Stalkerov novi auto

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • zulurbr
    CBC Veteran
    • 27.03.2010
    • 169
    • Zrenjanin
    • Nuova Bravo Sport Tj

Da se pridružim čestitkama.
    U zdravlju se vozikali.
    Iskreno (kao da sve drugo nije), nisam imao predstavu da može ovako dobro da izgleda Sandero.
    Da l' zbog slika , šta li ?! [emoji4]

sa TT

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Hvala!!
      Slike su obične (snimljene telefonom, nešto Huavej 9 Lite, nešto CoolPad (zaboravih kako beše, ali 8 MPix).
      Iskreno i ja sam se iznenadio kad sam razgledao Sandero, ovaj restajling je stvarno dobro urađen.
      Iako, kad se zagleda nisu velike promene, deluje efektno!

P.S.
      Malo je i do metalik boje ("vatreno crvena"). Istu su imali i Renoi, ali sad Renault ima još za nijansu svetliju i za nijansu lepšu (video na Clio modelu).
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• BJL
        CBC Senator
        • 20.05.2013
        • 275
        • backa palanka
        • golf 3 1.8

Cestitke za auto, nek dobro sluzi, dal samo ja ne vidim slike il sta li je?

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Hvala.
          (koliko se može nazreti, neki su videli slike, te ...)
          Da nije fire-wall ili tako nešto.
          Ako i drugi ne vide neka jave (pa da ponovim).
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 3175
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 166TS

Ja vidim slike. Lepo mu stoji ovaj crvena boja. Slikaj malo enterijer, meni je to najvažnije kod svakog auta Kakva su mu sedišta?

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Će bidne i to ... samo da se sunce promoli (nemam ih sada).

Comment

• BJL
                CBC Senator
                • 20.05.2013
                • 275
                • backa palanka
                • golf 3 1.8

Neko nesto uradio, danas i ja vidim slike, lepo su uradili i masku napred i svetla pozadi, boja je super, generalno svi sad rade kola bez lajsni sa strane sto je po meni jedina mana zbog parkiranja po gradu al eto ide se u korak sa ostalima

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4134
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

lajsne je dobro imati ali slabo pomazu ,meni ovaj sadasnji auto ima lajsne,a prethodni nije imao. vec su mi ga izlupali vratima po parkinzima.svaki auto ima drugacije zakrivljena vrata,nema spasa.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1777
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Cestitke Dr!

Sent from my E2105 using Tapatalk
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Hvala!

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Pozdrav svima!
                        izvinjavam se (mnogima) kojima nisam odgovorio na pitanja o uljima ... nekako "pobegoh" sa foruma (a nisam hteo).
                        Kako god, ni blog nije mnogo aktivan ali koliko-toliko odgovaram tamo (znate već motornaulja@blogspot.com).
                        Video i da vas zlonamerni "IT"-jevac (nedopravljeni) ojadio, ali vidim i da je rešeno.
                        Kako god, znate već kako je u celom svetu a naročito kod nas, kad će te prijatelj pozvati, nego kad mu trebaš.
                        E pa evo treba te mi kao ljudi "od volana" i koji se svakako bolje od mene razumeju (makar u korišćenje a mnogi i tehnički) od mene "u auta".
                        Gledam kako je Dača (Dacia) bio(la) lepa nova, "k'o na slici".
                        Ni trunka prašine u motornom prostoru, što je sad u Boru skoro nemoguće od prašine (više kamioni nego industrija). Lak se još sija, ali ni blizu novom, a i ima sijaset ožiljaka od (da ne vređam plemenitu faunu) #$%&*na na parkinzima (2-3 žešće i još 3-4 lakše) te od žiblja na putevima (jedna plitka a dugačka a par kraćih i skoro do boje).
                        Sve u svemu, auto služi i dan-danas, prešao nešto preko 130k km (nedavno odrrađen "veliki" servis (sa promenom vodene pumpe) za tačno 400€ u ovlašćenom (ali bez svećica jer sam ih ranije menjao).

no razlog javljanja je drugi, a to je kupovina novog auta (ne, ne prodajem Daču, ostaje omladini da je dokrajče za neku godinu i nadam se bar još ovoliko km, mada bi i +100k km bilo zadovoljavajuće; btw. "creni ferari" (u obliku Zastave Skala 55) još je u životu sa nekih 165k km).

Da skratim priču (i pomenem uslov svih uslova a to je dužina auta do 4,30 m a sve ostalo je opciono, osim klime (što svi imaju) i tempomata (ovo neki i dalje ne daju u basic opremi ali u 90% da).
                        U igri je bila široka lepeza modela (čak i Kinezi, od kojih jedino BYD ATTO 2 DM-i ispunjava gore navedeno, da poželjno je da je auto mali "Suv" ("suvić") ili kros-overčić, mada ne isključivo).
                        Zašto ne (tehnološki, verovatno, superioran) BYD? Nekako mi je prerano za Kineze. Mislim, verovatno je da ćemo "svi" voziti Kineze za 5-6 godina (kao što je bilo sa telefonima) ali prvo "iskrcavanje na Normandiju" (u Evropu) ni sa telefonima nije bilo 100% dobro po korisnike dok je posle par generacija (godina) postalo vrlo privlačno i isplativo.

