A1 prevara putem putnog osiguranja!

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 3164
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 166TS

A1 prevara putem putnog osiguranja!

Pažnja svim korisnicima A1 mreže, ako putujete u inostranstvo ovih dana i dobijete poruku sledeće sadržine:

"Pametno putno osiguranje za A1 korisnike, za Vas i porodicu, je aktivirano.

U slucaju da vam je za ovo putovanje potrebno Individualno osiguranje, mozete promeniti pokrice putem web stranice https://a1rs.lamie.insure/putno/prom...0-fee0653edd02 u naredna 3 sata.
    Ukoliko ne zelite pokrice za trenutno putovanje, molimo da ga deaktivirate putem web stranice https://a1rs.lamie.insure/putno/deak...0-fee0653edd02 u naredna 3 sata. Nakon tog perioda deaktivacija nece biti moguca.
    Ukoliko Vam zatreba lekarska ili pomoc na putu, prvo pozovite Lamie korisnicki servis na +381 60 79 99 900.
    Vas Lamie"

OBAVEZNO je pažljivo pročitajte. U navedenoj poruci se krije prevara. Ukratko automatski vam se aktivira tzv. "psmetno putno osiguranje" i imate tri sata da ga desktivirate. U suprotnom će vam biti naplaćeno 399 dinara dnevno za uslugu koju niste tražili.

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2025-07-14-22-53-14-164_com.google.android.apps.docs.jpg
Views:	13650
Size:	22,9 KB
ID:	1043752

Nekakvo Lamie osiguranje će vas preko A1 očerupati bez vašeg pristanka.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 3164
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 166TS

Moj e-mail upućen ka A1::

"Sent: 7/3/2025 8:02 AM
    To: "korisnickiservis@a1.rs" <korisnickiservis@a1.rs>
    Subject: Privatni > Već sam A1 korisnik > Račun i plaćanje > Provera iznosa računa

Tema | Privatni > Već sam A1 korisnik > Račun i plaćanje > Provera iznosa računa

Ime | Srđan

Prezime | Rapaić

E-mail adresa | ixxxxxx@gmail.com

Korisnički broj | 06xcc47

Korisnička lozinka ili poslednje tri cifre JMBG | xxc

Dodaj prilog |

Komentar | Hteo bih da izrazim veliko nezadovoljstvo uslugom takozvanog "pametnog putnog osiguranja" koje nisam tražio ali sam dobio uvećan račun za 399 dinara po danu koji sam proveo u inostranstvu. Smatram da je slanje dugačke SMS poruke u kojoj se navodi da mogu da isključim nekakvu uslugu, dok 2.5 sata sa decom u kolima čekam prelazak granice na 38 stepeni celzijusa, a koju nisam ni tražio klasična prevara. Stoga sledi reakcija sa moje strane u vidu postepenog raskidanja sva tri ugovora koja imam kod Vas. U septembru već ističe prvi od tri ugovora i biće raskinut a broj prenesen kod drugog operatera. Iako ste sve ove godine bili vrlo korektni ovaj potez je zaista ispod svakog nivoa."

Odgovor korisničkog servisa A1:

Poštovani Srđane,

Žao nam je što ste nezadovoljni i što je došlo do neprijatnog iskustva u vezi sa uslugom „Pametno putno osiguranje“. Potpuno razumemo Vašu reakciju, naročito imajući u vidu okolnosti pod kojima ste primili poruku i dodatni trošak koji niste očekivali.

Naš cilj nikada nije da korisnicima aktiviramo usluge koje nisu želeli, niti da komunikacija oko toga bude nejasna. Ipak, želimo da napomenemo da se pomenuta usluga automatski aktivira prilikom ulaska u inostranstvo, a uvek postoji mogućnost njenog deaktiviranja.

Prema našim podacima, dana 19.6.2025. godine na broj 06xxxxxxxx7 poslata je sledeća SMS poruka:

„Pametno putno osiguranje za A1 korisnike, za Vas i porodicu, je aktivirano. U slučaju da Vam je za ovo putovanje potrebno individualno osiguranje, možete promeniti pokriće putem web stranice […] u naredna 3 sata. Ukoliko ne želite pokriće za trenutno putovanje, molimo da ga deaktivirate putem web stranice […] u naredna 3 sata. Nakon tog perioda deaktivacija neće biti moguća. Ukoliko Vam zatreba lekarska ili pomoć na putu, prvo pozovite Lamie korisnički servis […]“

U skladu s navedenim, usluga je ispravno aktivirana i tarifirana, te reklamacija na naplatu, nažalost, ne može biti uvažena.

