Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?
@who?
pwm je nužan za zimu da voda ne mrzne
ljeto je druga stvar-mala žlićica NaOH na 2L vode i spoj relejem i stvar tradi savršeno
HHO - znamo li nesto o tome ?
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Ne moras da pomeras paljenje osim ako nemas uredjaj koji daje preko 3lpm HHO. Dobar uredaj, sa 0.5-0.6 lpm na nekih 6A i ne treba pomeranje paljenjaLeave a comment:
-
Odg: pomeranje paljenja
na autu sam ugradio mali uredjaj za pomeranje pred paljenja tako da imam mogucnost da pomeram paljenje kako hocu na koliko da ga postavim kad ugradim hho generator.Leave a comment:
-
Odg: gwisko
Nikako od mesinga, pojesce ih NaOH vrlo brzo. Ili plasticne ili od inoxa. Ja sam kupio plasticne u Merkuru na Karaburmi na odeljenju za baste. Par je u pakovanju i kostaju malo preko 100 dinLeave a comment:
-
Hvala, uradicu tako kako si reko ocisticu ploce, i samnjicu rupe, samo jos nesto da pitam, da li moze da se peru eko klinom (odmascivacem) ili da uzmem alkohol i da li da predjem preko ploca sitnom smirglicom,sad lijepo izbaci smeće od sode van,rasklopi generator i očisti ploče-operi benzinom za čišćenje i poplakni destiliranom vodom
-donje rupe pokrpaj gumicama koje imaju rupe 4mm kroz sredinu-lijepo epoxyjem poljepi zakrpe da se ne pomakne kod sklapanja-sklopi generator,ubaci 15% NaOH i struju pwm-om smanji na max 6A-i vozi
-ćelija će se još čistiti u autu i navući željezno oksidni sloj-prljavu vodu izbaciš,natočiš u spremnik toplu destiliranu i pod pritiskom je izbaciš van da povuče još prljavštine zaostale u generatoru-napraviš novi elektrolit ubaciš i vozi.
-donja rupa je velika,struja ide prema jačem polaritetu direktno i dijelom zaobilazi neutralne elektrode,tako da su + i - elektrode pod prevelikim naponom a svaki napon viši od podnošljivih 2.4V po ploči stvara grijanje i paru...možeš i ovako ostavit,ali ne struju drukat preko 5A i obavezna regulacija pwm-om...ta ćelija radi na 200W otprilike,svaki porast napona ruši uštedu radi sve nekvalitetnijeg hho plina i nepoželjne pare u kompresijskom prostoru-na 5A koliko napravi to je gotovo...
-malo,ali vrlo kvalitetnog plina,jačeg nego na 9A...uz to ćeš dobiti solidnu cirkulaciju,odlično ispiranje ploča i provociranje veće proizvodnje hho plina-vozit do prvih rezultata 1000km dok se očisti kompresijski prostor od čađe i karbonskih deponija koji su smetnja termodinamičkom procesu u motoru-naime,hho izgori prije gmt i spali čađu i karbonske deponije,uleti nafta ili mješavina zraka i benzina kojima je nemoguće rastrgat molekularne lance produktima izgaranja čađe i deponija...kad se komp.prostor očisti na gorivo je direktan utjecaj izgaranja hho plina i počinje ušteda-manja potrošnja goriva i povećanje snage automobila-sve ostalo je gubitak novaca,vremena i veliko razočaranje
a sto se tice potrosnje struje, jel mora pwm-om ili mogu da ubacim manje NaOH, da li se postize isti rezultat?Leave a comment:
-
lakse mi je da napravim uvodnice od mesinga zato pitamLeave a comment:
-
dali ima razlike ako se uvodnice rade od mesinga ili se stave plasticne pg uvodnice u generator.Leave a comment:
-
Zato sam ga ja i kupio... nije se isplatilo da pravim PWM za tu cenu
Nepovratni ventil znam da je dobar od Opel kadeta Suze, a mislim i da je golfov istiLeave a comment:
-
Odg: qwisko
koji je najbolji nepovratni ventil dali moze od servo kocnica za golfa ili neki drugi.Leave a comment:
-
hvala na informaciji uzecu i ja taj pwm
za 2500 dinara da ga nepravim izgubicu dosta vremena dok nadjem sve elemente i pitanje je dali ce da radi kako treba.Leave a comment:
-
Odg: danek
Sto se tice PWM, ja sam kupio ovaj i prezadovoljan sam
Kupindo - tvoja robna kuca. Kupujes i prodajes po povoljnim cenama. Pokreni svoju prodaju: akcesoari, knjige, tehnika, racunari, komponente, alat, elektronika, dekor, odeca, bastenski program
Sa rastvorom NaOH koji bez njega radi na 26A, uz pomoc ovog PWM ga spustim na 6A a on se ne greje. Najduze sto je radio od jednom je sat vremena i nije se ugrejaoLeave a comment:
-
ima i varijanta da kroz poklopac filtera za vazduh ubacim cev koja bi isla na 5 cm od leptira gasa.Leave a comment:
-
pre protokomera mi je ploca-mesac za tng dali se slazes da na njemu busim ulaz za gas ima mesta da se uradi navoj i direktno se mesaju plinovi i odlaze u motor.Leave a comment:
-
posle leptira mi je crevo 15 cm pa onda protokomer isto 15 cm pa plinska ploca jedino da busim crevo.Leave a comment:
-
10x8mm(kojeg ušrafiš u uvodnicu) i u njega umetak 8x6mm 5cm do leptira otprilike...znaci 25 elektroda kao sto si mi rekao -nnnnn+nnnnn-nnnnn+nnnnn- ulaz u motor znaci mora 10 mm da bi motor stabilno radio.koji bi pwm bio bolji ima na netu tri seme dali da pravim ili da kupim gotov sta predlazes.
http://www.hhocarfuelcell.com/pwm-ci...quency-pwm.phpLeave a comment:
Leave a comment: