Ovo sam počeo kao ozbiljan odgovor ali ne bi bilo fer, neko će se uvrediti pa ide i nesvesti...Originalno postavljeno od mirkos
Majstor... Ma to ti je sve zbog plina... Mušterija...Ali majstore ja nemam plin u autu... Majstor... Pa to ti pričam, sve je to zbog plina.... a možda i zbog lošeg vina...
Da je Majstor na vreme otišao u policiju do svega ovoga ne bi ni došlo a siroti student ne bi zapalio žito i svi bi živeli srećno i berićetno sem cvrčka koji bi naderao zimi, mada čujem da mrav traži Ezopa da mu ebe mater jer je lagao... Sve je to rekla kazala...
Inače komjuter od plina je opasan svaštojedac, a najpoznatiji je kao pumpojedac, to nezasito, omlati po tri pumpe na dan... Priča se i da jede dizne a ventili su mu omiljena poslastica... Rado ih krcka u popodnevnim časovima dok gleda špansku seriju.. Niste znali da može da gleda i TV, eee svašta, ne da gleda nego ima ugradjen TV najnovije trtemrte generacije, samo to majstori kriju da se ne sazna inače će biti kriv i za kvar televizora kud prodje ulicom... Znači ono ide ulicom a trag za njim kao da je Godzila prošao a usput pretabao Meganona (ili Megalona, ebem li ga kako se zove), razorene ulice, automobili isprevrtani, majke sa uplakanom decom, iznemogli starci vape za pomoć ali pomoći nema, nailazi drugo čudovište i opet naheb... Ako ste se pitali zašto nam je putna infrastruktura tako loša, e pa zato, sad znate. A pare za puteve, di su pare? Ma nisu ih drpili, plaćaju sirotani majstorima da odgovaraju ljude od ugradnje i da saopšte pravu istinu narodu da se spreči širenje pošast. Idu na kureseve (majstori) da bi se dobro obučili. ne možeš tek tako lupati, svako misli lako je to, uzmeš i lupaš (lupetaš), ma nije, ide se u školu za to, tek po završenoj školi ili nekom ozbiljnom kursu, možeš da dobiješ diplomu kvalifikovanog lupetana a onda si na konju. Mislim teško mi je da zamislim sliku magarca na konju ali moja mašta smišlja svašta pa ide nekako...
Razmišljao sam godinam odakle takva esencija lupetana i došao sam do ovog zaključka, samo kroz školovanje može da se postigne taj broj. E sad ima da nadjem te škole i da... ne znam šta ću im... možda potplatim neki auto na plin da ide oko škole ali to bi bilo surovo prema jadnim lupetanima a opet što da ne kad i oni surovo sa nama postupaju. Ne, ipak ne, zamišljam sliku jadni lupetani u ćošku drhte, oči ko tacne od straha i šapuću "ide auto na plin" kao oni pećinari kda su videli prvu vatru pa se opekli ili kad Bušman vidi avion i flašu kokakole...Smisliću nešto u narednom periodu...
Usput, bio jedan što je hteo da zaradi na cannonballforums.rs i stavio ga ovdeda ga prodaje.. Ja lepo nudio 100 evra ali me skript odbio sa obrazloženjem da sam neozbiljna kupac i da je premala ponuda, mislim se ja ma dobro, ko te džebe i odhebem i ja njega. Napisao sam u nekoj poruci ovde da će ga tužim do sudnjeg dana i dva dana posle toga ako tematika bude slična automobilskom forumu i ostalo na tome. E sad, kupljen je domen po fer i korektnoj ponudi od NIC-a za celih 2.300 dinara iliti oko 25 evra, ostalo je nešto para za VPS i lepo svima. Posle kad pitaju pošto reklama a uvek im skupo, ja se pitam zašto je ovaj pomislio da će neko dati 1500 minimum evrića za za domen koji nema rejting, nema istoriju, nema ništa, samo poznati skup slova. Sad ja kupim neku kućicu, nazovem je Herti i postanem poznat preko noći kao robna kuća, da malo morgen. Sa druge strane, to je ipak neki znak da smo u to doba vredeli bar po nečijem mišljenju tih 1500 evra, što je opet potcenjivanje ali da kažem da je to cena, mislim cena koja je ponudjenaKod:http://www.sedo.com/search/details.php4?domain=cannonballforums.rs&partnerid=14456&language=eE sad pošto je našem vlasništvu od juče-prekjuče, razmislićemo šta snjim ali osećam da će inat raditi i da će biti takav prazan do sudnjeg dana ako ne nadjemo neku pametniju namenu. Možda se javi dotični prodavac (bivši) pa mu prodamo za 1000 evra i zaradi očas posla 500... Posle može da ga oept stavi na prodaju pa mi opet kupimo (jeftino) pa onda njemu prodamo i on opet zaradi i tako u krug dok se ne obogati... U svakom poslu postoje lupetani. Studirao sam malo tu materiju pa bih rekao da komisija od NIC-a ne bi dozvolila tako neku preprodaju ali vredi pokušati, cenim preduzimljivost ali ne i alavost.
