ja sam danas skinuo usisnu granu i mogu vam reci da je bilo djubreta barem za jednu dobru lopatu.Sve sam ja to zajedno sa caletom lepo ocistio vratio i kao da vozim drugi auto,cale i ne provaljuje on ga ionako ne vozi preko 2500rpm ali za mene je sasvim drugi auto.Doktore tek sada mi se cini da cemo se videti i pre nego sto sam mislio.
1,9 TDI budženje.....
Collapse
X
-
Pa, da nabacim , lako ce biti:
Losha konstrukcija motora, nema kontrolu chadjenja, ili pogresne funkcionalnosti.
Izmi bilo koji Opel DI, DTI na Motronic bazi sa kontrolom Chadjenja, nema shanse da nadjes ista u usisu zbog EGRa.
Iberlauf funkcija je genijalna da sa uljanim parama veze svu chadj u usisu.
Dakle, nisam odusevljen saznanjem da motor iz ove epohe ima problema kao i preistoriski dizeli
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mindComment
-
Tetak, ovako, diesel motori rade sa viskom vazduha, sav taj visak je NOx u izduvu.
Nepostoji katalizator koji moze da se vlada sa tolikom dozom NOx-a.
Zato ide nazad na re-sagorevanje jedan procenat od svega proporcionalno tome sta je AMM izmerio na usisu.
Greska je u sistemu kontrole sagorevanja, dakle , nema kontrole chadjenja, to je standard za danasnje diesle i ako ima, neradi izgleda kakko treba.
Sad, posto je ocigledno da motor ima profuvavanje pored karika i da izbacuje na iberlauf uljanu maglu, ista se ulepi u usisu i zarobi chadj sa EGRa.
Dakle, reshavaj filtraciju iberlaufa pod 1. Sama chadj, suva i nekochi i neskodi samom EGRu.
Ali, kad se u usis natalozi chadj na masnu podlogu, redukuje se protok prema cilindrima te je tu problematika...disel, puno osetljiv...Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mindComment
-
hm, ovo sto opisujes se desava sirom planete, primeceno u samoj Nemackoj sa nemackim gorivom tako da ne verujem u tu deklaraciju da je los kvalitet bilo kog a kamoli naseg (koje je btw vrlo dobro sto se dizela tice) goriva.Naša goriva EXTREMNO su lošeg kvaliteta, tako da su i produkti sagorevanja istih užasni
ovo sto si ti uradio tetku oko EGR ventila se radi sirom sveta, i opste je poznato kao jedna od preporuka (vazna preporuka) koja se obavezno vrsi na tom motoru.
razlog nastanka taloga u usisu je sasvim druge prirode i nema veze sa nasim gorivom niti kvalitetom istog.
za dizel motor ionako kvalitet goriva nije bitan za njegov rad, uglavnom osim u ekstremnim slucajevima sipanja petroleja ili necega drugog sto uopste nije dizel.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpgComment
-
ko i obicno ubo si direkt u metuDakle, reshavaj filtraciju iberlaufa pod 1. Sama chadj, suva i nekochi i neskodi samom EGRu.
VW je napravio i ponudio kao dodatnu opremu poseban kit koji bi trebalo da regulise problematican rad TDI motora, a izmedju ostalog ima izmenjen kanistar taloznik iberlaufa i ima dodatni grejac istog posto se iberaluf zna zalediti zimi.
u Nemackoj, Kanadi, SAD je bio zvanicni recall svih TDI motora po tom pitanju- obaveza VWa nametnuta od strane Vlada/ ministarstva saobracaja (ili nadleznog).
najmanje bolno resenje je umirivanje EGRa a potpuno i trajno resenje je rekonfiguracija kretanja ulja i uljnih para unutar motora sa promenom periferije motora (ne bas mali posao a VW ne priznaje troskove da se motor popravi do efikasnog rada EGR sistema).
koristiti (ne Castrol koji sipa VW) sintetiku, veoma redovno menjati ulje i filter ulja (na 3000-5000km gradske voznje najkasnije) i paziti da se ne vozi pothladjen motor odnosno ne koristiti TDI motore u kratkim gradksim voznjama- nekoliko varijanti za ublazavanje problema.
kada se taj motor koristi za duze vangradske/ autobahn voznje pod vecim opterecenjem problem sa EGR je toliko umanjen da prakticno ne postoji.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpgComment
-
TDI
Opet uz dužno poštovanje...
Bojim se da odosmo mnogo daleko...HILJADE ljudi voze ovakva kola i većinom samo u gradu,nemojmo ih plašiti sa NOx-ovima,H2SO4 ,hemijama.
Nije sve to tako loše,praksa pokazuje...
Zato,samo pun gas,on leči sve boljke...
Pozdrav!
BP
************Comment
-
"pun gas,on sve leci" Onda kod mene uopste nebi doslo do te pojave
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?Comment
-
hiljade njih vozi, hiljade njih se pati, hiljade njih nema pojma ni o cemu, hiljade njih ne zanima sve dok se auto nekako kotrlja,.....razni ljudi razne cudi.
mozda i nije tako lose, kada zatvorimo oci i zaboravimo na kalendar kada je taj motor konstruisan, kako je kod konkurencije i kako zapravo treba ispravno da funkcionise jedan pouzdani dizelas modernog doba
po meni, u odnosu na ranije dizele i njihovu poznatu pouzdanost TDI je VWov korak nazad- nedovrsen proizvod velikih potencijala
volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpgComment
-
pominje se EGR/uljane pare/itd pa htedoh da pitam nesto...
iz motora ide crevo, koje ulazi u jednu metalnu posudu oblika
tegle zapremine oko 1l pa iz te "tegle" ide u crevo za vazduh odma posle filtera za vazduh...
e sta je ta "tegla"?
2008. Leon
"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."Comment
-
dobro kapiram taj separator...ali dali se on nekad napuni.kad se napuni dali sam vraca to ulje u motor ili to treba da se skine i prospe to ulje a separator ocisti?
ako se to radi..na koji period,kilometrazu se to radi?Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.Comment
-
...i kondenzuje se ulje koje bi trebalo da se vraca nazad u motor ili da se prazni...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.Comment
Comment