Auto neće da upali – čudan zvuk motora (snimak priložen)

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • filip11
    Tek je upao...
    • 27.06.2026
    • 2
    • Kraljevo
    • Opel Astra H 1.7CDTI

Auto neće da upali – čudan zvuk motora (snimak priložen)

Zdravo svima, Imam problem sa paljenjem auta. Kad okrenem ključ, motor neće da se upali, a čuje se ovaj zvuk koji sam snimio: [https://youtube.com/shorts/REjL0aXl4vQ]
    Kako tačno zvuči:
    • Brzi, repetitivni klik (kao da starter pokušava da se zavrti ali nema snage)
    • Svetla na tabli se pale normalno, ali kada se to desi potamne i punjene se spusti na 8.2V ali motor ne okreće (ne vergla, i onda posle par puta zavergla i muci se, okrenem kljuc da upalim ponovo on zavergla normalno i upali)
    • Prosle godine kupio akumulator nov, bas iz ovog razloga, pomogne mozda dan a posle se vrati sve isto, od toga mi je crkao bendiks na anlaseru, oteram kod majstora kaze da mi je dihtung glave otisao i da mora da se zameni, pritom je tu islo i ravnanje glave, dihtunzi svi, kaisevi i sve sto ide uz to. Mesec dana posle toga mi se opet desio ovakav zvuk, nekako magicno posle ozracivanja sistema rashladne tecnosti auto je sasvim normalno radio godinu dana, nije trosio ni ulje ni vodu, sve do pre mesec dana kada sam zamenio cep boce za rashladnu tecnost jer mi je se pojela gumica na starom, od tad su pocela creva da mi pucaju stalno i opet je se vratio taj zvuk, i vise mi nista ne pada na pamet sta moze da bude. Izvinjavam se na duzem threadu.
    Da li je neko imao sličan problem?
    Hvala unapred na savetima.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 3164
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 166TS

Kakav čep si stavio? Ako si uzeo polovan ili sa nekog drugog modela može da bude da je neispravan čep i ne otpušta pritisak. Imaš na netu da kupiš jeftin tester dihtunga glave koji pokazuje da li ima prisustva izduvnih gasova u prelivnoj boci pa možeš i to da probaš. Vrlo je efikasan test.

Comment

• filip11
      Tek je upao...
      • 27.06.2026
      • 2
      • Kraljevo
      • Opel Astra H 1.7CDTI

Cep je prvo kupljen nov iz radnje neki SWAG cini mi se, posle toga sam 4 polovna sa drugih astri. Bio mi je auto kod majstora i rekao mi je da nemam kompresije u rashladnom sistemu, ali se iz nekog cudnog razloga ovo (ne)paljenje ne desava kod majstora vec se desava dan posle sto ga uzmem od njih ????

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 3164
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 166TS

Idi kod nekog da izmeri da li postoji prisustvo gasova u rashladnom sistemu ili sam kupi tester. To je jeftin način da bez rasturanja motora otkriješ da li imaš problem sa glavom ili nemaš. Nakon toga polako dalje,

Comment

Working...