Jesi skinuo celu crvenu rđu pre gitovanja?
Peugeot 308sw 1.6 hdi
Collapse
X
-
-
Comment
-
Istog dana kada sam zamenio h8 sijalicu, u levom faru su crkle 2 sijalice. Jedna je h1 za dnevna svetla a duga je sa 2 vlakna i služi za oborena svetla i poziciju u isto vreme. Prošle subote sam se konačno nakanio da ih zamenim i istog trenutka su u levom faru crkle iste dve sijalice
Odem odma do prodavnice auto delova i na licu mesta zamenim i njih. Od tada sve radi ok. Ssmo da izdrži do tehničkog koji je zakazan za subotu

Comment
-
Juče je bilo tačno godinu dana od kada je Pežo prvi put zvanično registrovan u Srbiji, odnosno od kada je u našem vlasništvu. Prešli smo sa njim nekih 7500 km jerbo nismo nigde putovali (korona a i deca su bila previše mala) ali nadamo se u narednom periodu i nekim putešestvijima pa i većoj kilometraži
Elem auto je prošao tehnički bez primedbi, a juče smo zamenili prednje pločice i turili TRW:
Iskoristio sam priliku juče dok je auto bio kod majstora na dizalici da pogledam rezervni točak i pod odozdo i zaključio sam da će mu preventivno biti potrebno šmirglanje i zaštita. Ako bih uhvatio vremena i para da to odradim pre zime to bi bilo dobro ali na proleće najkasnije.
I to bi bilo to za prvu godinu našeg druženja
Sve u svemu smo zadovoljni, naročito gospođa 
Tol
Comment
-
Comment
-
Od prethodnog servisa prošlo je tačno godinu dans i nešto mslo preko 7000km. Filter vazduha je vrlo nezgodan za zamenu, dok je filter kabine rešen najbolje moguće:
Zamena ulja i filtera ulja:
Negde malo vlaži ulje sa leve strane, sve drugo je ispravno:
Trap je utegnut, ništa ne lupa, kočnice dobre...
Ono što sam već jednom spomenuo je površinska rđa na zadnjem delu auta, a to uskoro planiram da rešim uz pomoć Motip anti gravel spreja:
O tome uskoro opširnije

Comment
-
Spašavanje redova ćopavca
Ingeniozni francuski inženjeri su radi neznamnijačega rezervni točak i dizalicu smestili ispod auta. Nakon 15 godina to izgleda otprilike ovako:
Rezervni točak - aka ćopavac je poprilično zarđao i eto pokušah malo da mu produžim životni vek. Računam kod nas se ipak manje soli nego u Austriji
Oparan, zatim ošmirglan čeličnom četkom pa ondaK namazan anti rost. Nakon toga je opet ošmirglan (znam da je moglo još) pa prebrisan alhoholom 96% i prvo preprskan u 2 sloja osnovnom antikorozivnom bojom pa još 2 sloja mat crnom bojom:
Dizalicu sam oprao i dok čekam da se osuši smišljam šta ću sa njom

Comment
-
Floor undercoating
Kad sam već slinuo rezervni točak odlučio sam da malo sredim pod ispod zadnjef dela vozila koji je i načet rđom. Nisam imao mogućnost da auto dignem da dizalicu pa da sve odradim natenane ali mislim da sam i ovako uspeo poprilično da zaštitim pod i zaustavim rđanje bar narednih nekoliko godina.
Evo šta sam uradio: prvo je opran pod odozdo hemijom i vodom pod pritiskom:
Sutradan kada se sve dobro osušilo prešao sam pod sa 2 sloja osnovne boje pa zatim sa 2 sloja Motip antigravel sprejom:
Potrošio sam 2 boce temeljne boje i 2 velike boce Motip-a. Naprskao sam sve što sam mogao da vidim, svaki ćošak, svaki ugao, pregib...Nadam se da će izdržati bar 3-4 godine
Još da sredim dizalicu i da sve spakujem nazad. Biće još jedan post na tu temu.
Comment
-
Protestvujem kao žrtva radova na forumu
Elem kao što već rekoh, po prvi put sam izvadio sedišta iz Pežoa i oprao nedostupne delove tepiha i plastike:
Malo prolećno osveženje. Posle pranja naprskan Koch Fu (fresh up) da malo enterijer promeni miris.
Btw klima opet ne radi iako je prošle godine menjan kompresor. Sutra zovem proverenog majstora za klime da vidimo šta se desilo

Comment
Comment