Stag 200 Mercedes c 200

Collapse
X

• Vreme
  • Show
Clear All
new posts
  • vazlan
    CBC Član
    • 30.08.2012
    • 29
    • Sombor
    • Mercedes W202 C200

Stag 200 Mercedes c 200

Pozdrav,
    potreban savet.Mercedes c200 w202 1998 godište 2.0 100kw.Ugrađen Stag 200,isparivač Tomasetto AT09,Valtek dizne typ30 2,1 mm hod klipova 0,7mm,pritisak reduktora 1,2bara,multiplikator 1,1,dužina creva 250mm,lambda sonda nova ispravna radi savršeno,svećice Bosch iridium 0,7mm.Auto radi savršeno na benzinu ali kada prebaci na plin,na leru radi nemirno.Mape se savršeno poklapaju.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17812
    • Novi Sad
    • Fiat Stilo

Normalan hod tih dizni je 0.43 sa 0.7 ima treba dva letnja dana do podne da se zatvore... Zašto je ta cifra?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vazlan
      CBC Član
      • 30.08.2012
      • 29
      • Sombor
      • Mercedes W202 C200

To beše i meni čudno ali u ptrazi za rešenjem na Youtube-u sam pronašao nekog rusa koji je prikazao podešavanje hoda klipova na osnovu kubikaže motora pa eto reših i to da probam.Znam da se fabrički podešen hod klipova krreće oko 0,45 i nigde osim u tom klipu nisam našao drugi podatak pa čak ni na sajtu Valteka.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17812
        • Novi Sad
        • Fiat Stilo

Rus je tupan... Ljudi ne kapiraju da je vreme otvaranja dizni bitno ali je vreme zatvaranja dizni mnogo bitnije. Imaš potok sa ručnom branom koju ti podižeš, kad je digneš 50 cm prodje toliko vode i prodje nešto vode dok ne spustiš branu, na 70cm su oba rezultata veća pa i onaj negativni kod zatvaranja. U prevodu dizna ne stigne da se zatvori a stigne nov impuls da se otvori i to bude problem, prespore su za taj hod klipa. Vrati ti to na fabrički pa probaj, to je kilonfer motor, ništa posebno.

https.autogas.rs

Comment

• vazlan
          CBC Član
          • 30.08.2012
          • 29
          • Sombor
          • Mercedes W202 C200

Evo danas vrećen hod klipova dizni na 0,43,stavljene obične svećice umesto iridijumskuh odrađena samokalibracija i multiplikator je na 1,23.Kada sa benzina pređe na gas(30 stepeni)do nekih 50 stepeni motor radi neravnomerno a kada postigne tu temperaturu i kada je na radnoj temperaturi radi savršeno kao i na benzinu.Lambda sonda radi jednako i na gasu i na benzinu.Jedino što sam primetio da je MAP na gasu dok se ne uspostavi miran rad varira između 0,45 i 0,40 ,kada motor počne mirno da radi MAP se spusti na 0,35-032.Sa ovim dosada urađeni u odnosu na napisano u prvom postu dobio sam miran rad pri zagrejanom motoru bez "pljuckanja"na auspuhu ali prelaz na još nezagrejanom motoru je samo malo bolji ali i dalje problematičan.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17812
            • Novi Sad
            • Fiat Stilo

Koliki je potpritisak na benzinu dok se ne zagreje? Liči da su ventili malo stegnuti. Bilo bi idealno kad bi imao neke nove dizne da probaš..

https.autogas.rs

Comment

• vazlan
              CBC Član
              • 30.08.2012
              • 29
              • Sombor
              • Mercedes W202 C200

Na benzinu motor radi savršeno i hladan i vruć.I na gasu radi savršeno kada je zagrejan preko 50 stepeni.Svi parametri rada motora na benzinu su OK i hladan i vruć.Dizne (plinske)prepakovane sa novim klipovima i opeugama .Posle svega i dalje "?"Uradio sam u poslednjih 15 godina mnogo automobila na gas ali evo sada ne mogu da rešim mog oldtimera.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17812
                • Novi Sad
                • Fiat Stilo

Ja prodajem set za reparaciju dizni ali nikad to ne radim, bacim i stavim nove. Ima tu neadekvatnog metala, nejednakih opruga, neprecizne izrade tako da sam odustao davno od reparacije. Od 10 komada najmanje 3 ne rade kako treba. Ako si siguran da je motor ok samo dizne ostaju kao moguć problem.

https.autogas.rs

Comment

Working...