Originalno postavljeno od Nenad
VAG 1.8T tuning motora
Collapse
X
-
-
koliko znam postoje dvije vrste glava za ta j1.8T.. jedan je dobra za drugu nisam siguran..Originalno postavljeno od BOOSTNe.. prvo sto izdaje je glava sa protokom na 330-340ks (turbina se neracuna to je periferija ...
postoje i neke oznake.*************************************
The best is the enemy of the good
The proof of the pudding is in the eating
*************************************Comment
-
Vrlo moguce, svi imaju manje vishe razlicite konfiguracije u zavisnosti od trzista.
Ovde u SWE je testirano da je tu chep.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mindComment
-
a sta je sa menjacem, koliko povecanje opterecenja trpi menjac kada se recimo taj motor digne sa 150 na 300KS, odnosno obrtni momenat takodje u srazmeri ?
koliko vremenski izdrzi takvo opterecenje menjac, kvacilo, prenos do tocka uopste ?volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpgComment
-
I mene interesuje nesto oko tog VAG motora i glave.
Da li ima 2 koncepcije ova od 150KS gde turbina ide napred i druga 180KS i 220 u TT-u gde turbo ide pozadi ili sam nesto pomesao?To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.Comment
-
Slozio sam par tih motora.
Glava treba biti sa AGU motora, port and polished.
Recept za 450ks na kotacima: (tako sam ja napravio, decko je Dejan Caf iz Maribora, pa tko zeli provjeriti, on je mjesrio auto u Austriji)
Stock motor osim Pauter klipnjaca
GT30R (GT3040, sa 0.63AR ex housing)
Tial ext wastegate
Autronic SM4
660ccm Siemens DEKRA injektori
Bosch 044 pumpa benzina
Serijski mjenjacComment
-
450KS na tockovima
vidio sam podosta uradjenih 1.8T (veoma cesti u PL) ali ni jedan nije imao mnogo preko 400KS na zamajcu...svaka cast, stvarno!
BTW cesta boljka su ventili koji vole da se zabiju u klip pri >350KS, stock klipnjace drze oko 300KS.
sto se tice mjenjaca - kod uzduznog motora nema problema, kod motora poprecno treba da se ide na mjenjac iz S3 ili TT 225KSZovem se Miroslav i pravim igračke.Comment
-
Nikakvih problema sa glavama nema.Moj drug ovde u Moskvi je stavio takav kit na Skodu Oktaviju, na roller stendu su mu izmerili 295ks na tockovima(FWD).
To sto je pomenuo Boost je tacno da u Svedskoj kompanije kao Dahlback rade glavu i menjaju klipnjace, vecina nemaca i svi ameri to ne rade.
Menjac manuelni se ne dira osim kompleta kvacila. Sve sto je preko 400-450 obicno stave dodatno produzenu 1 i 2 brzinu.
Poluosovine drze bez problema, pozeljno je staviti diferencijal s delimicnom blokadom.
Da je za stvarno male pare nije.
Gotovih kitova ima ko shashe.
A ima i stroker kitova na 2.0 i 2.2L
Sto se tice glava mislim da je od AEB bloka jedna od najboljih (ide na uzduzne blokove,za Passata i A4,A6) ona je fabricki portovana.To je i najcesce modifikovan motor.
Sta mi se svidja god VAG-a je to sto ima mnogo varijanti swap-ovanja svega i svacega.
Recimo moj blok na 2.8 V6,30v je od 2.5TDI,izduvne bregaste od RS4,zamajac kovani od S4, mogu da koristim izduvne ventile od 1.8T/S4 koji su "natrijumski".
Kod 1.8T kombinacije su maltene neogranicene i sve moze sa fabrickim delovima ako hoces.
Tako prakticno radi Dahlback, ugradjuje delove klijentima, sa trkackih VAG auta koje je VW Sport spremao za razne kupove itrkacke serije.Boost or bust...Comment
-
Imaju vise verzija tih glava,ali me ne zanima pa nisam popamtio koja je koja.
Uglavnom stock 1.8t motor(ne znam s kojom verzijom glave) osim klipnjaca na engine dyno-u je tip izmjerio 716 ks...
Za sve nevjerne Tome otidite na vortex i trazite tipa sa nadimkom bobqzzi ili tako nesto...Comment
-
Nenad Dahlback je malo sprdnja u Svedskoj na njihov rachun, i KS kod njih su samo DahlaKonji
Mere dinamicki.. razocaravajuci rezultat na Rototestu , mada svi se prepucavaju sa nacinom merenja, zato je kod uzbilnih tunera u Svedskoj jedino Rototest aktuelan. Jes da je 200+K ? ali se vraca brzo.
Malo OFF- Rototest je industrijski standard za merenje efekta i firma ima ugvor sa svakom poslovnom bankom u SWE. Dakle oprema se uzima na lizing-kupovnu otplatu i sama je za sebe garancija za kreditiranje. Dakle bez ikakvih poteskoca se dobija ugovor. Odatle i rasprostaranjenost Rototest aparatura ovde.
Nekih 600 DahlaKonja beshe 417 na rototestu
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mindComment
-
Ima li odgovora za motore iz A3-ke. Da li se razlikuju strane izduva na AGU/AQA i AJQ/APP poprecnih motora.
I sta se blago moze uraditi (jeftino) na AJQ/APP 180KS da ode malo gore. Ima li ovaj motor slicnosti sa AMU iz TT-a 224KSTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.Comment
-
Boost,
to sto proizvodi rototest je uvek i bilo preciznije za merenje od rolling road stendova. A u cemu je recimo razlika izmedju Dynopack-a i Rototesta? S'obzirom da je Dynopack mnogo jeftiniji.
Ne znam kako se odnose u Svedskoj na njihov racun ali imaju dobar imidz van Svedske. I kao sto sam pomenuo, koliko ja znam, jedini su koji koriste delove (reparirane i sa garancijom) sa sportskih automobila za pravljenje svojih kitova.
Koji se VAG tjuneri u Svedskoj racunaju u ozbiljne?Boost or bust...Comment
-
ovde kodmene sam video dosta njih koi su na fabricki motor terali po 300 konja
taj motor ima 180 konja , sta je njemu nabiti 220 konja , samo sto ovde imaju lose menjace , jeftino napravljeni ...Comment

Comment