Problem sa stag gofast

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • darkocetnik
    CBC Početnik
    • 07.12.2021
    • 2
    • Niš
    • Peugeot 307

Problem sa stag gofast

Pozdrav. Pre oko mesec dana mi poceo peugeot 307 1.6 16v 2004 god da trza na plin izmedju 2000 i 2500 obrtaja. Bio kod majstora, kaze kalibracija. Odradio kalibraciju i dalje isto. Dana sam ga sam nakacio na kalibraciju, obrisao benz mapu, vozio na benzin i odradio ponovo kalibraciju. Cudno mi je stonje benz mapa ranije izgledala ovako:

A sada izgleda ovako:

Mada nisam bas primetio da radi bolje...
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17812
    • Novi Sad
    • Fiat Stilo

Ne kapiram čemu slike ugašenog motora? Liči na nemanje creva za vakum ali to samo vile znaju kad motor ne radi..
    Kalibracija nije čarobni postupak koji popravlja auto, kao sad juče radio kako treba, danas ne radi, upalimo kalibraciju i rešen problem... E pa nije kako si i sam utvrdio
    Ovo je generički odgovor servera., nemojte odgovoarati na ovaj mail...

Za pametniji odgovor, pojasni situaciju, koliko je prešao gas, koje su dizne, kad su menjne, kad su svećice, kablovi ili bobine menjane i na kraju upališ motor i kad se zagreje slikaš dok radi.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• darkocetnik
      CBC Početnik
      • 07.12.2021
      • 2
      • Niš
      • Peugeot 307

Гас је уграђен пре 4 године, са атикер испаривачем и мимгас дизнама. Дизне нису мењане, свећице мењане пре две године. Гас укупно прешао око 60000 км.ж, редовно мењани филтери... Да напоменем да на бензин ради добро, без проблема. А да ли је нормално да бензинска мапа буде овако "висока"?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17812
        • Novi Sad
        • Fiat Stilo

Sad si već dao dovoljno podataka. Dizne mogu biti problem kod "trzanja" ali i struja tako da bih prvo zamenio svećice jer im je posle dve godine vreme za zamenu. Na benzim može da deluje da radi dobro ukoliko ima mali problem sa strujom (varnicom) ali na gas će se to mnogo jače osetiti.
        Mali test na benzinu, ideš 5. brzinom spustiš na 30km i dodaš gas do patosa, neideš do dvesta, samo dodaš gas, ako imalo zatrza na gasu će biti puta tri najmanje.
        Rezime, gasne dizne ili varnica.
        Mapa je takva kakva je pošto je potpritisak takav da je negde falš vazduh, spalo je crevo od vakuma ili je negde pocepano. Kursor (krstić) je jako visoko i odatle počinje mapa pa je zato takva, treba da je znatno niže a broj 0.87 treba da bude 0.30-0.40 na leru.
        Zato je bitno da slikaš kad motor radi.
        Ovo nije odgovor servera iz bangladeša
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...