Ler gas

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts

• dobri nikola
    replied
    Originalno postavljeno od gago2
    Veceras mi se desilo nesto cudno. Kada drukam kocnicu na plinu auto se zagrcne i samo sto se ne ugasi, dok na benzinu se ne desava nista, mozda malo i podigne obrtaje. Drugar mi je rekao da su ili crevca od vakuuma ili crevo od serva, ali da su ona u pitanju zar se ne bi desavala ova pojava i na benzinu???

Drugar ti nije dobro objasnio, nemas ti problema sa crevima. Servo aparat ti malo propusta vazduh, ali sa podesavanjem smese plina i vazduha resavas problem. Potrebno je neznatno obogatiti smesu na leru i vise neces imati poteskoca.

Najbolje bi bilo kad bi se podesavanje odradilo uz analizator izduvnih gasova, jer bi se tacno znalo koliko je potrebno dodavanje.

Leave a comment:

• gago2
    replied
    Veceras mi se desilo nesto cudno. Kada drukam kocnicu na plinu auto se zagrcne i samo sto se ne ugasi, dok na benzinu se ne desava nista, mozda malo i podigne obrtaje. Drugar mi je rekao da su ili crevca od vakuuma ili crevo od serva, ali da su ona u pitanju zar se ne bi desavala ova pojava i na benzinu???

Leave a comment:

• dobri nikola
    replied
    Ler gas

Originalno postavljeno od gago2
    Zatvorio sam oba ulaza sakama i drzao 20ak sekundi i motor se ugusi solidno, ali se ne gasi... Da li to tako treba ili bi ipak trebalo da se ugasi?
    Trebao bi da se ugasi ( mislim da kod tebe nije pravilno podesena smesa vazduha i plina ), ali sto se sada opterecujes, ako ti motor radi kako treba.

Leave a comment:

• gago2
    replied
    Zatvorio sam oba ulaza sakama i drzao 20ak sekundi i motor se ugusi solidno, ali se ne gasi... Da li to tako treba ili bi ipak trebalo da se ugasi?

Leave a comment:

• dobri nikola
    replied
    ler gas

Mozas, ali zatvori oba ulaza vazduha na kucistu filtera.

Leave a comment:

• gago2
    replied
    Ugradjen je gas 2008e godine, i tek ove je poceo malo da pravi probleme. Cisto da pitam, da li ako je sada sve dobro zaptiveno, ako zatvorim usis vazduha rukom auto treba da se ugasi? Smem li to da probam, valjda nista ne steti, pa ako bude tako da ne vuce nigde vise fals vazduh pitacu majstora da mi skine redukciju u****...

Leave a comment:

• rados
    replied
    pozdrav dobri nikola;taj majstor sto mu je rekao za membrane da prelaze iz iskustva dosta je u pravu.Praksa je praksa a membrane se ne menjaju kad i filteri tecne faze.Kod samara je to neka boljka, zaptivka usisnog kolektora i ono crevo vakum aparata.Moze majstor da menja set membrana na toliko koliko ti kazes ali to nije malo ljudski.Meni nepada na pamet da nekome otvaram lovato isparivac na toj kilometrazi jer imam pametnija posla.

Leave a comment:

• dobri nikola
    replied
    ler gas

Ako je majstor za plin na tvom autu ugradio septembra ove godine, probleme koje si naveo, je dokaz da takvog majstora moras da menjas. Prvo, membrane na isparivacu se menjaju na 12000-15000 km., drugo, usisni deo vazduha ( kuciste filtera ), nesme da se prigusuje nicim. Jer ce u protivnom, ako ga vozis na benzin, motor trositi gorivo kao da si povukao sauh ( svecice ce biti crne ). Sa pravilnom ugradnjom plinskog sistema i pravilno podesenom smesom, nebi trebalo da imas nikakvih problima, narednih minimum 10000km.
    Neznam dali na isparivacu imas tanko gumeno crevo, koje je sa druge strne povezano sa usisnom granom ( to su dugovecni sistemi ).

Leave a comment:

• gago2
    replied
    Zamenjen dihtung izduvno- usisne grane i crevo za servo, motor se preporodio, neam vise oscilacija na leru i motor dobro vuce

Leave a comment:

• rados
    replied
    pozdrav;pogledajte crevo servo za kocenje ili servo.skinite crevo zastopajte izlaz iz usisne grane pa probajte kako radi.ako nije to onda je sigurno zaptivka u****.Neka ti izmere kompresiju motora jer ako je oko u**** problem kompresija mora da bude dobra.

Leave a comment:

• gago2
    replied
    Zamenio sam juce i kapi i ruku i dalje isto. A na tom problematicnom cilindru je menjana i svecica i kabl i nista se promenilo nije. Dok motor radi cuje se neko sistanje, pa je majstor zato i pomislio da je oko usisne grane problem i kada je naprskao motor je za trenutak oziveo ...

Leave a comment:

• Keketarac
    replied
    Ocito da ne radi jedan cilindar (struja ili svecica). Prvo to resi.

Ili prvo promeni majstora.

Leave a comment:

• gago2
    replied
    Isao sam do majstora juce da mi pogleda zasto auto radi neravnomerno na leru a u voznji nema snagu i konstantno se osecaju neke vibracije i on posto je cuo neko sustanje, naprskao je cas sprejom na usisnu granu i auto za trenutak ozivi, kao da sprej na trenutak zapusi neku pukotinu. Rekao mi je da je otisao dihtung usisne grane ili je sama usisna grana napukla, ali to tek moze da se vidi kada se skine. Motor ne reaguje kada se skida kabl sa druge svecice do razvodnika, menjali smo i svecicu i kabl, ali isto.
    E sad da li taj dihtung ili naprsla usisna grana mogu da budu uzrok za toliki gubitak snage u toku voznje ili je nesto ozbiljnije u motoru?
    Problem se desava i na plinu u na benzinu.

Leave a comment:

• slavko_bgd
    replied
    Nema na čemu .

Probaj da nađeš u svom mestu nekoga ko se bavi kućnim grejanjem i neka ti napravi koleno od bakarnih cevi 3/4". To ne bi trebalo da bude problem, nije skupo a završiće ti posao.
    Za crevo 3/4" (19mm) se nekako snađi ili zamoli nekog gasadžiju u svom mestu da ti proda pola metra creva pa zameni sam. I javi rezultat kakav god da je...

Leave a comment:

• gago2
    replied
    Nije mi to problem da sam zamenim, nego gde da nadjem opremu za auto gas? Google mi nista pametno ne pokazuje...
    Jedino mozda ovde http://www.unionkaric.rs/dodatna_aut...l.html#asesoar, ali tu ne vidim da ima ovo metalno koleno sto mi je potrebno, a nekako bih pre njega, nego da krivim crevo pod 90 stepeni... I hvala na odgovoru

Leave a comment:

Working...