Ps-04 senzor na stag4plus, podesavanje

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 542
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Ps-04 senzor na stag4plus, podesavanje

Pozdrav drugari,
    Skoro mi crkne senzor pritiska na stag4plus uredjaju, i vidim da nema vise ps-02 da se nadje (kazu da su posle 2018 sve kopije, posto stag od tad ne pravi ps-02).

Uzmem ps-04plus, ali njega kad prikljucim ocitava mi pritisak od oko 2.5 bari kao nulti pritisak. Po otvaranju elektroventila, ide na 3.6 bari, i izbaci gresku previsok pritisak gasa., dok sa ps-02 ocitava 1.1 bar redovno koliko je i kalibrisano .

Probao sam na sva tri auta, sa istim uredjajem i ista su ocitavanja, svuda je plin podesen na 1-1.1 bar, pa ne uspijevam da nadjem da li negdje postoji u programu podesavanje senzora pritiska.
    Za senzore temp gasa i isparivaca imaju podesavanja, ali za pritisak nisam nasao.
    Senzor je nov, mada moguce da i on nije ispravan, al opet dok ne reklamiram, da vidim da nije neka greska do mene i podesavanja.

I da li taj ps-04plus uopste moze da se podesi na starijem stag4plus uredjaju
    Hvala
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17812
    • Novi Sad
    • Fiat Stilo

Može da radi, da li si promenio u podešavanjima senzor pritiska?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 542

Problem i jeste sto ne mogu da nadjem podesavanje senzora pritiska u ac synchro programu.
      Ima podesavanje za vrstu senzora temp isparivaca i temp gasa, ali ne vidim nigdje za pritisak.
      I u izboru temp gasa imaju obicni senzori, koji su koristeni sa ps01 senzorom (oni klasicni sto se uvrcu)

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17812
        • Novi Sad
        • Fiat Stilo

Pogledaću sutra opcije gde je. Nema podešavanje pritiska, ima izbor senzora za pritisak. Bilo bi dobro da imaš sliku ekrana gde se podešava , i sliku stari i novi senzor...
        Koja je verzija softvera?

Verovatno si kupio ovo: https://www.kupujemprodajem.com/auto...glas/172037884

A trebalo je ovo: https://www.ac.com.pl/products-autog...sor/ps-04/326/

Videću sutra šta ide na te stare četvorke...

https.autogas.rs

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 542

Pa to sam i mislio, nema izbornik koji nudi opciju da biras koji je senzor pritiska kao sto je to slucaj za temp gasa i isparivaca.

Poslednja je verzija sofvera, nemam sad kod sebe laptop, ali skinuo sam je nekad u junu. I nisam odavno kacio slike na forum a imageshack ne radi vise kod mene pa ne znam preko cega da ubacim slike.

Original je senzor, nije kopija, sem ako europromet nije poceo da valja kineze u original kucistima , cini mi se 40tak evra da je placen, zaboravio sam tacnu cifru, plus minus koji ecro. Uzeo sam kod njih cisto za rezervu kad sam uzimao i tap03, jer mi je ps-02 na pezou izgledao ofucano i zamasceno pa rekoh nek se nadje. Al taj i dalje radi.

Cudno je i to, sto recimo na audiju (1.8t) koji godisnje predje po 2-5000km, za nekih 12 godina 3 ili 4 senzora crkavaju, a na kombiju recimo, 850 000 km na plin i metan, i ni jedan nikad crkao nije.

Sada mi na atmosferskom pritisku os-04 izbacuje 2.5 bari, i tacno pokazuje sa plinom 3.55(tj pokazuje razliku od 1.05 bari, koliko je podesen) , samo sto je polazna tacka 2.5 bari. Sa 2 kom ps-02 i jednim ps-01 pokazuje tu od 1,02-1.1, sto smatram prihvatljivim odstupanjem senzora. Stabilan je pritisak i sve radi super sa drugim senzorima.

