Fiat Idea 1.4 16v

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 3175
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 166TS

Najčešće je isfušareno i na brzinu. Ja sam gledao kako lik uzme prskalicu za voće pa prvo naprska komplet prednja vrata i celu tablu i centralnu konzolu i to natopi fino pa onda malo probrlja četkicom i onda kao obriše. Sve gotovo za 10 minuta

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1410
      • Stara Pazova
      • Fiat 500L /Punto

Pomogao drugaru za vikend da sredi farove, pa kad je sve od mašinerije napolju ajde da preletim i svoje.

Bili u dosta dobrom stanju, pomalo očukani od sitnih kamenčića.

Ništa od ručnog šmirglanja, ekscentrična šlajferica, trizact p2000 i p4000, school s3 pasta sa vunom prva ruka i labos leale druga ruka, medium suđer. Sve gotovo za 45 min.

p2000

p4000

I na kraju ispade ovako.

Comment

• Chubbs
        Super Moderator
        • 29.01.2006
        • 5907
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

jel tebi rade poruke?
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1410
          • Stara Pazova
          • Fiat 500L /Punto

Otvorim vrata pre neki dan, vidim nestade podatak o spoljnoj temperaturi. Zatvorim vrata, vrati se. Kroz par dana prestade da radi i spoljna temp i prekidači u vozačevim vratima. Pukla žica...
          Rešeno sinoć kod električara, na brzinu.

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1410
            • Stara Pazova
            • Fiat 500L /Punto

Još nisam stavio zimske gume. Krenem juče, felne čelične blagi užas, korozija, niti da ih radim niti da ostavim.

Odlučim se za brzinsko sređivanje. Žicana četka, bušilica, udri.

Šablon

Koristio sam Irkom sprej, 3U1, mat crni, piše ide direkt na koroziju, pa ajde da verujemo...

I na kraju

Nije nešto, ali je barem urednije.

Ukupno 2h posla i 605 rsd za sprej....

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 3175
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 166TS

Videćeš za 2-3 godine kako će da drži. Ja sam radio čelilčne felne na ženinoj Y ali sam išao u tri sloja boje i posle 2 godine su bile iste kao na dan farbanja, nigde nije probilo.

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1410
                • Stara Pazova
                • Fiat 500L /Punto

I ja sam ovde išao u 3 sloja, taman je bilo boje na knap. Videćemo koliko će da drži...

Comment

• dr.ph
                  CBC Početnik
                  • 09.12.2023
                  • 2
                  • Beograd
                  • Fiat Idea 1.4

Nameravam da isto zamenim propale žabice u zadnjoj klupi na svojoj Idei, kako bih zakačio policu gepeka. Ovo je stvarno odlično, a jeftino rešenje. Pre nego što krenem u nabavku svega potrebnog, imam par pitanja. Da li ste koristili neki poseban tip gumenog creva? Pretpostavljam da treba da bude čvršće (kruto) da bi držalo nosače. Mislio sam da kupim neko pancirno crevo za gorivo, ako ne nađem ništa drugo. Vidim da se crevo lepi za podlošku, da li ste posle isto lepkom fiksirali podlošku za sedište i onaj plastični poklopac preko, ili se ne lepi?

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1410
                    • Stara Pazova
                    • Fiat 500L /Punto

Pozdrav,

Nisam koristio ništa posebno od creva, koliko se sećam ostao mi je komad creva od gasne instalacije. Na tu dužinu, izmeriti spram konektora na dasci, dovoljno je čvrst, to je neka 2 cm. Podloška je zalepljena na metalni deo sedišta, malo se zadigne tapacirung i lepo se zavuče. Što se tiče plastičnog poklopca, sa njega sam skinuo žabice, tj poravnao ga, i zalepio na podlošku. Drži i danas.

Pozdrav,

Comment

• dr.ph
                      CBC Početnik
                      • 09.12.2023
                      • 2
                      • Beograd
                      • Fiat Idea 1.4

Hvala puno, sad je sve jasno!

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1410
                        • Stara Pazova
                        • Fiat 500L /Punto

Da malo oživim temu, nema se vremena za pisanje...

Ove godine je bilo dve intervencije na autu.

Prva je urađena početkom godine, u pitanju su bili prednji amortizeri.

