Većina je ostavljena vlasnicima na čuvanje! Samo nekolicini, nas srećnika, oduzeto je i nalazi se na placevima carinarnica, ili kod MUP.
Pomoć oko oduzetih vozila
Collapse
X
-
Iako bojkotovan, Franjo tera po svome!
Da parafraziram: U boj, u boj za auto svoj! U stvari, za svoje pare!
Podnosim tužbu protiv Države R. Srbije - Ministarstvo finansija - carinarnica Šabac! Zbog nerešavanja carinsko-prekršajnog postupka u razumnom roku, usled čega je došlo do uništenja vozila u mojoj (privatnoj) svojini.Comment
-
Podneta tužba protiv Države R. Srbije - Ministarstvo finansija - Uprava carina, jer je tako, stavljeno u nadležnost Prvog osnovnog suda u Beogradu. Da sam tužio carinarnicu Šabac, bio bi nadležan sud u Šapcu, ili Srem. Mitrovici. A, to bi bila katastrofa!
Danas sam dobio upozorenje, da sam na ime takse na tužbu, dužan da platim 35.050,00 RSD u roku od 8 dana, što sam i uradio.
Još malo, pa skuplja dara - no mera, ali sam ubeđen, da ću svoje pare izvuči.Comment
-
Takse su katastrofa, meni su oteli skoro duplo.. Problem je što to neko opet na kraju plati ako izgube spor ali nikog nije briga, ne plaća iz džepa... Svog naravno...Comment
-
Pozdrav svim clanovima...
Pre mesec dana mi je oduzet automobil, kupljen ove godine od fizickog lica. Auto je prvi put registrovan prosle godine u julu (kad je navodno i uvezen). U supu 29. novembar su mi objasnili da je falsifikovana carinska deklaracija za 30-tak automobila, medju kojima je i moj, a optuzeni je u pritvoru, ovih dana se podnosi optuznica.
Cisto da znate da se ovakve stvari desavaju i danas, da drzava nema mehanizam, ili nece da zastiti gradjane, ali ce zato uredno da uzme novac za porez pri prenosu vlasnistva i za registraciju vozila (koju sam obavio mesec dana pre oduzimanja).
Zamolio bih za savet sta ciniti u ovom slucaju, i cemu se nadati?
Auto sam kupio pre 5 meseci, posedujem ugovor sa osobom koja je imala ovlascenje od vlasnika na koga je registrovan auto. Auto sam uredno platio, osobi sa kojom imam ugovor, a koja se sad kune da nista o tome nije znala i da nije umesana.
Automobil je ovih dana izvestacen, i kao ok, nije ukraden, ali mi se cini da panduri odugovlace, ne predaju ga jos carini, sto je sledeci korak.
Opcija da cekam 5, 6 godina na auto mi nikako ne dolazi u obzir!
Bilo kakva pomoc, savet je dobrodosao, sta raditi, dal nekog tuziti i slicno...Comment
-
Tuzi onog od kog si kupio i njegovog prethodnike kao solidarne duznike. Istovremeno trazi privremenu meru zabrane raspolaganja njihovom imovinom u bar dva puta vecem iznosu. Pripreti i krivicnom prijavom. Onda moli boga da se ukenja i ponudi ti poravnanje. Prihvati bilo koji razuman iznos i manji od onog koji si dao. Inace sledi ti sudsku put do odstete od vise godina u kom periodu moze sve prebaciti na tudje imeComment
Comment