Prvi automobil za početnika 80kw 2. 500e

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • MilosBodjan
    CBC Član
    • 23.07.2023
    • 38
    • Beograd
    • Nemam auto

Prvi automobil za početnika 80kw 2. 500e

Dobar dan svima, položio sam vožnju pre nedelju dana i jelte dolazi na red kupovina automobila.
    Od skoro sam u svetu automobila i prilično sam amater.
    Kao što napisah, budžet je do 2.500e, plus troškovi registracije i ostalog, znaci sve ukupno maksimalno 3.000e

Zivim u Beogradu, primarno mi treba gradski auto, mali potrošač, ne veliki troškovi održavanja, ali bih išao i neke duže relacije, na planinu, eventualno na more ali ne tako često. Visok sam 191cm tako da mi ne odgovara bas svaka kabina, probao sam zetovog A3 starijeg jedva sam nekako seo, 206 mi je isto skucen.
    Ono što sam čuo je da su 1.2 i 1.4 benzinci za grande Punta dobri, vidim da ima njih dosta na oglasima izmedju 2006-2008 za ovaj budzet
    Seat Ibiza - Koji motor bi preporučili? 1.6? I kakav je za održavanje jel su delovi skupi i kakva su vam generalno iskustva?
    Pegeuot 307 - vidim da ljudi hvale ovaj automobil pogotovo 1.6 benzinca, okacicu jedan oglas jer mi se cini da je dobar a siguran sam da neko moze da ispravi moje amatersko oko
    Treba mi i da je gepek neke okej veličine jer sam muzičar i putujem i nosim opremu pa mi Yaris i tako neki bas manji automobili ne bi odgovarali.
    Savet za kupovinu, da li treba izbegavati neke gradove gde češće uvaljuju krseve (to sam čuo za Šabac), autoplaceve sam video da treba zaobići i da li imate neke 'moras uraditi tokom kupovine i provere' savete?
    Hvala puno!

• MilosBodjan
    CBC Član
    • 23.07.2023
    • 38
    • Beograd
    • Nemam auto

Ovo je oglas za tu 307icu

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7376
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Sa tom visinom i potrebom pakovanja prtljaga plus da je manji autic, uglavnom po gradu, da se retko obilaze majstori uklapas se u Jazza (ali 1.4). Ako ces pezoa, kupi odmah i 10ak sijalica, to umire jednom mesecno, uglavnom zadnja pozicija i oborena.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 3168
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 166TS

Ako već razmatraš pežo 307 a treba ti gepek odnda geldaj 307sw, ima vrlo solidan gepek.

Comment

• MilosBodjan
          CBC Član
          • 23.07.2023
          • 38
          • Beograd
          • Nemam auto

Originalno postavljeno od sri98
          Sa tom visinom i potrebom pakovanja prtljaga plus da je manji autic, uglavnom po gradu, da se retko obilaze majstori uklapas se u Jazza (ali 1.4). Ako ces pezoa, kupi odmah i 10ak sijalica, to umire jednom mesecno, uglavnom zadnja pozicija i oborena.
          Ova Hondica izgleda skroz zanimljivo. Jel lako naći zamenske delove kod nas i kakva je sto se tice ulaganja i održavanja u odnosu na druge automobile tog cenovnog ranga?

Comment

• MilosBodjan
            CBC Član
            • 23.07.2023
            • 38
            • Beograd
            • Nemam auto

Originalno postavljeno od sErGiO
            Ako već razmatraš pežo 307 a treba ti gepek odnda geldaj 307sw, ima vrlo solidan gepek.
            Ima smisla ali ja kao početnik da sednem u karavana teška priča plus su mi nekako odbojni. Ne treba mi nesto bruka veliki gepek, običan Puntov gepek ima npr taman dovoljno mesta, devojka ga vozi pa znam zbog toga kad ubacujem opremu. Mislio sam da Yaris ima manji gepek, mozda grešim?
            Mislim da sam video da si pisao na nekom mestu stvari za 307, cak sam mozda i uzeo da ga razmatram zbog tvojih pisanja tako da hvala na tome. Da li moze pomoć kako ti se čini ovaj na oglasu i ako budem gledao neke na sta da obratim pažnju najviše?

