Yugo 1.1 EFI Power

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 915
    • Subotica
    • Yugo 1.3EFI Stroker

Ljubicasti malo izasao iz garaze

Ukrojeni i novi kederi, tako da vise nema rupu oko prozora:

I stigli novi zadnji diskovi za ljubicastog, druga slika pokazuje evoluciju sa 227mm za koju su mi mnogi pricali da je preterivanje i da je dobos dovoljan, na 240mm sto je sada i buduci 251mm disk. Tako da bice Fiat disk, Alfa Romeo klesta, Yugo prednje plocice i sajla za rucnu od Floride kombinacija. Zvanicno jace kocnice nego fabricki najvece prednje

Zelenko, on je nastavio da ljubomorno pravi probleme i na jedan korak napred, imamo 2 koraka nazad. Prvo smo postavili par licnih rekorda, nisu nesto vau za vecinu ali oborili smo licni rekord i presli za malo vise od godinu dana 8000km. Usput smo postavili i licni rekord za brzinu u Yugu od 175km/h po GPS, naravno na blagoj nizbrdici, po ravnom je bilo negde oko 162km/h, mada nisam 100% jos uvek siguran da li mu je to max.

Nazalost tu se pozitivno iskustvo zavrsava jer nije proslo mesec dana i ponovo isti problem. Novu zicu koju sam ja kupio na metar i ubacio za otvaranje gepeka na dugme je jako loseg kvaliteta i opet se pokidala tako da je to izbaceno i provucena jedna dodatna zica koju sam iscupao iz standardne instalacije sto sam imao viska:

Posle toga desna vrata su dozivela totalni kolaps, prvo je nekako zaribao desni mehanicki podizac stakla koji sam rasturio, ocistio i podmazao, posle par dana je i elektricni motor doziveo totalni raspad. Pa su kupljeni novi rezervni i zamenjen taj na autu da bi ustanovio da je i konektor za motor isto problem:

Pozitivno je sto su napokon stigla klesta, tako da sa 48mm klipa prelazimo na 54mm klip, sa novim vecim plocicama i 239mm ventilirajucim diskom. Ili sto bi se reklo Fiatova klesta, Lancia plocice, VW disk I dobice sadasnje 240mm zadnje diskove sa ljubicastog:

Malo poredjenje plocica sa leva na desno. Trenutna velicina zadnjih kod ljubicastih, buduce zadnje na zelenom, srednja je trenutno prednja na zelenom, buduce zadnje na ljubicastom uz 251mm disk i nove prednje za zelenog i sadasnje na ljubicastom

Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 915
      • Subotica
      • Yugo 1.3EFI Stroker

Ljubicasti malo izasao iz garaze

Ukrojeni i novi kederi, tako da vise nema rupu oko prozora:

I stigli novi zadnji diskovi za ljubicastog, druga slika pokazuje evoluciju sa 227mm za koju su mi mnogi pricali da je preterivanje i da je dobos dovoljan, na 240mm sto je sada i buduci 251mm disk. Tako da bice Fiat disk, Alfa Romeo klesta, Yugo prednje plocice i sajla za rucnu od Floride kombinacija. Zvanicno jace kocnice nego fabricki najvece prednje

Zelenko, on je nastavio da ljubomorno pravi probleme i na jedan korak napred, imamo 2 koraka nazad. Prvo smo postavili par licnih rekorda, nisu nesto vau za vecinu ali oborili smo licni rekord i presli za malo vise od godinu dana 8000km. Usput smo postavili i licni rekord za brzinu u Yugu od 175km/h po GPS, naravno na blagoj nizbrdici, po ravnom je bilo negde oko 162km/h, mada nisam 100% jos uvek siguran da li mu je to max.

