Da li je potrebno prilikom osiguravanja vozila i stakla po novom "pravilu" ugovoriti slikanje stakla posebno?Naime jedan LIK mi tvrdi da se moraju doterati kola na slikanje .Ja prosle godine nisam morao,da li neko nesto zna o tome?Tvrdi da je to pravilo stupilo na snagu od nove godine kod svih osiguranja u Srbiji!!!
Osiguranje stakla ,trach ili istina???
Collapse
X
-
Koliko znam to je procedura za kaso, i slikanje je obavezno. Postoji makar 10 razlicitih vrsta osiguranja i podosiguranja sklopova i raznih delova vozila koje se uopsteno podvode pod "kasko", i svi se ugovaraju posebo.
Sad, da je to postalo obavezno, ne znam, ali sumnjam. -
Ugovara se posebno i obavezno je da se vidi auto. Neka osiguranja rade slike, neka ne.
Tako je uvek i bilo, kao sto i postoji pravilo da se osteceno staklo dodatno izgrebe da se ne bi prijavljivalo ponovo.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.Comment
-
U NS je to odavno, nije baš slikanje pod mora ali neko pregleda pre nego se osigura....Govorim o običnom osiguranju stakla, ne o kasko...Comment
-
Hmm...interesantno,naravno da pricam o obicnom osiguranju.Ja sam moj auto bez problema osigurao bez pregledanja i ne samo moj nego i caletovu skalu,nista idem za par dana da registrujem burazov CLIO pa cu da vidim kako ce sad ispasti po"novom"ako nije patka...javim naravno !!Comment
-
Pa sto ljudi sto ćudi, sto žena dvesta ****...
To je oduvek samo zavisi ko je koliko savestan osiguravač, jednostavno ih mrzi da se smaraju pa nekad pregledaju nekad ne...Comment
-
ajd kad si u treningu da registrujesh i meni kolaOriginalno postavljeno od DakaHmm...interesantno,naravno da pricam o obicnom osiguranju.Ja sam moj auto bez problema osigurao bez pregledanja i ne samo moj nego i caletovu skalu,nista idem za par dana da registrujem burazov CLIO pa cu da vidim kako ce sad ispasti po"novom"ako nije patka...javim naravno !!
hehehePa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftinoComment
-
Ja sam skoro osigurao auto kasko full i tip je izaso samo da mu prstom pokazem koji je auto na parkingu moj
!
Inace u Dunavu ga osiguravam pa imajmo u vidu da je to neko ozbiljno osiguranje ali izgleda da ovaj bas nesto nije bio raspolozen za obilazak auto ,a kamoli jos i da ga slika!
Prema tome 99% verujem da slikanje nije pod zakonskom obavezom e sad jedino onaj 1% moze da preokrene situaciju ukoliko su osiguranja resila da izkorene lazna ostecenja vozila(vecina zna kako je prosle godine tekla situacija sa namestanjem saobracajnih udesa)Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!Comment
-
Odes u Dunav, da ti neki agent na licu mesta pogleda stakla i potvrdi da su cela, platis osiguranje stakala i to je to.Comment
-
Ja vec tri godine za redom placam kod AMSS Osiguranja 1000 din za kasko osiguranje stakala. Sta god da se desi, odem kod njih, upute me u servis i to je to. Dva puta sam krpio soferku i jednom je menjao.
Gledajte to ovako: Soferka vredi najmanje (ili oko) 10 000 din. To je 10 god osiguranih stakala. Za tih 10 godina sta god da se desi, mirni ste, a prsnuce bar jedna soferka... i eto racunice...Comment
-
E to vec ne znam.... Kao sto rekoh, kod mene je sve AMSS, nikad nije guzva na pregledu i sve mi prija i volim da sam "drug clan". Pitaj, pa ce ti reci osiguravaci
Posto je to dodatna usluga, mislim da ne mora (logicno
) ali ipak pitaj...
Inace licno iskustvo: Drmne me kamencic u soferku, odem sledeci dam u AMSS, onaj u centru grada, kod Vuka, izadje procenitelj (nije sve trajalo 15 min, od ulaska na parking do ) kaze idi u servis, ja odem i zavrsim sve istog dana... okrpljeno, ja zadovoljan. I tako dva puta...Comment

Comment