Bmw 520, stag300 problem sa gasenjem

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 542
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Bmw 520, stag300 problem sa gasenjem

Evo muku mucimo da nadjemo izvor problema. Drugar uzeo Bmw 520, sestak redni 2003 godiste. Uredjaj stag 300, dizne valtec 3oma, radio godinama kako prethodni vlasnik kaze bez problema.
    Kalibraciju odradi uvijek iz prve, mapa skoro idealna, multiplikator izmedju 1,4 i 1,2. Vuce, pali, radi bez ikakvih problema.
    Problem nastaje kad se pusti pedala gasa, prilikom kocenja, na semaforima i sl, obrtaji padnu i ugasi se motor. Kad se lagano pusta gas sve radi kako treba, ali recimo posle ubrzanja, stisne se kvacilo i pusti gas i ugasi se motor u voznji, ili na semaforu kad se iz druge pritisne kvacilo, ugasi se. Na leru kad se isturira obicno normalno spusti obrtaje na ler, ali desi se i tu po nekad kad se isturira da se ugasi.
    ​​​​​Na benzinu radi normalno, po pustanju gasa padnu obrtaji na oko 1000rpm, zadrze se djelic sekunde i onda lagano sidje na oko 800 rpm. Na plinu bukvalno padne kazaljka i ugasi motor, nema tu zadrsku na 1000rpm.
    Stavljao sam moje dizne sa kombija (ig1rail, 3oma),zamijenili sva vakuum crijeva. Testirao sam vakuum instalaciju i drzi odlicno. Mijenjao sam i senzor pritiska, Na leru je 0.3. Crijeva od dizni do u**** su oko 15cm duzine, i krace ne moze nikako.
    Probao sam i multiplikator da saram u pocetnoj fazi, ali isto sve.
    Ima li neko iskustva sa ovakvim situacijama
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17812
    • Novi Sad
    • Fiat Stilo

Mogu biti dizne ili ler motor. Da li si menjao uvodnike kad si zamenio dizne
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 542

Mijenjao sam sve komplet, komplet railove (2x3 dizne), kombi radi besprkorno i ne gasi se sa tim diznama, ali nista se promijenilo nije.
      Crijeva od dizni do u**** su zamijenjena takodje i ranije su bila oko 25cm, skracena su na oko 15cm.
      Step radi besprekorno na benzinu, i skidana je klapna u servisu, ciscena u uz kadici, ali sve isto. Danas bas probali, bukvalno, prva, druga kvacilo i ugasi se. Ako se zadrzi malo gas i polako pusti, stabilise ga i ne ugasi se. Na benzinu sve radi savrseno.

Sve ostalo radi savrseno, bukvalno sam probao prebacivati sa benzina na plin i obrnuto u ubrzanju, voznji i sl, i bukvalno se ne osjeti prelaz uopste, vuce isto i na benzinu i na plinu, motor bez ikakvih gresaka (obje lambde su mijenjane prije nekih 2 mjeseca, ali nisu spojene na plinsku instalaciju) . Na leru prede, sto bi reko cika Kure, ne cuje se.
      Ne znam, pricase da ti bemvejci imaju problem sa izvorom vakuuma, on je izbusen na usisnoj grani, ali ocitava tu oko 0.30-0.32 na leru, i reaguje na svako stiskanje gasa. Bemliga. Probao sam i prebacivanje sa benzina na plin da podesim na trenutno, tj sve istovremeno bez zadrske, da vidim da li dizne brljave, i prebaci bukvalno da se jedva primijeti da je prebacio, bukvalno samo trenutak kao stucne jedva primjetno i nastavi na plinu.

Hajde probacemo negdje izbunariti i drugi step motor da probamo (kud me djavo navrati da se bakcem sa bemvejcima hehe)

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17812
        • Novi Sad
        • Fiat Stilo

Nismo se razumeli, promer uvodnika svalkako nije isti za kombi i za BMW, to sam pitao da li si menjao kod probe. Ako vakum radi onda nije problem, problem je kod auta što nemaju potpritisak a i to nije problem u opcijam se stavi da je takav motor pa se tada ugasi pokazivanje potpritiska jer ga i nema...
        Slikaj mapu u radu motora pa okači.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 542

Juce smo se igrali cijelo popodne, ali nisam mogao da slikam mapu, posto je prije par dana kad smo podesavali spalo crijevo sa vakuuma i razdesilo je mapu skroz (plinska je samo ravna linija u gornjem dijelu, bez ocitavanja podpritiska).

Juce smo skontali da ima neki problem sa fals vazduhom definitivno, kad raskacim vakuum crijevo nastavi da radi ok, ali kad ga vratim ponovo pocne da osciluje u radu i ponekad se ugasi. Takodje posle nekoliko turiranja gap se nekako zacepi i onda radi kao satic, spusti map na 0.32, ali opet se posle malo voznje vrati na 0.46-0.5

Takodje kad se skine cep za ulje sa poklopca glave, malo osciluje rad, ali kad se vrati cep, pocne da divlja. Skidanje cepa za ulje poveca map na 0.46.

Bemvejac koliko vidim ima vazda nekih crijeva i odusaka pa nisam uspio juce da vidim gdje moze da falsira, klapna gasa je zabijena ispod usisne grane i bice igranka da se skine ponovo.
          Definitivno problem vuce sa fals vazduhom, samo jos da nadjemo gdje zeza. Vidim da su crijeva za odvod uljnih para do separarora dole na bloku poprilicno losa pa probacemo sa tim za pocetak (dok se nakanim da odvojim dan za ludilo sa prekomplikovanim bavarcem) .
          Ali svakako nauci se nesto novo. (u ovom slucaju najbolje je nauciti da se ne cacka bmw )

Comment

Working...