Bemliga, rekoh da vidim da ja negdje ne grijesim, a za svaki slucaj cu i ovaj stari ps-02 da sredim, nasao sam par komada neispravnih, pa posto su isti cipovi (moduli sa elektronikom) za vakuum i pritisak, probacu da prebacim neki od vakuuma, posto kod svih strada cip gdje mjeri pritisak. I na aliju su poskupi ovi cipovi, idu od 13 dolara pa na vise, pa moram naci neki jeftiniji izvor, vjerovatno ima, posto vidim da kod nas rade zamjenu za nekih 2000 dinara. (iskreno sumnjam da bi neki elektronicar mijenjao to za 500 dinara) pa kontam da se to jeftinije nabavlja, samo da nadjem gdje ima.
          Last edited by dandy; 10.10.2024, 21:10.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17812
            • Novi Sad
            • Fiat Stilo

Možda je pro map senzor taj laže na tom kompu. Slike se kače jednostavno, klikneš na ikonu za slike i nadalje ćeš znati sam.

https.autogas.rs

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 542

Eee, omatorilo se. Nisam znao da mogu slike direktno da se kace. U "moje" vrijeme moralo to da se linkuje ka besplatnim serverima, hehe.

Ovo je ps-04 plus, pa nisam ni obracao paznju, moguce da oni drugacije daju signal kao polazni. Proslo je decenija i vise otkad stag4plus felcera.

Juce sam zamijenio cip na ps-02 i pasuje sa vakuuma na pritisak (isti su i po oznakama) i sinoc sam probao nabrzinu, i za sada felcera ok. Na kratko sam probao i nisam stigao da zategnem crijeva kako treba, ali upalio je i ocitava sve ok.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17812
                • Novi Sad
                • Fiat Stilo

I ja sam malo naučio.. PRO je osim sveta po naponu i čip je drugačiji pa daje druge (pogrešne) pritiske, plus bi trebalo da je ok, isti.
                Ili slabno bacamo ptičara u vis ili je neispravan ako nije PRO...

https.autogas.rs

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 542

Iskreno ne znam kako PRO izgleda, dobio sam nekih 20tak neispravnih senzora i kod ps-02 imam obicnu i plus verziju, dok su svi ps-04 plus (razlika je samo u nacinu oznacavanja, neki su sa stampanim kucistem a neki imaju odlivak u plastici sa oznakom. Svi su iz europrometa.

Juce sam se igrao cijeli dan i spakovao 3 ps-02 senzora, i sa zamjenom cipa (isto je na obicnom i plus) pokazuju tu u toleranciji 0.1 bar sto je i vise nego odlicno. Svi su imali razne varijante oblika cipa, i razlikuju je plocice od obicnog i plus, i na sve sam stavio iste cipove 400A sa nekih starih aeb senzora. I rade normalno, sva ocitavanja su ok

Ps 04plus iako koriste iste cipove po oznaci (imaju dvije varijante, sa lulicom i bez), ma sta im mijenjao, kod 2 sam dobio normalne vrijednosti pritiska, i rade kako treba, a 3 kom, bez obzira na cipove, a bas sam se nalemio, uvijek pokazuju vrijednost 2.54-2.64 bari kao polaznu osnovu, isto kao i ovaj novi. Svi imaju iste potpuno plocice i oznake,iste cipove, ali razlicita ocitavanja.
                  Tako da ko ce ga znati, nesto tu ima. Jedino sto ne znam kako to Pro cudo izgleda.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17812
                    • Novi Sad
                    • Fiat Stilo

Isto izgleda, to je problem nema nikakve razlike. Razlika je u naponu na kome rade, kod novijih uredjaja ima da se bira koji je map senzor, kod starijih nema. Plus je isti a PRO treba da je na 12V.

https.autogas.rs

Comment

• dandy
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 542

Hvala na info. Spakovao sam sad 3 senzora ps02 i dva kom ps04, da se nadje i naucio nesto novo, pa polako dalje. Jeste citav dan zezancije, ali za tih sto i kusur evrica koliko bi kostali, isplatilo se malo igrarija. Ako nadjem neki auto sa novijim stagom, probacu i ostale kako rade, za sada na svim mojim kolima su stag4plus i stag300. Doduse t4 ce, iako full ispravan i dalje, u peMziju sa oko 1 200 000km iza sebe.

Comment

Working...