Molio bih za pomoc oko instalacije prekidaca jer sam kupio klasican prekidac jer nije bilo mog, e sad ispod volana mi vire 4 zice crvena, plava, braon i crna, dok na inst. novog prekidaca imam dve zice vise (bela i zuta). Da li da menjam kompletnu inst. ili mogu da povezem zice novog prekidaca sa starim zicama ? Ako neko zna da li trebaju da se zuta i bela spoje sa crnom ili dr. ili bi moglo da radi ako njih izostavim ili ipak moram da ih provlacim do emulatora i spajam sa njegovim dzekom koji ima 6 zica ali razlicitih boja (bela, zuta, dve zelene, crna i valjda braon). Nadam se da nisam previse iskomplikovao pitanje
kako da spojim zice prekidaca ?
Collapse
X
-
Re: kako da spojim zice prekidaca ?
najbolje da izvuches celu novu instalaciju tu shto si dobio...
a to pitanje ti je malo "chudno" .. ti bi "onako" spajao boju sa bojom bez provere gde ta zhica od stare instalacije vodi ?
razlichiti proizvodjachi koriste razlichite boje .. meni kad je crko BRC prekidach stavio sam Lovato .. nijedna boja se ne poklapa ili mozda jedna..
ali to se i negleda ,negose gleda koja boja sa prekidacha je zashta.. i onda se spaja sa odgovarajutjom zhicom od stare instalacije bez obzira koje je boje .
nema veze ako ti je prekidach iste marke kao stari koji je crko .. NIKAD nemoj u boje zica da se pouzdash , a da predhodno ne otpratish gde zica stvarno vodi.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S. -
Comment
-
uspeo sam da ga prespojim ali vise nemam autom. prebacivanje na plin preko gasa nego mora rucno na dugme, ali sada mogu da ga palim na plinu i zanima me da li mogu da se naprave detonacije jer sam ga nekoliko puta upalio na plinu i nije bilo nikakvih problema pa da li da izbegavam da ga palim na plinu ? Naravno kad je hladno uvek ga palim na benzinu ali kada bude otoplilo da li bi imao probleme ?
Comment
-
Nešto nisi lepo spojio... automatsko prebacivanje na tom tipu prekidača je kada je taster na srednjem položaju. Dok ne povežeš da imaš automatsko prebacivanje, izbegavaj startovanje motora direktno na gas.Comment
-
Emulator nije povezan sa signalom broja obrtaja, tako da ne može da bude do njega. Samo prekidač treba ispravno povezati. Dobio si uz njega (verovatno) i šemu za povezivanje, pa je najbezbolnije i najsigurnije da izvučeš celu novu instalaciju.Comment

Comment