Pumpa za gorivo u problemu?

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • milnen
    CBC Član
    • 23.12.2011
    • 19
    • Niš
    • Lada Niva 1.7

Pumpa za gorivo u problemu?

Pozrav svima,

Imam neku Ladu Nivu 1.7, koju sam kupio sa ugrađenim pogonom na TNG. Ovde sam se prvi put susreo sa karburatorskim TNG sistemom.
    Na gas radi bez problema.
    Međutim, na benzin nikako nije radila, pa sam odlučio da dovedem u red i benzinski deo.
    Zamenio sam pumpu za gorivo, remontovao karburator i sada je i to ok, ali sam gledao kako je šta povezano, pa sam uočio potencijalni problem.
    Naime, posle pumpe za gorivo je elektro-ventil, pa odatle ide crevo u karburator. Kada se vozi na gas, pumpa radi sa zatvorenim crevom i mislim da ne može dugo da traje u takvom režimu rada.
    Zbog toga mi je palo na pamet da to rešim na neki bolji način, ali rekoh da pitam, jer je možda to i ne treba da se popravlja ili već postoji standardno rešenje.
    Palo mi je na pamet da postavim jednu račvu posle pumpe za gorivo, pa da drugu granu vodim preko novog elektro-ventila (koji je otvoren bez dovedenog napona) nazad u rezervoar. U stvari, ne direktno u rezervoar, nego da spojim sa onim crevom što već vraća višak goriva iz karburatora u rezervoar. Ali tu bi bio problem što bi gorivo teklo i ka karbouratoru, pa bi možda bio potreban neki nepovratni ventil. Samo se plašim da sve to ne poremeti cirkulaciju goriva u karburatoru.

Da sumiram, da li je ovo problem za pumpu za gorivo i, ako jeste, postoji li neko standardno rešenje?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17809
    • Novi Sad
    • Fiat Stilo

Pozdrav, možeš to da uradiš da napraviš povrat dok radi na plinu ali u principu nema potrebe. Pumpa crkne kad ima malo benzina ili nestane skroz a vozi se na plin. Pukne membrana.
    Nema nekog fabričkog rešenja jer nije predvidjeno sem tog koji si predložio.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...