Nazalost tu se pozitivno iskustvo zavrsava jer nije proslo mesec dana i ponovo isti problem. Novu zicu koju sam ja kupio na metar i ubacio za otvaranje gepeka na dugme je jako loseg kvaliteta i opet se pokidala tako da je to izbaceno i provucena jedna dodatna zica koju sam iscupao iz standardne instalacije sto sam imao viska:

Posle toga desna vrata su dozivela totalni kolaps, prvo je nekako zaribao desni mehanicki podizac stakla koji sam rasturio, ocistio i podmazao, posle par dana je i elektricni motor doziveo totalni raspad. Pa su kupljeni novi rezervni i zamenjen taj na autu da bi ustanovio da je i konektor za motor isto problem:

Pozitivno je sto su napokon stigla klesta, tako da sa 48mm klipa prelazimo na 54mm klip, sa novim vecim plocicama i 239mm ventilirajucim diskom. Ili sto bi se reklo Fiatova klesta, Lancia plocice, VW disk I dobice sadasnje 240mm zadnje diskove sa ljubicastog:

Malo poredjenje plocica sa leva na desno. Trenutna velicina zadnjih kod ljubicastih, buduce zadnje na zelenom, srednja je trenutno prednja na zelenom, buduce zadnje na ljubicastom uz 251mm disk i nove prednje za zelenog i sadasnje na ljubicastom
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17809
        • Novi Sad
        • Fiat Stilo

Za onog ljubičastog bi rekao da je pravi auto iako je Jugo
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 915
          • Subotica
          • Yugo 1.3EFI Stroker

Sta fali zelenom da bude pravi auto? Da znam sta da izmenim

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17809
            • Novi Sad
            • Fiat Stilo

Ništa ja tu ne bi dir'o ali to nije tvoj izbor

https.autogas.rs

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 915
              • Subotica
              • Yugo 1.3EFI Stroker

To definitivno nije opcija Modifikacije do poslednjeg srafa

Salu na stranu blizu su kraja oba auta po pitanju modifikacija, zeleni treba da uradim te kocnice jer to mi je bas slaba tacka, plus caletu je tesko da vuce rucnu, a sa diskovima pozadi to ide neuporedivo lakse, plus ce to biti lepse izbalansirano sa vecim glavnim kocionim koji je ugradjen vec na autu jer nisam mogao naci ispravan standardan. I hteo bih da mu uradim chip tuning jer su u fabricki vestacki detjunirani iznad 5500 obrtaja pa verujem da moze da dobije barem 3ks (da smesno ako poredimo sa modernim autima ) i jos oko 0.5s bolje ubrzanje do 100km/h. I kad bude trebalo raditi gumice ventila narednih godina, onda mozda skinem glavu usput pa je odradim blago. Ostalo su samo sitnice da resim bolje neke fabricke nedostatke ili eventualno ako ne mogu da nadjem odgovarajuci fabricki deo tokom odrzavanja.

Ljubicasti je manje vise da se dovrse zapocete stvari, uradi limarija, mozda da se otkljuca racunar za mapiranje i trebao bih da mu odradim neke amortizere, sad videcemo da li cu ja napraviti svoje ili manje komplikovati pa samo odraditi Bilstein B6 kombinaciju.

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 915
                • Subotica
                • Yugo 1.3EFI Stroker

Zelenko nastavio po starom, stradali lezajevi u alternatoru koji je stavljen nov pre 2 godine, interesantno da kupio sam 2 nova (stare zalihe), rezervni ima lezajeve sa natpisom Yugoslavije, a ovaj crknut je imao SKF (Francuska) i KBC koji su bas stradali, pogotovo manji KBC. Stavljeni SKF Italija, nadam se da ce se pokazati bolje:

Naravno onda je doslo iznenadjenje da buka nije u potpunosti nestala, opet se klati remenica radilice. Ali ovaj put se ispostavilo da nije ni popusteno, ispostavilo se da prethodni put kad sam stezao da je ostao metalni opiljak utisnut pola kruga u navoju i da sam stegao remenicu taman toliko da se pod rukom cinilo da nema lufta, ali vremenom je dobila lufta kako se istrosio malo metal. Ovaj put ociscen navoj, provereno da matica ide do kraja navoja, prvi put stegnuto 15% jace od preporucenog, ovaj put 30% za svaki slucaj

U nadi da ce se smilovati sa glupim kvarovima, dobio je nov volan. U pitanju je originalni Zastavin sportski volan sa Yugo Ciao, pretapaciran u gornjem delu umesto zute koze u crnu sa plavim koncem, mislim da se lepo uklopilo sa oblogom menjaca. Takodje umesto originalnog tastera sirene kupljen novi crni Momo, mislim da se malo lepse uklopio zbog manjih dimenzija i malo vise "hroma" da se uklopi sa kuglom rucice menjaca:

