Pa kad bi 100000 ljudi uradilo to isto, raspali bi se za noc, pao bi na 50 din. koliko realno i treba da kosta.
BTW, u mom okruzenju, ljudi masnovno skidaju uredjaj, sto zbog atesta, sto zbog cene, sto zbog prostora u gepeku, a kolika je potraznja za ugradnjom, to najbolje znaju majstori plinadzije.
Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Jutros, iz inata, natocio 50l benzina - od mene, bar neko vreme, nece dobiti ni dinar za tng!Leave a comment:
-
E vala baš. Ovde 83,90. Nije šija nego vrat. Ovo znači 90 oko nove 2014. pa povećanje akcize ... 95-99 do proleća pa možda (ali samo možda) povratak na trenutne cene (oko 85).
Zaista žalosno, jer je cena nafte "zakucana" na 79€ po burencetu, što bi značilo da bi LPG (ali ne i TNG) mogao biti (bar) 79,90 a benzin i dizel oko 145.
A što nije ... znamo, znamo ... ali ništa tu ne možemo.Leave a comment:
-
Nije ni tako HLADNO koliki je STANDARD. Nema ni tolikih sezonskih varijacija u ceni (tako se samo na Balkanu šišaju
)
P.S.
Dogrevam se i ja na propan-butan i koliko potrošim? 2-3 boce za celu zimu (20-30 kila, do 50 lit. maksimalno, što je tek rezervoar i po, tj. dva).
Da se (kompletno) greješ na PB smešu ... jedino ako si direktor (državnog) preduzeća ili da si totalno ŠLB bez P).
Jedino što u zimskoj smeši ima više propana i mora da bude (zbog toga) malo skuplja i ništa više full stopLast edited by expendable; 01.11.2013, 15:31.Leave a comment:
-
Danas bio kod mene u radnji tip koji radi u Dojcland.Nemci imaju gas po ceni od 65 centi.Prosto mu nisam verovao da je tamo tako jeftin.Leave a comment:
-
Kruševac NIS 79,40 a posle uključenja na auto put iz Mladenovca, Gazprom 86.40 a pre naplatne Eko 85.40Leave a comment:
-
Zrenjaninski put:
Sponit - 83,90
Knez Petrol - 82,90
Svaki dan po dinar...Leave a comment:
-
Me, me, me ... (ja pa ja, kap što reče g. Smith u matrix-u).
Ali, ovde je ONI, ONI I (OPET) ONI.
Eh, Slavno je za otadžbinu mreti a i Slatko je i lepo za domovinu mreti ALI je još SLAĐE I LEPŠE raditi u naftnoj industriji (mislim na malo višem položaju, eh da je bar "položaj" nego smo mi u položaju "za penetraciju").
Cene sirovine idu gore-dole a ti cepaš cenu tvog proizvoda kako ti se di... (uju šta pomisliste!) dinari slažu, pa trasnformišu u jaču valutu pa šut preko grane (ne ne pričam (samo) o NIS-u; da nije njih bio bi neko drugi, zar ne?).
Daklem, (čista logika i tržišna utakmica): cena nafte pada, dolar pada, dinar je tu negde pa 2 od 3 je za pad cene derivata. E nije, nego. Cene derivata miruju. Od 85€ na 77€ za "burence". Ma ne nije tako mnogo kako vam se čini (još je više).
Doduše, cene benzina i dizela su i u susednim državama tek simbolično pale (2-3%) ali PALE (ovde ne pada, Šljiva! domaća ili strana svejedno).
ALI (i AMAN) kako to da je u Bugarskoj letos TNG bio isto kao i kod nas (nešto ispod 70) a sad je 75 a kod nas 10% više!?
(Što bi rekli: jel' znate da svirate neki marš, znamo, znamo marš u p.m.)
"Slobodan uvoz" je najbolja izmišljotina posle provizija i kamata a naftni biznis najslađa para (koliko treba a ti uzmeš, ma milina, može i portir Jovica da vodi, ne mož' da propadne, nikad).
Dakle, (kao što sam rekao): skuplja nafta je jedino izvesna stvar (za smrt i porez nije 100% dokazano).
ALIJANSA (svi protivu naroda) je standardizovala harač i sada je TNG: 83 dinara (onih 0,10 im poklanjam da se ne usukaju).Leave a comment:
-
Ovde se "sindikat" (knez, nis, luk) prvo "dogovorio" na 81,90 ali Luk je napredniji pa je prvi iskoračio na 82,40.
Kako je "čorba" 150,40 (149,90-150,90) sigosmo do 55%. Nije neočekivano da nije ovog Miholjskog leta (mada ruku na srce počela grejna sezona) i ako ostane ovaj odnos.
Ne znam zašto ali nešto mi se čini (priviđa) da neće stati do 57-58% od cene benzina pa od nove 2014. i veće akcize jedno 60 ili 62,5% (5/8). Uzgred, i benzin bi mogao da bude 145 ali zašto bi pa bio (niko se ne buni, konkurencije nema ...) ... samo zato što je nafta pojeftinila (u evrima, 1€-1,37$) ?! Ma, 'ajte molim Vas! (možda u Subsaharskoj Africi ... bivše kolonije).Leave a comment:
-
Iste cene i kod mene, samo na razlicitim pumpama. Luk Oil Bulevar JNA, juce - 81.90, Knez Petrol Rusanj, veceras - 80.90.Leave a comment:
-
Zrenjaninski put:
Sponit: 81,90
Knez petrol: 80,90
MBG pumpa na Zrenjaninskom putu zatvorena već nedelju dana.Leave a comment:

Leave a comment: