Ako već ugradjuješ novi, ne mora biti Metan...
brc flying injection problem
Collapse
X
-
-
Ja sam iskreno razmisljao o tome da ugradim iskljucivo plin ali dolazim na sledecu matematiku :
1) Moj auto trosi 12-15 litara benzina pri gradskoj voznji sto bi na plin bilo minimum 15
2) Na metan trosi 6.5-7 kg metana sto je 700 dinara na 100km nekad spustim i na 550-600 ako vozim iskljucivo od 60-90 kmh (uspevao sam)
Ugraditi kompletno drugu instalaciju za gas i skidati vec postojecu za metan zbog 200-300 eura ja mogu samo da gubim jer imam ogromnu razliku u ustedi jer se ipak radi o automobilu koji ima vecu potrosnju..Da je 1.3 ili 1.6 ne bih se uopste ubijao ovakvom matematikom.,Prelazim oko 15.000km godisnje + - pa mozete izracunati
Ali jednu stvar znam.Dok ne odem i ne uradim kompletan pregled instalacije i elektronike, ovde mogu samo da nagadjamComment
-
Piše lokacija Aleksinac pa sam zato rekao, nema baš Metan pumpi na svakom ćošku kao ovih za autogas. To novo za 800 evra je sa bocama ili samo prednji deo?Comment
-
Tako je, iz Aleksinca sam.U Nis odlazim s'vremena na vreme taman kad potrosim to sto sam natocio
za 2300 dinara staje 22 kilograma metana i vise ne moze.Sa tim prelazim 300+ km sve zavisi od moje voznje..Zbog kvara moram da dajem jaci gas da auto ne bi seckao pri cemu bukvalno stalno ubrzavam i time se povecava potrosnja koja bi trebala da bude cak manja od gore navedene..Isplati mi se da odem do Nisa i punim boce jer mi je tacno 34km od Aleksinca do pumpe i sto je najbolje, pumpa se nalazi na samom izlasku sa auto puta..Druga najbliza stanica je Krusevac (40km) i tamo idem iskljucivo kada odlazim kod rodbine u Kraljevo..Idem ponekad i u Beograd pa i tamo punim.Uglavnom polako pocinju da se pojavljuju pumpe i u drugim ali samo vecim gradovima..Tako da 300+ km za 2300 dinara sa autom od 1500 kg i 155 konja je izuzetno velika usteda uzimajuci u obzir cenu benzina
Jedini hendikep koji vidim u svemu ovome je drasticno smanjen prtljazni prostor i hajka oko atesta
Izvini nisam odgovorio na pitanje : Samo prednji deo bi bio 800e u koji spada isparivac,dizne,ecu i ostala elektronika.Instalacija ispod auta i boce ostaju..Inace za moj auto krstena ugradnja kosta 1200+ euraComment
Comment