Ja sipam neki Gold evro diesel na Radun Avia pumpi,ima li neko iskustva sa tim gorivom?
Dizelas i EuroDiesel...
Collapse
X
-
Raznih naziva ima Gold, Avio, eco 50......dizel, sve će to pisati, samo ne EUROPSKI EURO DIZEL!!! ZAŠTO?''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!Comment
-
Hmmm ... gorivo k'o gorivo, sad je kod nas aktuelan SPRS EN 590:2010 IDENTIČAN (čitaj prepisan) sa EN 590:2009 pa možda zato NE naglašavaju.
Dakle, svaki dizel (osim GU 01, EL LU, BD) bi trebao da je "evropski" dizel (Eu(v)ro 5).
Aditivirana goriva ... pa u Evropi su takva sva (ili su "dodatno aditivirana") a kod nas su "dodatno aditivirana" goriva koja ih uopšte imaju.
Sad ih imaju SVI (Ultra, Ecto, Evo, MaxMotion, (novi) Avio ... i opet (nekako) gorivo bolje u Italiji i (naročito) Nemačkoj (Holandiji, Skandinaviji).
Dobro (doduše) za motor koji traži tek "Evro 4" dizel (EN 590:2004) svaki bi Euro 5 morao da bude dovoljno dobar.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).Comment
-
To ti kažem, sve isto, ako ne i bolje, kad ono......, kod tog ECO 50, kad ga dobijem iz pokrajinske rafinerije, na pratećoj dokumentaciji uz otpremnicu, xxx ppm SUMPORA, ćuti i trpi i onako je malko regresirano za poljoprivredu, a mi ga sipamo i u jednog Punta 1.3 Multijet(sram nas bilo, protivzakonite radnje)! I šta sad, hoćemo li pričati i dalje da mi imamo najbolje, za najviše para? A taj AVIO ja mislio da ga ga troše i MIG-ovi, svi od reda od 21 do 31, kad ono nije zbog toga, već zbog sistema filtriranja, objasniše mi ljudi!Last edited by ragazzoni; 08.01.2016, 21:35.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!Comment
-
ECO 50 zlokobno asocira na Evro 4 gorivo!! Kako je to moguće?! Ma da, nema boljeg na belome svetu ...
Ili šta je onih 50, cetanski broj?! (indeks nije sigurno) ... a zahteva da bude min. 51 (u praksi 55), pojede maca?
E, daleko smo mi na Divljem Istoku, ovi na "trulom" sipaju 60-icu a nula sumpora ... dobro Zunto (ako je 199-ica) će da guta i četvorku (za dobrog prasca nema loših pomija) a kamoli Euro 4 sa teških mašina ...
Da Avio je videlo avion ... na reklami.
Ne sipam dizel ("na dizel se ore" što bi se reklo ... mislim Zastava je samo floridu imala dizel i to celih 100 komada) al' kad sipam bilo šta sa strane (rumuski ili bugarski Lukoil benzin ili TNG a kamoli Shell Racing ili čak samo FE) motor "poludi" ("5 konja više") i troši 5% manje (ili toliko manje kradu, a i oni kradu nisu ni oni baš "truli").
Treba li naglasiti da Shell (doduše puk'o je na tom poslu - totalno) može da napravi i 80-icu (centana) korišćenjem GTL tehnologije* ... al' sad je to otišlo sa padom cene nafte i VW-ovom aferom.
* kad smo već kod ubeđivanja da nema boljeg i jeftinijeg (a to je posebno (žalosna) priča) na svetu celom ... ma da mali je svet, na dlan da stane.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).Comment
Comment