Ako bušiš postoji šansa da pokvariš navoj ali možeš urezati broj veći. Ja bih pokušao da nadjem torks koji zamalo neće da udje i zakucao ga čekićem. Tako se razlabavi navoj a većinom se i odvrne...
Da ne kažem zjebancija... Mislio sam da možeš pristupiti glavama šrafova. Ako bušiš uzmi najmanje 2mm veću burgiju nego što je stablo šrafa, tako će otseći glavu i oštetit najmanje navoja, toliko da nije bitno.
Da ne kažem zjebancija... Mislio sam da možeš pristupiti glavama šrafova. Ako bušiš uzmi najmanje 2mm veću burgiju nego što je stablo šrafa, tako će otseći glavu i oštetit najmanje navoja, toliko da nije bitno.
pa sam odlučio da rastavim što se rastaviti mora i povadim šrafove kako bi utvrdio kakvi su zapravo. I onda ustanovim da su štafovi ustvari torx 30 a ne inbus, zato sam i sjebao dva šrafa. Naručio sam nasadni, produženi torx 30 ključ pa da probam sa njim, ali dok ne stigne evo šta se radilo. Kao i mnogi automobili iz tog perioda i 166 ima delove plastike koji su presvučeni nekim premazom (to zovu soft plastic) koji vremenom postane odvratan i lepljiv. Gledao sam na netu kako to ljudi rešavaju na 166 i u principu vrlo je prosto, jedino što su svi to radili na crnom enterijeru što je lakša varijanta. Kod mene je bež - crni enterijer i nije tako jednostavno. Uglavnom, odneo sam deo enterijera u farbaru i naručio da mi izmiksuju boju. Danas je usledilo kupusanje i farbanje delova enterijera.

Comment