Vlasnik sam alfe 147 1.6 120 konja. Imam problem sa potrosnjom ulja. Trosi i do pola litra na hiljdu kilometra. Sipao sam seleniu 20k. Kolika je normalna potrosnja i jel ima ko neki predlog kako to da resim?
Potrosnja ulja na alfi 147
Collapse
X
-
Ja sam ranije imao astru a posle nje i vectru i obe su trosile ulje i morao sam da radim generalku ipak na kraju.
Ostavi je da radi na leru 2 minuta pa daj gas do daske i vidi ima li kakvog dima nazad, ako ima........oteraj da se otvori da vide da li je samo glava ili samo klipovi ili pak sve -
Pogledaj da li ti curka ulje negde ... kod menjača.. na karteru.... dali ti je masan negde motor odozdo...
JBG mora na kanal.Astra GSIComment
-
Re: Potrosnja ulja na alfi 147
Meni trosi 1L 20k na 1000km... Ocu da poludim
Odozdo je vlazno, ispod kartera, ali nigde ne kaplje.
Da mi trosi pola litre pevao bih
Comment
-
preporučujem za one koji sipaju seleniu 20K da probaju sa lukoil luxe 10w40,
ako i onda bude trošio previše znaš da je motor u pitanjuComment
-
-
ja ga koristim u golfu 1.9 td,pokazalo mi se bolje od shell helix plus 10w40,naročito u pogledu potrošnje koja je drastično manja
(sa 0,4-0,5 na 0,1-0,2l/1000 km sa lukoilom).za alfu 147 1.6 jedina preporuka lukoila je upravo lux 10w40 .Comment
-
Ici ce glava na obradu, tj na dihtovanje svega i zamenu gumica ventila. Ako to ne resi problem, mogu da se pozdravim sa kolimaComment
-
Opelov motor 1.6 16v po papirima trosi do 600gr/1000km MAX koliko se secam, tako da mislim da je malo preuranjeno sa pozdravljanjem. Proveri ti to kako treba i konsultuj se sa kolegama sa ARCS foruma. Pozdrav
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJAComment
-
Kakvo bre lukoil mineralno u tako sofisticiran motor...ni slucajno! Ja vozim ful sint 10w50 na solidno tjuniranom twinsparku koji se cesto vrti preko 7000rpm i trosi tek nesto malo ulja koliko je normalno za dobro podmazivanje...
Skini glavu pa ce ti sve biti jasno i sto se tice glave a i cilindara...
Ne bi trebalo da je nesto strasno, verovatno gumice i vodjice ventila..
Comment
Comment