RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva - EP II
Kupljeni delovi za veliki servis , motorno ulje, menjacko ulje , filteri, svecice, set kvacila , obe spone, krajnice(sta god to znacilo) zadnji amortizeri, regliran trap sve ukupno 89 000 din e sad mogu da se samo cesem ali je drugi auto
i nebih ga menjao
Comment
-
Jel imas i pojedinacne cene za te delove? Cisto mi treba radi nekog poredjenja.Lancia Kappa 2.0 20vComment
-
Davac pritiska oko 3000 orginal duplo manje zamena. Nalazi se na onom debelom crevu koje vidis kad otvoris haubu. Vidi se bez skidanja plasticnog poklopca. Jedino je on nakacen an to crevo.Comment
-
sada kada si napisao da je to map senzor onda mi je jasno,kod mene se on nalazi na metalnoj grani do egr ventila.
znao sam gde se nalazi map senzor ali nisam znao njegovu funkciju,u svakom slucaju hvala .Comment
-
svecice 15e
filter ulja 7e
filter vazduha 10e
kais i spaneri 120e
pk kais 25e
vodena pumpa 45e
2 zadnja amortizera 135e
ulje motorno 50e (ostalo mi je od proslog puta ulja pa sam samo uzeo kanticu od 4l)
tranself menjacko 3l 50e
spone 50e
krajnice 30e
set kvacila 200e
rad 70e
reglaza trapa 1000din
Da napomenem delovi kupljeni u Svedskoj a rad "malo jeftiniji" uradio mi drugar servis. Da sam kupovao delove ovde bilo bi sigurno jeftinije ali sam se odlucio na kvalitet originala tako da cu videti da li sam bio u pravu
Koliko znam to je to ako nisam nesto zaboravio.Comment
-
@aguna01rs:
Ne znam u kakvom ti je stanju akumulator, posto je moguce da se sve to desava usled nekog pada napona. Lagune su malo osetljive na takve stvari. Naravno ne mora da znaci, ali ne bi bilo lose ako imas od koga da zajmis neki dobar akumulator pa da probas par dana kako se ponasa...Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!Comment
-
Kako kojeg ugla: iz jednog jedna - iz drugog druga. I tako 360 stepeni u krug!
U osnovi, radi se o istoj klimi, samo različitom rukovanju. Digitalna, ima dodatak u delu elektronike, kojim se programiraju neke radnje, koje se inače rade ručno. Nazivi, koje upotrebljavamo, su pogrešni, ali je svakom jasno, o čemu se radi. Pravilnije bi bilo upotrebiti pojmove, kako to na primer, renault definiše:

Regulated air conditioning je digitalna, ili da kažemo automatska klima, koja od digitalnog ima samo displej.
Non-regulated air conditioning je ono što zovemo manualna - klima sa ručnim podešavanjem.
E, sad, više elektronike - više izdarija, ali nije pravilo. Kako se kome zalomi!Comment
-
Vozim Lagunu 2 sa PDF filterom i do sada mi se nikada nije upalila lampica za isti na kontrolnoj tabli( svakodnevna vožnja auto putem).Od pre 2 meseca živim u Beogradu i svakodnevna spora vožnja u kolonama je juče dovela do paljenja lampice za pdf filter. Sada sam u nedoumici šta raditi- da li izvesti auto na auto put da usled temperature dođe do sagorevanje te čađi ili je opasno voziti takav auto. Da li neko zna da li se taj filter sam regeneriše ili je potrebna njegova zamena?Comment

Rezultat je da je auto za mrvicu nekako kristalniji i pod ruku na dodir klizi.

Comment