Skoda Kamiq ili Renault Captur?

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3666
    • Bor

Skoda Kamiq ili Renault Captur?

Više detalja u temi "Stalkerov novi auto".
    Skoda može automatik i sa manjim motorom pa je onda jeftinija (ali uz manje opreme) u odnosu na 1.33 Reno, sa 1.5 TSI je iste cene kao i Captur (opet sa manje opreme, solidno manje).
    Teško je napraviti istu opremu ali kad je približna Škoda je skuplja nekih 10%.
    Sa ručnim menjačem 1,2 Reno vs 1.0 TSI Škoda - nekih 500 evra je jeftiniji Captur i (opet) ima više opreme.
    Hvala unapred!
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 3179
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 166TS

Ne ulazim u to kakva je oprema ali generalno ono što ti zaista treba su ABS, elektro podizači, klima uređaj i po mogućnosti automatski menjač. Sve ostalo je manje bitno. Škoda bolje drži cenu, ali je u strartu skuplja i sa manje opreme. Večita muka, nisi jedini Moja simpatije su svakako na strani motora sa 4 cilindra mada obzirom da kupuješ nov auto uz pravilno održavanje potrajaće bilo koji.

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3666
      • Bor

Hvala!
      Cela istina (sve što si napisao). Pa ... sa Renoom je lakše stići (jeftinije) do 4 cilindraša.
      Škoda je zapravo slične cene u startu ali sa mnogo manje opreme ... sa sličnom opremom (nešto više a nešto manje (više toga)) je baš skuplja ... pa nekih 10-tak %. I onda probiješ budžet ili se pomiriš sa manje opreme ...
      Da, Škoda bolje drži cenu ali ne bih prodavao auto (bar ne tako brzo) pa je manje od značaja.
      Neke stvari baš nema i teško ih je (ili bez skupih paketa) uopšte dodati (npr. čak i elektrosklopive retrovizore, nije da ne može bez toga ali i mali gradski u srednjoj opremi sad to imaju ... čak i osetno jeftiniji). Ručna nije elektronska sve do "top" opreme (pa još par hiljada evra više) a čak i Dacia to ima (npr. Jogger) i to već godinama ... itd. i sl.
      Automatik je baš značajna stvar, a meni i pomoći u parkiranju (što više to bolje, minimum prednji i zadnji park. senzori i kamera za nazad ... bočni senzori i 360° kamera - jako poželjni ... park asist, odmah zatim). Dvozonska klima je lepa stvar ali se da preživeti i bez ... pa čak i bez automatske (nekako).
      O.K. razmisliću još malo, ne žuri mi se ... imam razloga i za kupovinu i za odlaganje, nije mi baš neophodno uletati u (priličan) trošak ... možda još neko "pusti" neku dobru akciju (Toyota, npr. ... mada tu je već "cementirano" da više od 1 000 evra neće spustiti za Yaris Cross ... ostaje da je manji i skuplji, te lakši za dopunu opreme ali to je 10% fiksno uz viši paket i šlus).
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...