ne garantuju nikakvu cenu pa sam odustao.Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."Comment
-
Ja pripremam sve delove sto treba modifikovati i onda ce masinska da uradi obradu bloka, radilicu i siceve ventila, oni ce da sklope blok zbog "garancije" (cisto da se ne natezemo jel greska u obradi ili u sklapanju ako bude problema), a ja cu dalje onda sve ostalo da napakujem.Last edited by YUgisa; 18.01.2024, 19:43.Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."Comment
-
Da. Zao mi samo sto nisam uspeo totalno u svojim planovima jer na kraju sam nasao brdo kombinacija delova za podizanje kubikaze od 1116 pa do cak 1458ccm, ali na kraju je ostala standardna Fiatova kombinacija iz Una Turba za 1300ccm. Nece ljudi da rade, posaljem upit za delove i pola ljudi ne odgovara, ako odgovore onda opet mnoge moras vuci za rukav...Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."Comment
-
Kao sto sam pisao, nabavljeni klipovi ali nabavljeni jos i homokineticki novi, nov donji nosac motora, karike, lezajevi male pesnice, novi srafovi za klipnjace:
Rasturen motor, prakticno je sve kao novo sem sto je blok potrosen. Solidno za motor sa 110-120.000km koji trpi svakodnevnih 7500 obrtaja i nekad davno trpeo N2O sistem:
Reprofilisani klipovi za prepravku sa 1116 na 1300ccm sa 63.9mm (fabricki 55.5mm) radilicom:
Takodje olaksani neki delovi:
Ako nekog interesuju brojke:
Zamajac: 4207-3789g (fabricki 6200g)
Remenica radilice: 968-805g
Remenica male bregaste: 322-248g
Mala bregasta: 657-542g
Klipovi: 322-304g
Takodje ne znam koliko su fabricki klipovi, ali razlika u masi izmedju kompleta klipa, klipnjaca, bolcni i karika je 140g, odnosno nova kombinacija je laksa. Tako da sve zajedno smo ustedeli 1340g na rotacionim elementima.
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."Comment
-
Sad su lepe slike
Ostalo kad krene sklapanje 
Comment

Comment