Peglanje ulubljenja vakuumom ???

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • Guest's Avatar

Peglanje ulubljenja vakuumom ???

Nacuo sam da po Kragujevcu postoje likovi koji "peglaju" sitna ulubljenja principom vakuum izvlacenja uz grejanje, sa limarije. Licno sam video rezultate "izvlacenja" tackica sa krova i haube nastalih usled vremenske nepogode vecih razmera (grad). Izgleda kao da nikada nisu ni postojale.
    Posedujem 30-50 takvih ulubljenja (precnika od 5mm-1cm), farba nije pukla, a jadno mi je da auto oblepim gitom po krovu ko da sam se okretao.
    Cuo sam i razne varijante cena za takvu uslugu - 2,5-5 Eur po rupi.
    Ako neko licno poznaje ili zna za postojanje tih majstora, bilo bi mi drago da mi da neku kontakt informaciju i naravno nije uslov da bude iz Kragujevca, cela Srbija dolazi u obzir (prednost naravno sto blize Zajecaru). Kragujevac sam naveo jer kazu da tamo dosta njih poseduje takve masine koje su nabavili posle nepogode koja je taj grad zadesila pre 15-ak godina ili nesto vise mozda.
    Ujedno, ako neko ima licnih iskustva sa time, ili je cuo nesto o toj metodi dobro bi bilo da iznese ovde javno.
    Pozdrav i hvala unapred..............
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Iskreno takva operacija se radi koliko ja znam samo u KG.Da te u startu informišem ne radi se ni o kakvom vakumu već se sve izvodi sa duvaljkama toplog vazduha(slično fenu), profilisanim polugama i polugicama i čekićima i čekičićima , od kojih su neki specijalne izrade a neki opet standardni.Tebe bi ta operacija koštala oko 80-tak E!Ti momci su zanat ispekli u Italiji gde ih je slala Zastava zbog potrebe da se na taj način tretiraju novooštećena vozila(takve stvari rade po svim fabrikama sveta).Naravno ovaj specijalni alat je svojevremeno "nestao" iz Zastave i na neverovatan način se pojavio u garažama ovih majstora koji su za divno čudo njime bili i zaduženi.....Odoh od teme........ tel majstora Mareta je 034/222-789 ili 063/700445 ili 063/635336.
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Guest's Avatar

E hvala ti tetak, u principu nije bitan sam postupak i alat ukoliko je izvodljivo da se cela stvar time zavrsi bez onog klasicnog postupka koji ukljucuje git i farbanje. U svakom slucaju kontaktiracu majstor Mareta i ako si siroj javnosti (a ne samo forumaskoj) poznat kao tetak, znace ko mi ga je preporucio. U suprotnom samo cu se izblamirati . Ili je ok da te i ne pominjem?
      Hvala jos jednom u svakom slucaju, krenuo sam sa mrtve tacke

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Ma samo zovi brate i reci mu da te je uputio Pedja iz Čačka!Znaš, Mare se od silnog posla ne druži puno sa kompjuterom!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...