Tu se postavilo pitanje šta raditi, auto je star, skoro će penzija, da li menjati samo amortizere ili i opruge koje su u žalosnom stanju.

Odlučim se , ili radim ili ne. Zamenjeni prednji amorizeri, opruge, gume amortizera, šolje i gume balans štangle, drugi auto.

Stanje starih amorizera i opruge

Novi delovi

Rasturanje

Stara i nova šolja

Razlika

Novo napakovano

Drugi problem je bilo paljenje. Dešavalo se ponekad da, auto neće da upali iz prvog puta, prvo verglanje ništa, pali na drugo ili treće. Sve normalno ide, nema neke greške.

Pomislih da nije benzinska pumpa, proverena, sve u redu.

Pade sumnja na gas, vozim par dana na benzin sve isto, ili pali iz prvog ili iz drugog dugog verglanja

Onda je počelo da se dešava, da se prilikom dugog verglanja upali lampica koja kaže grejač prve lamba sonde, greška povremena.

Majstoru je izgledalo da nije do toga, pošto je ona radila u granicama, samo grejač povremeno ne radi.

Dojadilo mi, odlučim da probam da je zamenin sam, pa šta bude.

Da bih je zamenio, bilo je dve opcije, ili da skidam gomilu delova oko katalizatora i da je odvrnem sa viljuškastim ključem ili da kupim namensku gedoru, tako da sam je na kraju kupio.

Gedora i sonda

Staru sam bez problema odvrnuo.

Nova je imala mast na sebi tako da sam je odmah uvrnuo.

I gle čuda, dam kontakt upali iz prve. Reko možda je slučajnost ali nije bila, auto pali od tada najnormalnije, bez obzira na koje gorivo vozim, rešen problem koji je trajao par meseci.

Za sada nema nekih problema sa kolima, voze se svaki dan, jedini problem su pozne godine....

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 3175
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 166TS

Sad je mudrost u tome da li prodati auto pre nego krene još gomila ulaganja ili nastaviti sa ulaganjem i voziti dok se ne raspadne Drugar je skoro prodao Corsu D koju je vozio jedno 12-13 godina, u koju je pre par meseci uložio 500 i kusur evra iako mu je majstor rekao još pre godinu dana da proda auto jer ga čeka ulaganje. Tako je otprilike i ovde

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1410
                            • Stara Pazova
                            • Fiat 500L /Punto

Mislim da ne bi trebalo da bude nekih velikh ulaganja, sve je blagovremeno urađeno i zamenjeno.

Možda je pogrešan teremin "ulaganje" vozilo je čist "trošak" ako izuzmemo deo kada me vozi na posao.

Trebalo bi zameniti i zadnje amortizere. Htedoh, nisu skupi ali nije bili na stanju tako da je tako ostalo, možda i to uradim.

Ono što sledi je veliki servis za nekih 15k, ali znamo da to kod fiat-a nije skupo a spada u redovno održavanje (pitanje da li ću ga imati toliko).

Što se tiče limarije, bez korozije je, u startu su mu šupljune napunjene sa 2 kg voska, tako da vosak još uvek vrši svoju funkciju.

Ono što je problem, u mojoj glavi ,je taj, da ja nikada neću vozilo voziti dok se ne raspadne, to se kod mene neće desti bez obzira na godine, uvek će biti tehnički ispravno

Što se tiče vizuelnog doživljaja, auto je u super stanju za svoje godine, i stalno me neko pita da li je na prodaju (prodaja mi je lakši deo, šta naći odgovarajuće je pitanje).

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1410
                              • Stara Pazova
                              • Fiat 500L /Punto

Predzadnji dan godišnjeg, zatrza auto i prebaci na benzin.

Pokušam da vrtim, on posrće, ne ide.

Povežem se proverim ono pokazuje sledeće

Zveknuo map.

Imao sam rezervni, koji sam nekom dao i zaboravio na to....

To je za posledicu imalo nešto što se do sada nije desilo a to je pun rezervoar benzina

Došao kući, poručim, drugi stigao , trebalo mi pola sata da sve sredim tako da ponovo lpg...

Ceh 3550 sa poštarinom.

Ovo je zvanično prvi kvar lpg-a od ugradnje.

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 3175
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 166TS

Baš si se istrošio

Comment

Working...