Došlo je vreme da se kupi nešto za petočlanu porodicu, da bude pogodno za duga putovanja a da nije preveliko za po gradu. Kvaka je u tome što za duga putovanja mora da postoji fizički 5 sedišta jer srednji deo zadnje klupe na 99% automobila je vrlo neudoban. Kada se uzme kao glavni kriterijum 3 odvojena sedišta u drugom redu onda broj modela drastično opada. Jedan od tih modela je i Touran. Prva generacija mi je nekako odbojna jer je enterijer kao u dostavnom vozilu i nije se značajno menjao sve do 2015. godine. Gledao sam i francuze (5008 i C4 picasso II) ali su mi nekako mnogo čudni a i subjektivno slabijeg kvaliteta. Na kraju sam prelomio i uzeo ovaj Touran druge generacije sa manuelnim menjačem. Oduševio me enterijer i u smislu dizajna i u smislu kvaliteta izrade ali i na konkretnom primerku auta jer je fenomenalno očuvan i sa vrlo lepom opremom.
Motor je 2.0 TDi sa 150ks što je po meni taman za ovoliki auto. Za početak nekoliko slika:

Motor je 2.0 TDi sa 150ks što je po meni taman za ovoliki auto. Za početak nekoliko slika:

Comment