Poštovani članovi,
Došlo je do problema sa fekalnim hakerom koji je poremetio sistem, iz tog razloga su svima šife zastarile (nevažeće) i treba da je obnovite preko linka koji će Vam se pojaviti u toj poruci kad pokušate da se logujete. Ukoliko imate problema sa lošim ili promenjenim mejl nalogom, imate kontak u meniju i opišite problem, stari mail koji je bio i sl..
NIS kod Lazarevca 86.9, EKO 89.9 (mene su navukli sa onim karticama i bodovima ali ne vise, dok je razlika bila 1din imalo je smisla sad ne...).
E sad, vidjao sam Knez-ove cisterne da pune gas na NIS-u, da li je moguce da im oni vrse isporuku, ili mozda samo transport, gasa?
Odkle se pumpe snadbevaju gasom? Imaju li mogucnost (tehnickog znanja) pumpadzije da muljaju (menjaju smesu, ubacuju vazduh) sa gasom, ili je to samo urbana legenda.
Cudo, grcki gas je skoro cist butan i mislim da ne vredi onih 0.888e. Makedonski je bolji.
Jašta!
Već je bilo o ovome ali da ponovim: grčki LPG je 80% butana i 20% propana (najveći odnos, 4:1, u Evropi). Nije nemoguće samo da potrošnja (leti, samo leti i isključivo na +30°C ili više) bude malo niža (zbog veće gustine, mase po litru). Kvalitetniji su TNG-i koji leti imaju 65:35, ili zimi 50:50 (40:60).
Kvalitet zaista varira (taman je koliko-toliko poslednje dve godine bio u redu, a od kraja prošle i početka ove godine, i povećanih akciza, opet mu je pao kvalitet; doduše možda i nije ali sve se manje "klimatski" usklađuje, u najmanju ruku). TNG nije vrhunski ali je onako ... solidan.
Shell (dok je bio Shell i gde je još Shell, u Bugarskoj već 2-3 godina nije, već je Vito Gas) je ubedljivo bolji od bilo čega ovde (ikada) ... naravno ne onaj grčki (mislim da je bio 0.889€, ali Eko van auto-puta i 0,778€ - oba "čist" butan).
MOL u Mađarskoj ima veoma dobar TNG ali taj ne dolazi ovde.
O ostaloj Evropi bolje da ne pričamo.
Čak i južnije nije uvek tužnije, Makedonija ima vrlo dobar TNG.
P.S.
Šta ima da bude bolje ako je sve to PBS (propan-butan smeša)? Pa koliko ima C1+C2 (metan i etan) kao i viših ugljovodnonika (C5 uglavnom, pentan u raznim oblicima).
Nije samo uklopiti se u standarde (često kod nas i nije; na tome se najviše zabušava) već da i jedno i drugo bude što bliže nuli.
Vrlo sarene cene gasa, e sad, gde je po vama najkvalitetniji gas (mene konkretno zanima okolina Beograda)? Da li je isti kvalitet na svim NIS-ovim (EKO, MOL...) pumpama i sl?
Kakva su Vasa iskustva? U Beogradu retko gde (barem ja nisam nasao) ispod 89, na magistrali 87. Ja neku veliku razliku nisam primetio. Razliku sam osetio i to osetno kada sam sipao u Grckoj, presao sam 20% vise nego obicno.
Jeste. Minulog vikenda bio popust, čekam i sad subotu da sipam
NIS Železnik još pola dinara dole, sada je 88,9
Kad poskupljuje, poskupljuje 2 dinara svakih 5 dana, a kad pojeftinjuje, ide 0,5 dinara na 15 dana
Leave a comment: