Landirenzo OMEGAS EVO problem

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 542
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Landirenzo OMEGAS EVO problem

Pozdrav drugari. Zna li neko koji softver se korsiti za pristup omegas evo landirenzo plinskom kompjuteru.
    Imam stag usb interfejs za laptop kojim pristupam zavoli i stag kompjuterima, klasicam onaj ovalni konektor sa 4 pina.
    I kod landirenzo je isti konektor, ali vidim po zicama da su mu crvena i crna na suprotnim krajevma konektora, a na interfejsu su crna i crvena jedna do druge.
    Da li ovaj interfejs moze uopste da pristupi landirenzu (i ako treba kablovi da se zamijene mjesta u konktoru nije problem), samo ne znam da li treba poseban interfejs ili moze i ovaj moj, i da li zna neko koji se softver koristi za ovaj uredjaj.

Auto pali normalno, pokazuje količinu plina, i blinka gas, kao da ceka da se dobiju parametri za prebacivanje. Zamijenio sam senzor pritiska i temp gasa, i probao da premostim senzor tempersture rashladne tecnosti ali i dalje ne prebacuje. Boca puna i ima pritiska do dizni u crijevu, ali svakako mora dijagnostika da se provjeri zasto ne prebacuje.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17812
    • Novi Sad
    • Fiat Stilo

Može Stag interfejs ali moraš da ukrstiš dve srednje žice. Ja dodam još jedan džek na postojeći kabel pa koristim jedan intefejs za oba...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 542

Hvala puno drugar. Spasavas me samo tako.
      Super ako je samo to razlika, napravicu adapter, ili kao sto kazes izvesti jos jedan dzek, pa da ima (ako opet zatreba). Zacudilo me sto su plus i minus zice kod landija na krajevima, a od staga crna je odmah do crvene, pa nisam spajao da ne izgorim interfejs.
      Znaci samo srednje dvije da se zamijene.
      A moze li info koji program koristiti, imam neki omegas eurogas program skinut sa neta (ima dobar sajt gdje sam nasao programe za vecinu kompova, ali nisam probao da li i kako radi. Lpgshop. co.uk. Imaju za skoro ave uredjaje(sem apollo koji jos nisam nasao hehe)

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17812
        • Novi Sad
        • Fiat Stilo

To znaju ovi iz Sekte, nemam pojma po modelu koji softver ide. Omegas radi sve starije a za noviji ti treba neki 2010 ili još noviji 2013 ali je zaštićen i veoma teško se nabavi...
        To se baci i stavi se stag..
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 542

Znam sve, i sa stagom se druzim vec 13 godina, stvarno su sve rijesili da bolje ne moze, bar po meni. Sad kontam samo ako nadjem neki polovan stag da ubacim, da se ne zezam vise sa ovim. Nasao sam neki omegas softver, instalirao jedno 30 verzija, i jedna ga ocitava i uspio sam da pridjem kompu.
          Prikazuje mi gresku senzora pritiska, medjutim evo skinuo senzor i mijenjao na drugom autu, i kod njega radi, a njegov nece kod mene. Zice sam ispratio do kompa, sve su valjane. Jedan stari senzor, promijenjen prosle godine sam prepakovao, ubacio nov cip mhz u njega, i on nece takodje. A sa probnom lampom kad dovedem struju (veoma malu) na srednju zicu, pokaze 3.7 bari.
          Sad mi se ne kupuje nov senzor za 50tak evra pa vidjecu da to razbucam i samo da navatam neki stag da ugradim i da se ne zezam.
          Nauk iz ovoga je da sam navatao nacin da pridjem landiju ali opet i jos jednom potvrdio da je stag zakon
          Last edited by dandy; 30.11.2024, 09:37.

Comment

• dandy
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 542

Napokon i rasplet situacije. Veceras odem do covjeka sto popravlja senzore, uzmem od njega repariran, i sve radi savrseno. Super, kontam rijesio sam...
            Ne da djavo mira, vratim se u garazu, skinem opet sa drugog auta senzor koji funkcionise na njemu (isti senzor je u pitanju, samo je komp drugi), montiram kod mene-ne radi. Prikljucim stari "neispravni" na drugi auto, on radi.
            Potpuno isti senzori, ali neki belaj se desava.
            Kakvi su tu gremlini usli, Bog ce ga znati, ali sad je proradio, pa neka ga djavo nosi.

Comment

• veselinovic
              CBC Član
              • 13.11.2010
              • 92
              • RS

Moguce objasnjenje je da senzor za Landi komp treba da isporuci vecu struju ( ne napon) od senzora za stag.
              Pa se tu dese gremlini.
              Probaj izmjeriti napon na signalnoj zici kod oba senzora.
              Onda raskaci tu signalnu sa kompa i opet mjeri napon.
              Mozda se iznenadis.
              Ako se to desava, i budzi ti se , skuckacemo neku elektroniku za to.

Comment

• dandy
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 542

Izvinjavam se, malo sam skakao po terenu, pa nisam bas bio pri netu.
                U pitanju su landirenzo senzori, sa landi kompjuterima, stag sam naveo samo kao primjer sistema koji felcera kako treba (mada i kod njega imam neke senzore ps02 i ps04 koji ocitavaju pocetni pritisak 2.5 bari, ali bar rade)
                Nisam imao volje dalje da se bakcem, nego mi je bilo cudno kako landi senzor koji je radio normalno, par godina, odjednom ne radi, dok na drugom autu radi bez problema. I taj sa drugog auta ne radi kod ovog mog. Ok kontam problem do instalacije. Al corak...
                A opet reparirani senzor vise puta ustekan i felcera normalno evo vec mjesec i jace. Dzek na dzek, sve isto, oznake iste, al neki gremlini napali. Al nek napadaju, ne cackam ja vise italijane.

Comment

Working...