auto je 2004 god. 1.9 dci, problem je sto nece da ugasi lampicu servis! Na dijagnostici mi je pokazivalo greske na ubrizgavanju i prazna klima,prvi sam resio zamenom pregorelog grejaca a drugi servisom klime!posle brisanja greski,lampica servis i dalje svetli a kompijuter vise ne pokazuje nikakvu gresku!jel zna neko sta bi mogao da bude problem i kako da ga resim!
renault scenic 2 servis lampica
Collapse
X
-
Re: renault scenic 2 servis lampica
^^ Promeni servis.
Šalu na stranu, čim je lampica upaljena, mora da bude i evidentirana greška. Imam utisak da dijagnostika nije rađena renaultovim clip-om, nego nekom univerzalnom dijagnostikom. Clip nikada ne bi napisao za pokvaren grejač da je greška na ubrizgavanju goriva.
-
Da li znas ko je proizvodjac Renault CLIP interfejsa i ko je pisao software? Ako znas napisi pa da odvojim u drugu temu raspravu o tome u protivnom tacka.Originalno postavljeno od mupeImam utisak da dijagnostika nije rađena renaultovim clip-om, nego nekom univerzalnom dijagnostikom
Sad ozbiljno salu na stranu.....Nije vazno cime je radjena dijagnostika jer svi proizvodjaci MORAJU da postuju EOBD standard i potpuno je isti protokol na Huyndai i Renault kao i na MB ili BMW od davne 1996...Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
^^ Ok, onda samo objasni čoveku zašto je neispravan grejač prijavljen kao greška na ubrizgavanju i zašto ne čita evidentiranu grešku koju prijavljuje signal na tabli, pa da i on i ja nešto naučimo, a i da priča bude on, a ne off topic.Comment
-
Ovo je rekla kazala,,znaci nije skeniran izvestaj skenera i zato mu se ne moze verovati.Drugo Grejac JESTE greska na ubrizgavanju gorivaOriginalno postavljeno od vlada_skorpNa dijagnostici mi je pokazivalo greske na ubrizgavanju i prazna klima,
Prica ce naravno biti ontopicOriginalno postavljeno od mupepa da i on i ja nešto naučimo, a i da priča bude on, a ne off topic.
Trenutno imam u servisu
Clio III 2009 1.2 16V
Megane II 2008 1.6 16V
Megane II 2007 1.9DCI
Megane II 2007 1.5DCI
I svima je receno u Ovlascenom Renault servisu sa CLIP dijagnostikom da je sa autom sve u redu
A opet neki univerzalni skeneri koja je koristim su izbacili vise gresaka.....Nije skener ni vazan nego ko ga drzi,a gomila njih koji imaju CLIP ne razumeju engleski a kamoli da znaju sta znaci OC ili SC...
Da ne idemo dalje u off....kada postavi sliku lampice i skeniran izvestaj skenera onda ce tvoj savet
biti validan.Originalno postavljeno od mupe^^ Promeni servis.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
ja sam ukratko opisao problem, bio sam na tri dijagnosticka uredjaja, kodovi gresaka su bili p0670 i p0530 vreme zarenja grejaca i senzos pritiska rashladne tecnosti!kad je grejac zamenjen posto je utvrdjeno da je crko nije mi vise na bordu izbacivalo poruku check injectiom i nije pokazivalo prvu gresku vise,a kad je klima dopunjena nije pokazalo ni drugu gresku! Ponovo je provereno abs, jastuci i sta se jos moze proveriti,nema greske a service jos svetli!Comment
-
Potpis!Originalno postavljeno od GavraNije skener ni vazan nego ko ga drzi,a gomila njih koji imaju CLIP ne razumeju engleski a kamoli da znaju sta znaci OC ili SC...
@vlada_skorp - aj probaj ovo - Pritisni taster na desnoj ručici, onaj za board computer, i dok ga držiš pritisnutog daj kontakt. Trebalo bi da uđeš u test mod instrument table. Pritiskaj dalje taster na desnoj ručici dok na displeju ne dobiješ ---- ili t--- ili t---h, ili neku drugu kombinaciju. Kad si na tom ekranu, pritisni taster za reset, koji se nalazi na instrument tabli, i trebalo bi da se pojavi ----. Isključi kontakt, pa probaj opet da upališ motor. Interesuje me da li će ostati upaljena lampica koja signalizira grešku.Comment
-
nemam taster na instrument tabli, ovo je senik 2!a servisni interval se resetuje drzanjem tastera na rucici brisaca,ako na to mislis!Comment
-
Ne, ne mislim na servisni interval. Znači, držiš pritisnuto dugme za BC na ručici brisača i dok ga držiš, daj kontakt. Trebalo bi da uđeš u test mod, prepoznaćeš ga ako uspe. Onda nastavi da pritiskaš to isto dugme dok se ne pojavi lista grešaka (ako nema grešaka stoji ----, a ako ima, svaka od crtica može da se zameni nekim slovom). Ako ima neka greška tu (najčešće t--h) onda stisni reset (to bi kod tebe trebalo da bude duže držanje tog istog tastera na ručici brisača) dok se ne pojavi ----. Interesuje me da li će ovaj postupak obrisati grešku koju prikazuje signalna sijalica.
Doduše, sad razmišljam... scenic II ima digitalnu tablu? Nisam siguran da na njemu ovo može, ali pokušaj...Comment
-
-
bio sam i u cetvrtom servisu,decko ima boshovu dijagnostiku,nasao je jos par greski,medju ostalima koje nije mogao da izbrise neke sa kodom 55 i 56 kod pritiska u gumama, razlika u pritiscima je velika i temperatura je niska -50! Ja i nemam senzore u gumama, verovatno je neko promenio felne ili ih skinuo!jel moguce da se to resi nekako ili mora da kupim senzore,koliko li oni kostaju?Comment
-
Nije bas pametno sto se 3 mesec vozis sa lampicom.....to moze da napravi druge skuplje troskove. A za senzore ako ti se ne kupuju prekodirajte da nema pracenje pritiska u gumama i vozi,ali mislim da se ne isplati unazaditi auto.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
Comment