Renault Megan '04 god. 1,6 16 ventila (benzinac). Trokira,svecice nove,bobine dobre,pritisak goriva dobar(pri leru i pri opterecenju). Pali lampu od motora,ali samo dizne nisu oprane. Sta bi jos mogao da bude problem?
Renault Megan '04 god. 1,6 16v - Trokira
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Renault Megan '04 god. 1,6 16v - Trokira
Radim sa Multi Diag-om. Prijavljuje izostajanje paljenja na prvom cilindru,onda kada se ugasi greska i provoza se,upali nekada prijavi na cetvrtom. Osciloskop nemamo da izmerimo bobine,pokusali smo sistemom zamene kada je prijavio izostajanje paljenja na cetvrtom cilindru,bobinu sa cetvrtog cilindra smo stavili na prvi,tada je i prijavio prvi cilindar. Tada smo stavili novu bobinu na prvi cilindar. I opet smo imali izostajanje paljenja na prvom cilindru. Posle toga je prijavio i na cetvrtom. Pritisak goriva smo merili manometrom koji ima odgovarajuce adaptere.Comment
-
Na tom motoru su u rednoj sprezi 1.i 4. i 2.i 3. bobina tako da dijagnostika nekada prijavljuje jedan a nekada drugi cilindar iz para u problemu.
Proveri kablove koji idu na bobine,zatim proveri konektore i na kraju proveri šrafove koji služe za fiksiranje bobina.Zatim vrati stare svećice,pa probaj.Iz iskustva,problem je tu negde,posebno ako ima ugrađen autogasni uređaj.
Dešavalo se da crkne bobina,ali se to lako dijagnostikuje.Comment
-
@ Stratos svi 1.6 16V motori imaju zasebnu bobinu za svaki cilindar,a i stariji modeli koji imaju DIS sistem isto ne mogu da pogrese koji cilindar ima missfire.
@ Ademir
Ako je bobina sa 4cyl bila u kratkom spoju i spalila je driver na 4,premestanjem na 1 ste mozda spalili i driver za 1 cyl. ako do tada nije prijavljivao 1cyl. kao problematican.Kada imas missfire najpametnije je da odradis test injectora da proveris da li je elektricno ispravan,zatim na test svecici skenerom pokrenes test bobine i proveris koliko KV indukuje.
Bolje iscitaj freze frame data pa postavi...sve ce biti lakse.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
@Gavra Ti motori imaju četiri bobine ali vezane redno,kao što sam i napisao.Par 1.i 4. dobija signal sa pina m4 sa ECU a par 2.i 3. dobija signal sa pina m3 sa ECU.Bitna stvar je i šraf koji pričvršćuje bobinu za glavu.Prethodni post sam napisao iz iskustva.Problem mogu biti i svećice koje znaju da sprže bobinu ili prave misfire posebno u zonama većeg opterećenja motora.Radi se o motornom menadžmentu Sagem S 3000 koji u kritičnom slučaju aktivira zaštitu za kanale i vrlo zanimljivu strategiju rada.Imao sam i slučajeve sa zaprljanim diznama ali su ,bar kod mene,retki.Comment
Comment