Potvrdjena i max brzina od 164km/h u normalnim okolnostima, sto sa ubrzanjem od 0-100km/h bi trebalo u praksi da znaci da motor ima oko 78ks, umesto fabrickih 68ks:

Ljubicasti se sredjuju sitnice, posle 18 godina napokon sam mu resio defektnu Check engine lampicu da nije upadnuta

Bili smo na otpadu da zamenimo crknute cajgere, dobili smo ovaj put tablu sa 61.000km i sasvim slucajno nasao jedan menjac koji je ko nov, prakticno bez tragova koriscenja pa je uzet za rezervu:

Posle dugo cekanja stigli su i novi adapteri za zadnje kocnice pa cu moci da biram izmedju dosadasnjih 240mm ili buducih 251mm diskova, testirano da je sve dobro dimenzionisano pa sledeca proba je na autu:

Ljubicasti nazalost ne moze da testira max brzinu, pa se voza po dvoristu:

Istina vozao se zajedno sa zelenim do lokalnog skupa:

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17809
                  • Novi Sad
                  • Fiat Stilo

Samo ga podmićuj, biće još gori

https.autogas.rs

Comment

• YUgisa
                    CBC Senator XXL
                    • 05.06.2008
                    • 915
                    • Subotica
                    • Yugo 1.3EFI Stroker

Mozda si u pravu

Comment

• YUgisa
                      CBC Senator XXL
                      • 05.06.2008
                      • 915
                      • Subotica
                      • Yugo 1.3EFI Stroker

Mali disk i velike plocice, velik disk i male plocice

Comment

• YUgisa
                        CBC Senator XXL
                        • 05.06.2008
                        • 915
                        • Subotica
                        • Yugo 1.3EFI Stroker

Spreman prednji big brake kit za zelenog i zadnji big brake kit za ljubicastog

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17809
                          • Novi Sad
                          • Fiat Stilo

Kao novo

https.autogas.rs

Comment

• YUgisa
                            CBC Senator XXL
                            • 05.06.2008
                            • 915
                            • Subotica
                            • Yugo 1.3EFI Stroker

Mozda i bolje nego novo

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 915
                              • Subotica
                              • Yugo 1.3EFI Stroker

Montiran zadnji big brake kit na ljubicastog Yuga, Sad pozadi ima plocice iste kao najvece fabricke prednje i veci disk (251mm) nego sto je ikad imao Yugo napred (240mm) Takodje ima i prednje i zadnje kocnice koje su standardno isle na autima koji su imali oko 200ks i 300-400kg vise. Nadam se nekom rezultatu ispod 32m za 100-0 kocenje:

Registrovan po cetvrti put, 14850din osiguranje, 5000 tehnicki i 900din nalepnica. Kazu da je na nivou Euro 4 motora po pitanju zagadjenja, nije los rezultat za 78ks, bez katalizatora Izbacio je u proseku nekih 2150N napred i 780N pozadi na noznoj i nekih 950N na rucnoj:

Naravno to nije bilo dovoljno pa je doslo vreme da se unaprednje prednje kocnice, veca klesta, ventilirajuci disk i vece plocice i iskoristio sam onaj mali set zadnjih disk kocnica sa ljubicastog da stavim na zelenog, cisto da se ne baci On je dobio kocnice sa auta koji idu samo do nekih 140ks i koji su 100-200kg tezi. Videcemo jel ce moci da dobaci do jedno 36m na 100-0 kocenju. Posto su diskovi nesto tanji od dobosa, montirani i 3mm alu distanceri pozadi:

Suspleh zna ponekad da vibrira, obicno iz nekog razloga kad je auto na vecoj uzbrdici dok radi na leru pa sam odlucio da stavim parce izolacije, za sad mi se cini da je uspesno resilo problem:

Pre koji mesec procurela leva manzetna na lezaju, razmisljao sam da zamenim i desnu ali nisam ali ipak se pokazalo da sam trebao, pa zamenjena ovaj put i ona i dolio ulje u menjac i sad ponovo ide glatko i tise radi:

I naravno dosla je zima pa smo montirali zimsku opremu, nezaobilazne zavesice

Comment

• YUgisa
                                CBC Senator XXL
                                • 05.06.2008
                                • 915
                                • Subotica
                                • Yugo 1.3EFI Stroker

Jedan test kocnica, mada treba jos razrade i finog podesavanja:

Comment

Working...