Dosta sam bio ozbiljan, dodje čovek neki dan i kaže majstore neće da radi na plin.. Ok digni haubu da pogledamo, mal ne reče stani na kanal... Kažem isprazni benzin i on prebaci prekidač i auto radi pa radi pa radi i nikad da se ugasi, reko crko benzinski ventil, ajd ugasi i daj samo kontakt da proverim ventile. Ok, stavi na gas, uradi on ja skinem žicu i vratim par puta a ništa se ne dešava... Aha evo ga krivac, crko jadničak ali učinilo m ise da nešto škloca a ovi se deru okolo i kažem aj opet ali na enzin. On prebaci ja probam benzinski ono ne radi ni on, e svašta.. Al isad sam bio siguran da čujem eho, ovde šklocne tamo odjekuje pa probam obrnuto, gasni kad je na benzinu i gle radi... Ok, pobrkao neko žice ali vidim boje dobro stoje i sve je ok na izgled... U neko doba kažem opet ajd pali na plin i čujem aktivira se benzinski ventil a on upali.
Čekaj, stani, ukoči, kako ti to pališ na plin, koji položaj prekidača, pa na crveno kaže on... Ma ne bre na zeleno je plin, kažem ja.... Ma ne na crveno je kaže on... Daj da vidim prekidač, neka divča od Lovuta ali veran originalu, raspored dugmadi i boja... Ok, odmakni od auta i ne prilazi tri metra najmanje, upalim na benzin, stavim da potroši, prebacim na plin i sve radi.... Sad nastaje svašta, on se žali kako je za 15 dana (tad je kupio auto) potrošio mnogo para na benzin a vozi se na plin (to je spomenuo čim je došao) i da stalno sipa za 500 dinara ali očas posla nestane... E onda mu opričam kako to sve radi u kratkim crtama, zeleno priroda, ekologija, ušteda, milina... Crvni, stop, njesra, košta, zdiba (doduše i plin zdiba ali...) A on kaže da mu je prodavac rekao obrnuto, pa dobro, slušaj njega i vozi se na plin a troši pare na benzihUglavnom, jasno mu je bil oda se naveslao i rekao sam da ću ga napisati u nekim vestima, zamolio je da ne uradim ali pošto se ne zna koji je auto, a ni kako izgleda, nije bitno....
Idem sad opet da srušim Drupal....
P-S
Sad kopiram poruku pošto je jelte zaključato i vidim da tačno godinu dana nisam ništa napisao... Neverovatno a bilo je svašta.. I poslednja poruka je o Sezamu...
I sad, neki dan ističe domen za cbc.rs i nazovem telefonom službu za pretplatu i pitam (poučen predjašnjim iskustvom) da li može da se plati u poslovnici u Dunavskoj... kako da ne, naravno, šta pitaš gluposti. Nije tako, bio je ljubazan...
Uglavnom, gužva na poslu, parkinga nema i zamolim sinka da me odbaci samo da platim i ajmo kući... Dodjem do prostorije i vidim gužvanjac... E reko nadero si ali disciplinovano stanem u red i čekam... napolju hladno, ja obučen ko osrednji medved samo nisam braon ni beli nego plavi... Ako crknem ovde ima da im napakostim, vidim neka nova se obučava a jedna što zna suflira sa strane, ide im to... Svi plaćaju ADSl samo jedan uzeo da davi da mu kaže kad će biti ADSL kod nejga jer se preselio, lepo mu kaže Vile znaju i ne sme ništa da obeća ali je on insistirao jedno 5 minuta na tome da mu kaže a ona je ostala dosledna da samo Vile znaju što je sasvim tačno... Skoro sam mu hteo pokloniti jedan ADSL ali je ipak ustao i sad ja...
Želim da uplatim domen... Koji? CBC.RS kažem ja...Gleda ova nova u monitor i nešto kucka... Pita ova što suflira koji Vam je telefon.. Kažem ja, ona skloni ovu što vežba i preuzme konzolu (e fala onom mislim ja) i u to kaže pa nema na ovom broju ADSL... Pa znam da nema, niste imali mogućnosti inače bi bio.. Nego ja bih da uplatim DOMEN... A koji? Pa CBC.RS.... aaaa hosting kaže ona.... NEEEE, ja bih da uplatim DOMEN, hostovano je na drugom serveru (pogledati prethodnu poruku kako je to uspelo..) samo DOMEN da uplatim... Hm... mudro ćuti i kucka... ali vidim da sprema papir u štampač i da platim.. Opali štampač papir i ona kaže 1890 dinara.... Ja opet, koliko znam, domen je 2300 ili tu negde... Ne ovo je to, sve je ok... Ajde pomislim možda je pojeftinilo i platim, ostavim 10 dinara nema sitno (mislim vraća mi gvozdene) i u to ulazi jedna jako ljubazna koja tamo radi i poznaje me iz vidjenja (kako ne bi uvek neko njesra pravim) i pita jel sve ok misleći pri tom na uplatu za ADSL jer u poslednje vrem to obavlja sinko a to znači uvek kasnim... Ja reko hteo sam da uplatim domen i uplatio sam... Dovidjenja, hvala lepo i odem. Usput pogledam račun (koji uvek bacim) i piše aktivacija internet usluge... E ebga, čudno pišu reč voda i odem nazad, nisam otišao daleko i opet uredno sačekam da prodje taj što je bio na redu i pitam jel ovo ok, piše to i to a ja sam hteo ono za ono... Ok je to je to, samo interna oznaka da je ušlo u kasu... Sigurni ste, ističe domen preksutra a NIC će ga gasnuti kao sveću... ne beri brigu i odem najzad...
Sutra ajd da vidim stanje računa, jedva se setim šifre i u panelu piše datum isteka sutra... E pa bre koliko putuju te pare... I da ne bi bilo zabune uputim telefonski poziv na službu podržavanja i kažem imam taj i taj domen stoji da ističe sutra a juče sam platio. Kaže koji, ja opet cbc... i kaže nema uplate, kako nema pa držim račun u ruci. Pošaljite faksom da vidimo šta je. Ma kaki faks, prošli put sam slao faks tries puta dok nije stigao di treba a neki verujem i danas lutaju svetom, sirotani... Kažem broj računa i ona kaže pa to ne košta toliko, pa znam i ja rekao sam im. E greška je i kaže pustiće domen (produžiti za par minuta) a nazvaće me koleginica iz predstavništva da vidi šta je... Posle pola sata naziva ista ova i kaže da je sve uredu, mislim produženo je a da će me nazvati ona druga da se izvine, ma ne treba, samo neka puste domen i ja ću otići da doplatim razliku... ne, ne ne trebada doplaćujem njihova je greška i sve je ok. Ma nema veze ebo 400 dinara nego sam se najedio bezveze, palatiću... I ne i gotovo. Posle nekoliko minuta stvarno zove ova ovdašnja i izvinjava se sve mi neprijatno... Ma ok svi pogreše i doći ću da platim, ma ne treba i tako se završi prosta uplata produženja domena...