Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
U Novom Sadu jedino NIS pumpa na Futoškom putu (kod garaže GRAS-a) ima cenu 69.90, i to iz razloga što je na 200 m od njih Avia sa takođe tom cenom, a malo dalje i Vuković kod koga je čak 69.00. Mislim da je NIS kao i Lukoil počeo da izdaje svoje pumpe u zakup privatnicima, pa u stvari oni formiraju cene. -
NIS Zeleznik - 73.40 din/l (juce)
EKO Skojevsko - 72.90 din/l (danas)
Sto se tice NIS-ovih pumpi, na uzoj teritoriji BG-a imaju svega 4 pumpe koje toce gas - Zmaj, Krnjaca, Mirijevo i Zeleznik. I barem sudeci po ovoj pumpi u Zelezniku - cene su im "beogradske", kao kod konkurencije. Ponadao sam se da su barem par dinara jeftiniji obzirom da sam kod njih sipao pre skoro mesec dana u Mladenovcu za 71.90, kada je u BG-u preovladjujuca cena bila 76.90. Ali ocigledno da je do lokacije a ne do firme, cenim da je danas u Mladenovcu na NIS-u uveliko ispod 70 din/l.
Leave a comment:
-
I Europetrol ima razlicite cene na razlicitim mestima. Npr. danas sam video mislim da u Senti 74,9, u Kanjizi 73,9 ili obrnuto, a u Novom Sadu vec pre mesec dana je bila 70,9, pretpostavljam da je sad i ispod toga. A na KTC pumpama 82,9 i u Beceju i u Senti
Leave a comment:
-
Drugi su razlozi za to - bezbednosni. Smatra se da je plin više zapaljiv od benzina/dizela, te su i bezbednosni standardi viši za točenje autogasa. Primetili ste da je autogas točilica skoro uvek malo izmeštena od ostalih vrsta goriva. To nije slučajno. Ukratko, mnogo je teže pribaviti sve dozvole i napraviti autogas pumpu u centru grada, od obične pumpe. Generalno je u centru grada mnogo manje benzinskih pumpi, a i cena poslovnog prostora je tu mnogo skuplja.
Leave a comment:

Leave a comment: