Pozdrav drustvo, pre par dana kupljena corsa d 20007 godiste, motor 1.4 16v. Pre kupovine auto sam odvezao kod mehanicara koji mi godinama odrzava auto, digao na dizalicu, odozdo zdrav to mi je bilo najbitnije,kaze ok je, utegnut. Motor lepo radio, lepo vuce kad je proban, kod majstora smo primetili da fali antifriz, doliven malo. Sutradan ajd da proverim ulje rutinski, cep za nalivanje pun majoneza, antifriz opet fali, ulje na nax crne boje. Odem do majstora kaze vozi neki dan oce majonez kod njih od gradske voznje.. Da skratim, svaka voznja ovih par dana od 10 km smanji se nivo antifriza, nigde se ne vidi da curi. Juce kod majstora na dogovor sta da radimo, ulje vec dobilo neku sivo zelenu boju, iznad nax, creva nisu naduvena, teze pali juce, upalio check engine, ulja nema u antifrizu... Veliki servis dogovoren i skidanje glave jer on kaze to je najverovatnije, otisao dihtung glace, jos ce pre otvaranja da proveri ima li izduvnih gasova u sistemu za hladjenje.. Imate li neki savet, misljenje, da lu sve ukazuje na digtung glave, ono sto me brine je da ne gubi negde antifriz a da nije digtung da ne otvara dzabe motor?
Corsa d gubi antifriz
Collapse
X
-
Očigledno je zaptivač glave problem čim ulje menja boju... -
Dogovoreno za sutra da ostavim auto kod majstora pa da krene sa otvaranjem, radice kompket veliki servis i glavu motora ( ravnanje glave, slajfovanje ventila i zamenu gumuca ventila, valjda).. Na moje pitanje da li moze da mi garantuje da nece auto trositi antifriz kad sve odradi, kaze ne mogu, mozda ti puko blok motora?! Videcemo kako ce da ispadne...Comment
-
Majstor krenuo sa demontazom, dihtubg na poklopcu razvoda je skoro nov, kaze neko ga menjao uzgleda dakle idemo na skidanje glave. Test izduvnih gasova pokazao malo prisustvo u sistemu, motorno ulje ima primetno antifriza, to su prve opservacije njegove. U medjuvremenu crko i senzor radilice, teze palio kod mene zadnjih dana i check engine upalio, kod njega na dijagnostici pokazao tu gresku...
Glava sutra ide na masinsku obradu- ravnanje, slajfovanje ventila, zamena gumica i hidrotest.
Citao sam da se stavljaju novi srafovi za glavu, majstor kaze nema potrebe, misljenje neko o tome?Comment
-
Terijski treba menjati šrafove ali u praksi to retko ko radi, sigurno je crkao dihtung glave...Comment
-
Majstor skinuo glavu, ceka se masinska obrada, kaze vide se tragovi vode u 3. I 4.cilindru i motor je pregrevan, pretpostavljam da je to zakljucio sa ovim sto radi masinsku obradu. Predlaze mi nove karike, idem veceras da licno pipricamo, ispasce polu generalna ????Last edited by Rile75; 18.06.2024, 19:46.Comment
-
Pa i ja mislim da je korektna cena, sto kazes najbitnije da lepo odradi, nove karike ce e osetiti... Btw auto je kupljen za zenu tako da mi ostaje da budem ja krivac za sve, dok je corsa kod majstora svrcka se mojom hondom
Comment
-
Comment
-
Glava motora stigla sa obrade, isao sam da je vidim, sija se kao ispod cekica stvarno pedantno odradjeno, 50 eura obrada sa slajfovanjem ventila i zamenom gumica plus 20 za hidrotest. Ici ce i nove karike Mahle 6400 din komplet, kaze majstor steta ne promeniti. Senzor radilice i pritiska ulja se isto menjaju, za par dana bice gotovo valjda...Comment
-
Comment
-
Auto uzet od majstora, prvi utisak lepse i mirnije radi, cistio i klapnu gasa. Suma sumarum:delovi 38000din (set za zupcenje, vodena pumpa, spaneri, pk kais, dihtung glave, kartera, izduva, razvoda... Karike, lezajevi bregaste, gumice ventila, senzor radilice, piklopac eks posude, ulje 4l mobil sae5w40, antifriz, filter ulja i vazduha, svecice ne, skoro menjao prethodni vlasnik...), ibrada glave 70e,ruka majstoru 150e( 50 vise od prvobitne cene jer menjao karike, kaze reko sam ti preko telefona al ajd sad..) total 64000.Ostaje da propratim narednih dana za eventualna curenja necdaj boze, dotezanje srafova glave kaze ne treba...Comment

Comment