Meriva A 2004 1.7CDTI 101ks

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • Sepi
    CBC Početnik
    • 24.08.2023
    • 2
    • Mokrin
    • Astra G 1.7dti

Meriva A 2004 1.7CDTI 101ks

Pozdravv ljudi.
    Kupio sam Opel Merivu 1.7 cdti 74kw 101ks.
    Kupljena je kao ne ispravna, nije htela da pali, kad sam je doneo kuci i povezao dijagnostiku nije imala ni jednu gresku, sasvim slucajno izvadim senzor bregaste i Meriva upali, izbaci gresku da nema senzora ali upalila i radila je, probam da je vozim, idee ali ne radi lepo, kupim nov senzor stavim i Meriva ne pali, nema greske na daijagnostiku ali ne pali, izvucem dzek sa senzora i Meriva upali, skinem zupcasti razvod, uzubim je ponovo, bregasta M6 sraf, pumpa M8 i radilica na repe, probam da palim i nista, samo vergla, kupim nov citac sto ide na remenicu bregaste i opet nista a cim skinem senzor pali, sta bi moglo biti?
    Promenem ECU opet isto.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17818
    • Novi Sad
    • Fiat Stilo

Nemam pojma sa dizelima ali dok se ne javi neko pametniji. Kod benzinca senzor bregaste odredjuje koji cilindar od dva koja su gore će da upali, ako je neispravan senzor daće jednom tačnu komandu prilikom paljenja jednom pogrešnu, zavisi od sreće koji cilindar od dva je pobedio. Ako da pravom, motor lepo radi, ako da pogrešnom motor loše radi ili neće da upali.
    Nije tako prosto ali otprilike.
    U slučaju dizela znam za matore iz moje ere gde su linijske pumpe i tu je mehanika, ne može da promaši i da hoće. Pretpostavljam da je kod ovih novih dizela okidanje dizne električnim impulsom koji radi u sprezi sa senzorom bregaste. Ako ga nema verovatno ima neki generički mod da upali kako tako i da radi. Pošto si menjao senzor i ECU, ostaje jedino kablaža ili neki rele ili je neko menjao dizne pa ih nije upario....
    Ipak treba neki bolji stručnjak
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...