Napominjemo da je kompanija A1 isključivo posrednik u ovoj vrsti usluge, a sam proces aktivacije, deaktivacije i eventualnog raskida police odvija se direktno sa osiguravajućom kućom Lamie. Uslugu nije moguće otkazati putem A1 korisničkog servisa.

Za deaktivaciju osiguranja:
    Potrebno je da kliknete na link iz SMS poruke i na Lamie web stranici otkažete pokriće u roku od 3 sata od prijema poruke. Ukoliko to ne uspete da uradite u definisanom roku, možete kontaktirati Lamie direktno putem e-mail adrese: a1putnoosiguranje@lamie-direct.com

Za raskid police:
    Molimo da se direktno obratite Lamie-u putem iste e-mail adrese, uz navođenje sledećih podataka:
    • Osnov zahteva
    • Broj telefona
    • Ime i prezime korisnika

Polisa osiguranja ne podrazumeva ugovornu obavezu i može se raskinuti u bilo kom trenutku.

Nadamo se da će Vam ove informacije biti od pomoći. Ukoliko postoji nešto dodatno što možemo da proverimo ili pojasnimo, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

Nataša xxxxxx

Korisnički servis

A1 Srbija d.o.o.
    Milutina Milankovića 1ž
    11070 Beograd, Srbija

A1.rs"

Klasična prevara. Uskoro mi ističe ugovor za jedan od brojeva i raskinuću ga zbog ovakvog bezobrazluka. Imam još dva broja na moje ime koji će takođe biti raskinuti sukcesivno. Supruga i starija ćerka takođe imaju A1 brojeve koji će takođe biti prebačeni kod drugog operatera.

Nadam se da ćete proći bolje nego ja.

Comment

• veselinovic
      CBC Član
      • 13.11.2010
      • 92
      • RS

Strasno,
      ostaje pitanje kako je Lamia znala da si ti na granici ?
      Ocigledno je neki telekom operater PRODAO tu info osiguranju, a to je ilegalna radnja.
      Probaj kod osiguranja nesto da izbunaris odakle im info da prelazis granicu, a i priprijeti A1 da ces ih ganjati po zakonu o zastiti licnih podataka. Oni nemaju pravo da se bave ilegalnim pracenjem osoba, osim ako te neki sud ne juri. A tek prodajom bespravno skupljenih informacija trecim licima.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 3164
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 166TS

Nemam nameru da se natežem sa njima, ali hoću da upozorim ljude koji koriste A1. Zbog sličnih prevara sam otišao odavno iz Telenora.

Comment

• megan82
          CBC Član
          • 03.01.2022
          • 91
          • Pirot
          • Zlatno doba

Meni na pripejdu mogu da naplate onu stvar.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17809
            • Novi Sad
            • Fiat Stilo

To su teške smrdibube, meni su naplaćivali uključenje za nepostojeću uslugu za kasu a dok je postojala usluga bilo je 470 dinara z 20kb prometa i ako jedan dan zakasniš naplate uključenje 270 dinara iako si platio 3 dana pre opomene...
            Teške fekalije...
            Kao i svi ostali samo se mi ne bunimo nego trpimo...
            Kolega je u pravu, pripejd pa nek duvaju...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bc201
              CBC Početnik
              • 16.04.2009
              • 2
              • bg

Sergio, pa zar se ti nisi sam registrovao za tu uslugu? A sama usluga upravo podrazumeva da se osiguranje aktivira automatski kada negde putujes, i da se ti ne bavis uopste putnim osiguranjem. To bi trebalo da je olaksavajuca okolnost za nekoga ko ne zeli da razmislja kada bilo gde putuje o putnom osiguranu.
              Ja sam korisnik A1 i nisu mi nikada tako nesto obracunali kada sam putovao. Iskreno deluje mi povoljno ta njihova ponuda, ali ne znam kakva su iskustva ljudi sa samim osiguranjem...

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 3164
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 166TS

Jesam je aktivirao ali za prethodnu godinu, jednokratno.

Comment

Working...