Da ... i gornji limit cene (budžet) je na 25k evrića (i to nategnuto), možda i par stotina preko.
                        Hyundai i Kia su brzo ispali, Suzuki i Toyota tek u drugom krugu, sve u svemu ostala su dva modela oko kojih se dvoumim (i tražim pomoć).
                        1) Škoda Kamiq
                        2) Renault Captur
                        Oba modela su na "super" popustu (na "normalizaciji" cene), nisu hibridi (Captur još i nekako, ali mali gepek ... da i to je uslov, 400 litara ili više ili bar blizu, hibrid ima 326, taman kao Dača ... ).

Malo naginjem Škodi ali ne po svaku cenu (a cene ima).
                        Drugi parametar (posle dužine auta, cene i prtljažnog prostora) je lakoća parkiranja (i sistemi koji u tome pomažu). Treći zahtev je da ne visim po servisu (naročito u garantnom roku, a i nešto posle njega, sa Dačijom nisam više od sat vremena (sijalice i akumulator na cca. 7 god. zamenio sam) proveo van redovnih servisa (osim standardnih promena filtera, tečnosti i predviđenih delova, 2x pločice i jednom diskovi (na drugoj zameni, ali umerene cene).

Dakle ovako (ukratko) stoje stvari (u dvoumljenju):
                        1) Captur za iste pare ima bolju opremu. Može se "nabudžiti" i kod Kamiq-a ali većinom kroz pakete gde za jedno potrebno stiže 3-4 nepotrebnih i podiže cenu.
                        2) Kamiq ima manji krug okretanja i manje točkove te bi trebalo da se lakše parkira.

Spolja su gotovo identičnih dimenzija (±1 -2 cm, i manje što se dužine i širine tiče), Kamiq ima malo veću kabinu a Captur prtljažnik (pa manje-više, tu bude isto).

Captur sa asistencijom ("handfree") parkiranja bude oko 24500 (na jesenjem popustu) i u techno paketu opreme (te metalik crvenoj boji, a zarekoh se NE više crveni auto i ne Renault/Dacia ...).
                        To sa 1.33 motorom (4 cilindra, 140 konja).
                        Kamiq toliko izađe sa 1.5 TSI i takođe asistencijom parkiranja ali uz mnogo manje druge opreme (pola nepotrebno ali dosta toga i veoma korisno i poželjno, kod Capt.).
                        Npr. adaptivni temp. se može posebno doplatiti ali je 500 evra a ovaj (tj. "onaj" - Captur) ga ima. Da, ista cena je bez Al felni, dodaj još 650 evrića (dakle 1150 više i opet manje opreme)
                        Kamiq 1.0 TSI (sa DSG, i gornja dva sa automatskim menjačem) i 115 konja stiže na istu cenu sa više opreme od 1.5 ali još uvek nešto manje od Captur-a.

Izgleda kao rešeno ali ne lezi vraže, Kamiq ima mogućnost da bude 1500 evra jeftiniji (onda uz nešto manje opreme i manji motor) pa je fleksibilnije.
                        Osim toga ima dvozonsku klimu (već u Selection, razmatram Selection uz doplate paketa, Selection Plus se više isplati ali nema asistenciju parkiranja i još ponešto što je korisnije od onoga što ima, a na Plus se ne može ni dograditi asistencija parkiranja ali i neke druge stvari, to ti je "sniženje, ali "uzmi ili ostavi".
                        Skoda ima i 8 zvučnika bez posebne doplate i manje felne (ali njihova skupoća je neverovatna!! u Plus-u su uključene ali u Selection (u Srbiji) nisu) pa time i manje gume (uzeo bih 16-ice).
                        Captur u višem nivou opreme dolazi sa (nepotrebnih) 18 inča a za zimu bih stavio čelične felne od 17".

I to je to. Ajd ' pa budi pametan.

P.S.
                        Za Kamiq-a saznah (na Skoda forumu) da pločice (uglavnom) menjaju na 30k km (manje od dve godine!?) na šta ću se malo teže navići (jedva i na onih 45-50k km kod Dacije, na kecu Lukas grafitne trajale 70k km). Za Captur ne bih znao. 1.0 TSI ima kaiš ali menja se na 210k km (znači najviše na 150k km) a vodena pumpa "po potrebi", nadam se malo više od "obaveznih 120k km" ali može biti i obrnuto. 4 cilindra više cenim od 3 (naravno), ali posle par godina nerviranja ("nisam znao da si kupio dizel" - i nisam) sam se navikao na tu podlost (jeste pola litara manje u gradu minimum), slično je i sa start-stop sistemom.
                        Cena servisa je "tu negde" (mada dobio samo okvirno).
                        VW motor se podmazuje 0W-20 uljem (što je o.k.) a Reno 5W-30 (RN17) što mi se više sviđa (jeftinije i "klasičnije" ali nije presudno), doduše hibrid valjda isto ide (i) sa 0W-20.

Comment

Working...