Mazda 2 1.4 cdti masna ekspanziona posuda?

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • Pigoza
    CBC Član
    • 02.10.2008
    • 14
    • Pozega

Mazda 2 1.4 cdti masna ekspanziona posuda?

Masna ekspanziona posuda sa antifrizom.Antifriz cist,samo na povrsini i na rubovima posude masno,kao skrama od ulja? Cep posude nema skrame,cep za ulje nema skrame,ulje na sipci zuto.Antifriz je opao sa maksimuma na oko minimum ali za godinu i po,znaci od menjanja nisam nista dosipao,i ta vrednost je kad je motor hladan,nisam gledao kad se ugreje dokle je antifriz.Neki kazu da je hladnjak od ulja u pitanju a drugi da je kuciste filtera ulja,a negde sam citao plasticno kuciste sa termostatom kod 1.5 dci motora.Sta ovde moze biti i koliko je opasno da tako vozim auto? Inace to su isti motori peugeot 206 1.4 hdi,Ford 1.4 tdci i moj Mazda 2 1.4 citd?
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 3164
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 166TS

Može da bude i da dihtung glave gura po malo ulja ali da to još nije eskaliralo. U svakom slučaju potrošnja antiftiza sama po sebi nije uopšte dobra stvar a pogotovo kad ima ulja u posudi. Teraj to što pre kod majstora da se utvrdi šta je tačno u pitanju. Mi ovako na forumu možemo samo da nagađamo.

Comment

• Pigoza
      CBC Član
      • 02.10.2008
      • 14
      • Pozega

Znate li otprilike koliko kosta zamena dihtunga glave i jel obavezno ravnanje glave?

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 3164
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 166TS

Ne znam zaista ali možda i nije to. Džaba pričamo dok neko stručan to ne pogleda.

Comment

• Pigoza
          CBC Član
          • 02.10.2008
          • 14
          • Pozega

Ok

Comment

Working...