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 3168
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 166TS

Iskreno ne znam mnogo o 307, ja vozim 308 što je slično ali ipak nije isto Ne znam ni koji motori su išli u 307, ni da li imaju dpf...Slaba sam ti ja pomoć oko 307-ice

Comment

• MilosBodjan
                CBC Član
                • 23.07.2023
                • 38
                • Beograd
                • Nemam auto

Originalno postavljeno od sErGiO
                Iskreno ne znam mnogo o 307, ja vozim 308 što je slično ali ipak nije isto Ne znam ni koji motori su išli u 307, ni da li imaju dpf...Slaba sam ti ja pomoć oko 307-ice
                E jebiga, valjda ce naici neko za to

Comment

• hirurg83
                  CBC Senator XXL
                  • 26.02.2014
                  • 437
                  • Banjaluka
                  • VW Jetta

Pug 307 imas 2 verzije. Obicna i facelift.
                  Provjeren motor je 2.0 66kW dizel mazga.
                  Odrzavanje jeftino. Izbjegavaj tamnije boje. Jer im je zavrsni lak jako slab. Pa pocinju da se gule. Sto se tice benzinskih motora 1.6 i 2.0 su dobri. Isto ako je odrzavan prikoliko domacinski imas samo tekuce odrzavanje (mali vekiki servis, svjecice) . Moze i plin na njih.
                  Mada bi ja na tvom mjestu isao na Jazz, ili nesto slicno, vidim ne spominjes njemacka auta pa ne namecem izbor.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Comment

• MilosBodjan
                    CBC Član
                    • 23.07.2023
                    • 38
                    • Beograd
                    • Nemam auto

Originalno postavljeno od hirurg83
                    Pug 307 imas 2 verzije. Obicna i facelift.
                    Provjeren motor je 2.0 66kW dizel mazga.
                    Odrzavanje jeftino. Izbjegavaj tamnije boje. Jer im je zavrsni lak jako slab. Pa pocinju da se gule. Sto se tice benzinskih motora 1.6 i 2.0 su dobri. Isto ako je odrzavan prikoliko domacinski imas samo tekuce odrzavanje (mali vekiki servis, svjecice) . Moze i plin na njih.
                    Mada bi ja na tvom mjestu isao na Jazz, ili nesto slicno, vidim ne spominjes njemacka auta pa ne namecem izbor.

Hvala puno, bas je od pomoći komentar.
                    Otvoren sam za predloge tako da slobodno, koji bi auto preporučio i koje su prednosti u odnosu na na primer Jazz, GP-a i 307

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 3168
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 166TS

Jazz je kvalitetniji od GP i 307, ali je i skuplji za održavanje. Ja sam hteo u jednom trenutku da kupim Jazz 1.4 benzinac ali kad sam video da ima 8 svećica, egr ventil i da se ventili šteluju ručno odustao sam jer mi je u tom trenutku trebao jeftin auto.
                      Kad je GP u pitanju mislim da je 1.2 motor preslab, pre bi išao na 1.4 i to bez plina pa bi kasnije eventualno ugradio isti.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7376
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

sErGiO

Kod mene u kuci trenutno se koriste 2 Jazza, a pre toga jos 2 i nesto nisam primetio neku skupocu odrzavanja. Jazz GD ima 8 svecica, ali se menjaju na svakih 80 k km, a moze i duze u zavisnosti od stanja. Filteri su standardno - 500, 700, 1500 rsd, zavisi za sta i ko je proizvodjac

Pre par meseci smo na GE menjali zadnje diskove i policce, to je bilo nekih 100tinak e, Pre neki dan je zamenjena soferka na Jazzu GE bez senzora i sa rukama je bila 220e (Saint Gobain).

U sustini, za poslednje 3 god, na 4 Jazza je osim redovnih servisa, zamanjen je 1 komplet diskova, jedno ciscenje EGR i klapne sa stelovanjem ventila, 2 solje amortizera, 1 komplet plocica, dve sijalice, jedna soferka, 3 LEDa za osvetljenje radija, 2 dopune AC i jedno varenje neke cevice na AC. Svi su 1.4. GD su prodati sa 190k i 320k km, GD imaju 65k i 170k km.

Sve je drasticno jefitnije nego za Corollu koja ja jos uvek u garamciji, pa redovni servisi kostaju koliko njima treba kesha.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• MilosBodjan
                          CBC Član
                          • 23.07.2023
                          • 38
                          • Beograd
                          • Nemam auto

Što bi rekao inspektor Labud u maloj noćnoj muzici - pa to je dobro jebote.. ????

Comment

• hirurg83
                            CBC Senator XXL
                            • 26.02.2014
                            • 437
                            • Banjaluka
                            • VW Jetta

Sve zavisi od prethodnog-ih vlasnika.
                            Autic je bombonica, fino ide, nije potrosac.
                            Ja predlazem fabiu mk1, ili neki clio ili megan
                            Mogu se naci fini primjerci. 1.5 dizel motor koji ugradjuje cak i MERCEDES. Znaci toliko je dobar.

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 3168
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 166TS

Fabia mk1 sasvim korektan auto.

Comment

Working...