kako da nabacim sat s obrtajima i kako da ga povezem?
SAT SA OBRTAJIMA
Collapse
X
-
-
opel
a citao sam negdje da mozda na mom alternatoru nema izlaza za obrtaje.ne znam zato pitam.Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!Comment
-
opel
a hvala.a da li ima veze da li je sat izvaden iz jaceg modela opela ili moraju sve karakteristike biti iste? p.s. ima kompijuterNa plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!Comment
-
obrtaj
ma stavi obican sat i uzmi signal sa alternatora
mada mislim da imas francuski alternator na kadetu i da nemas izlaz t.j. W!
zato treba neko da ti rasturi alternator i da uzme signal direktno sa namotaja.
a na satu imas plus,minus i signal znaci tri zice
zasto komplikovati?Comment
-
Comment
-
cekaj tebi treba merac broja obrtaja motora ako se ne varam?
ovo na slici je merac brzine
ili menjaj tablu ili dodaj sat negde sa strane za obrtajeComment
-
SAT SA OBRTAJIMA
da da to mi i treba sat sa obrtajima pise na vrhu.a to da samo dodam mozda je bolja ideja.moze li malo da mi pojasnis gdje sta kako.hvalaNa plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!Comment
-
ima da se kupe obrtometri za spoljnu ugradnju
u kucistu su i samo se zasrafe negde na tablu gde ti odgovara
moja preporuka da kupis onaj sto se kaci na altenator jer su tacniji od ovih koji uzimaju signal sa paljenja
na njemu imas cetri zice
plus- na kontakt
minus- na sasiju
signal- na altenrnator W-ili na izlaz iz namotaja statora ukoliko nema W
i pozicija-da svetli kada upalis svetloComment
-
SAT SA OBRTAJIMA
a gdje to ima da se nabavi i koliko kosta odprilike.mogao bih to u beogradu mozda da kupim jer tamo imam strica....a sad ja neznam tacno koliko in ima obrtaja ja mislim 6000 a da je 7000 u crvenomNa plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!Comment
-
SAT SA OBRTAJIMA
ima li ko sliku tog sata,mislim ako je neko ugradivao u kadetta?Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!Comment
-
elektro-retro
Ja koliko znam "obrtaljka" za benzinca i naftaricu nije istama stavi obican sat i uzmi signal sa alternatora
mada mislim da imas francuski alternator na kadetu i da nemas izlaz t.j. W!
zato treba neko da ti rasturi alternator i da uzme signal direktno sa namotaja.
a na satu imas plus,minus i signal znaci tri zice
zasto komplikovati?
,odnosno ne povezuje se isto. U ovom slucaju treba dograditi negde sa strane univerzalnu obrtaljku za benzince za motor od 4 cilindra! posle povezivanja napajanja (+,-) i osvetljenja same obrtaljke koje se uzima sa nekog kabla od pozicionog svetla,treba povezati kabli impulsa iz obrtaljke na kontakt br.1 na bobini!
U Beogradu ima dosta specijalizovanih prodavnica u kojima se moze naci obrtaljka za spoljasnju ugradnju,a sto se tice tacnih adresa to moras malo da se pomucis i da ih nadjes preko interneta...
pozdravComment
-
SAT SA OBRTAJIMA
a sad neko kaze s bobine a neko s alternatora,sta je bolje?da li bilo koji sat koji uzmem moze i na bobinu i na alternator da se ne zeznem kada budem kupovao(ako uspem da nadem)Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!Comment

Comment