Zanemari komentar bsamardzica u vezi uređaja Landirenzo EC04 koji imaš na vozilu.
Odvezi auto kod bilo kog majstora da izbaci to gumeno koleno na izlazu iz isparivača i umesto njega ili stavi metalno koleno 19/19mm ili izvede crevo za gas D19mm u jednom komadu od isparivača do "Y"-račve. Možda zamenu creva možeš da uradiš samostalno, treba ti oko 0,5m creva za gas unutrašnjeg prečnika 19mm. Takođe, savetujem da se ispod vijka za podešavanje na "Y"-račvi izbaci opruga. I svakako proveriti da li su priključci "Y"-račve u redu, jer se dešava da se na spojevima sa crevom usled toplote deformišu. Probaj pa javi rezultate...
Ler gas
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ako je onaj mali landirenco isparivac tesko da ces uspeti da podesis ler gas.
Jednostavno vecina tih isparivaca ima neku gresku, jedina pomoc je povecati ler gas.
Na leru je smesa cas bogata cas siromasna. Dovoljno je da ga malo lupis rukom i on poremeti smesu.Leave a comment:
-
Da se javim sta sam uradio sa plinom. Isao sam kod majstora koji je ugradio plin pocetkom septembra i trazio da mi zameni membrane, ali on mi rece da iz iskustva sa taksistama koji prelaze mnogo, te fabricke membrane traju i do 100kkm, tako da nisam zamenio membrane. Tada je cim je sa dva prsta zapusio usis vazduha, auto na leru proradio dobro, tako da je samo smanjio dotok vazduha...
To je tako radilo dan- dva i opet su poceli da se javljaju problemi sa lerom... Auto iz nekih okolnosti nisam vozio mesec dana i posle kad sam upalio ler gas je bio normalan, a u 90% slucajeva upali kad je vruc na plin, kada nece upalim na benzin, pa prebacim na plin.
Potrosnja mi je oko 8 litara na otvorenom BG-KV, tako da membrane nisu sigurno... Za sada vozim ovako
Leave a comment:
-
Isparivač, grejanje isparivača, filter vazduha, mešač, podešavanje uređaja. Zatim: karburator, podešenost predpaljenja i ispravnost benzinskog ventila.Leave a comment:
-
Ler gas
Zbog loseg paljenja kada je vruc auto, koje mi se i pre desavalo, pa sam to resio ispustanjem mulja iz isparivaca, majstor za TNG mi je juce podesavao ler gas i juce je radio auto mirno palio je ekstra kada je vruc. Danas i dalje pali ekstra kad je vruc, ali se ler gas poremetio iz ne znam kojih razloga, auto samo sto se ne ugasi na leru. Auto je Lada Samara, uredjaj Landi Renzo. Sta moze biti problem?Oznake: Nema/Ništa
Leave a comment: