Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Rezultati 1 do 12 od 23

Tema: Započinjete delatnost!!!

Član od
    04.06.2005
    Garaža
    Svasta nesto

Započinjete delatnost!!!

Preduzeća koja otpočinju delatnost međunarodnog drumskog prevoza robe prema Zakonu o međunarodnom prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. list SRJ", br. 60/98, 5/99 - ispr., 44/99, 74/99 i 4/2000 - ispr. i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 i 101/2005 - dr. zakon) moraju ispuniti 3 uslova:

· uslov finansijske sposobnosti,

· uslov tehničke opremljenost i

· uslov stručne sposobnosti.

Pored ovih uslova preduzeće mora ispuniti još jedan od sledeća dva uslova:

· da je obavljao međunarodni prevoz robe do stupanja na snagu pomenutog Zakona ili

· da je tri godine obavljao prevoz robe u unutrašnjem saobraćaju u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. glasnik RS", br. 46/95, 66/2001, 61/2005 i 91/2005).

Preduzeću koje ispuni sve gore navedene uslove Ministarstvo za kapitalne investicije Vlade Republike Srbije, kao ministarstvo nadležno za poslove saobraćaja, izdaje Uverenje o osposobljenosti za obavljanje međunarodnog javnog prevoza.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Član od
    12.01.2009

Re: Započinjete delatnost!!!

pošto sam novi u poslu kaži mi da li to važi i za kombi vozila bruto 3,5 tone i bruto 5,5 tona ili je dovoljno imati registrovanu delatnost transporta robe u okviru preduzeća.Interesuje me medjunarodni transport pošto mi je kod domaćeg jasno

Član od
    04.06.2005
    Garaža
    Svasta nesto

bez obzira na kilazu.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Član od
    12.01.2009

hvala na odgovoru ,znači 3 godine u Srbiji pa onda medjunarodni ako sam dobro razumeo

Član od
    22.02.2008

@doovalant

Procedura ti je ista kao kod domaćeg, ali se moraš dve godine baviti drumskim transportom da bi mogao da se baviš međunarodnim transportom. Kao kompanija koja radi drumski transport ne možeš legalno dobiti bilateralne i ostale transportne dozvole. Jedini kamioni koji ne podležu dozvolama (osim u Italiji) su vozila do 7 tona bruto.
    "Finishing second means you are the first person to lose" - Gilles Villeneuve.

Član od
    04.06.2005
    Garaža
    Svasta nesto

7.5 tona bruto

Član od
    22.02.2008

Da, moja greška.
    "Finishing second means you are the first person to lose" - Gilles Villeneuve.

Član od
    26.03.2011

Sada da se i ja nadovezem. Vidim da je poslednji post bio 2008 godine, ali se nadam da ce mi neko odgovoriti
    Da li ti uslovi vaze samo za vozila preko 7.5 tona, ili vaze za sva vozila? Naime, interesuje me da li se medjunarodni prevoz moze obavljati kamionom od 3.5 tone odnosno 7.5 tona, ili i u tom slucaju mora da prodje 3 godine domaci prevoz pa onda medjunarodni??? Hteo bih da pocnem privatno da se bavim prevozom(naravno preko Timocoma) pa me to interesuje.
    nadam se da ste me razumeli.

Član od
    09.11.2009
    Garaža
    Stralis

16.05.2011 stupio je na snagu novi zakon o "Drumskom prevozu" mislim da već ima nacrt ako ne i novi zakon na sajtu ministarstva ili udruženja Medjunarodni transport pa malo prelistaj po njemu i naćićeš sve što te zanima. Vodi računa Timokom nije sve moguć
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Član od
    26.03.2011

Hvala na brzom odgovoru, nisam ocekivao tako brzo da ce neko odgovoriti.
    citao sam zakon i neke zakonske odredbe, medjutim ono sto me buni je upravo ta cinjenica "obavljanje"medjunarodnog prevoza 3 godine. Jer kao sto rekoh, nisam procitao ili nisam zapazio da li se to odnosi samo na "velike" kamione tj na slepere ili na SVE kamione koji obavljaju prevoz. Znam da za manje kamione do 3.5 tone i 7.5 tone ne trebaju dozvole i upravo zbog toga bih hteo da pocnem da se bavim medj. prevozom.
    Znam da timocom nije svemoguc ali koliko sam cuo i koliko sam se raspitivao najrasprostranjeniji je i ima veliku ponudu.

Član od
    09.11.2009
    Garaža
    Stralis

Verujmi nisam stigao da izlistam zakon ali znam da je stavljen akcenat na inspekcijsku kontrolu prevoznika u MDTS a u tom slučaju ste i Vi učesnik pa da ne bi bilo problema iščitajte zakon jel sigurno znam da će biti kontrola a kazne idu od 800000 hiljada do 20000000 dinara. Kamion je ne bitno kakav je mali, veliki, kombi on obavlja javni prevoz osim ako nije registrovan za sopstvene potrebe ( nije javni prevoz ) Sedite i čitajte a za otpočinjanje delatnosti nadležna je privredna komora (njihovo rešenje) i potrebno je rešenje republičkog inspektora za saobraćaj u kome će pisati reg br vozila,održavanje, parking prostor, vlasnik, natpis firme itd. Što se tiče Timokom ima ponudu ako je neko ubaci ali šta ako nema robe šta će da stave na Timokom
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Član od
    17.04.2012
    Garaža
    VW Forever

Odg: Započinjete delatnost!!!

Konacno sam resio da pocnem svoju delatnost,to jest kao autoprevoznik drugacije ne mogu nemam bas nekih uslova,pa kako mi bude.Svaki savet je dobrodosao jer vas gledam kao iskusne ljude na ovom forumu.Pozz i svako dobro.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Slične teme

1. Ralink servis, delatnost i lokacija
    Od Ralink u forumu Ralink servis
    Odgovora: 0
    Posl. poruka: 26.02.2017, 19:33
  2. Taxi kao dodatna delatnost
    Od IlijaGM u forumu Opšte diskusije o automobilima
    Odgovora: 0
    Posl. poruka: 30.04.2015, 09:03

Members who have read this thread in the last 5 days: 0

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme