Jel to samo da se narucuje preko neta ili moze licno da se dodje na adresu i kupi. Nadam se da smo se razumeli
Powered by vBulletin® Version Tokarev - Copyright © 2023 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Jel to samo da se narucuje preko neta ili moze licno da se dodje na adresu i kupi. Nadam se da smo se razumeli
Plan je da će moći i lično da se kupi. U tom slučaju treba proveriti telefonom da li ima to što ti treba.
Zdravo,
Pitanje za Doru.
Počeo sam u ovoj temi, pa da završim ovde
Koji model injektora preporučuješ kao zamenu za Valtek koji trenutno imam, a pokazuje znake posustajanja?
Dakle, motor je Z14XEP Twin-port.
Koliki je prosečni radni vek injektora? Odnosno, da li se isplati da pokušavam čišćenje ovih, ili da ih menjam? Prešli su oko 50.000 km.
Ja sam protivnik čačakanaj injektora u smislu popravke, crklo je, baci i stavi novo. Pravi set za popravku košta malo manje od novih dizni.
Valtek bi trebalo da traje od 50k do ko zna.. Rajmaksu sa foruma su žute dizne koje su svima crkle (ta serija) na maksimum 30k trajale 200k, slovima 200.000 kilometara.
Za nešto malo više para imaš OMVL koje su bolje od Valteka i sledeće su Lovato ili Landi što je isti Q ali se žale na njih u poslednje vreme da ima puno reklamacija, verovatno falš roba...
Hana ili Barakuda su približno istog kvaliteta i karakteristika, rade na drugom principu i bolje su od prethodnih. Sve u svemu Valtek je skroz ok za taj motor a ostalo je stvar izbora.
Čekao sam da prestane sneg, pa sam fotografisao injektore (prikačene su slike). Gledajući oznake i internet, zaključio sam da ipak nisu Valtek, nego neki Rail IG1. Ne znam da li sam u pravu.
Koja je cena Valtek injektora? Da li bi zamena išla onako kako sam ja zamislio: otkačim deblje crevo, otkačim 4 tanja creva i 4 električna kontakta i sve to ponovo prikačim na novi injektor? Ne bih ja to sam čačkao, kada bi ovde u Nišu bio neki dobar majstor. Pre izvesnog vremena sam pročitao da su niški majstori za izbegavanje. Ne znam da li se situacija promenila?
Nije to kolega bas tako. Injektori idu na bušenje. Pa dijagnostikom da se rad provjeri. Mora da se prestane sa zajebancijom oko plina.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Cena za Valtek je 3700 dinara a moraju se podesiti za svaki auto, izbušiti koliko treba i prekontrolisati to na kompjuteru. Nije moguće prosto izvaditi iz kutije i staviti na auto...
Lepo piše na njemu, to jest pored. Pritisak + - ...
kako da znam koji je dobar pritisak za moj auto,
racunar je BRC i nema niko dijagnostiku za njega da moze da mi to ocita
i dizne su BRC, mogu samo da zakacim manometar i vidim koji je izlazni pritisak iz isparivaca,
ali ne znam koju vrednost treba da imam.
Pre ovoga sam imao OMVL i dok je bio ispravan potrosnja mi je bila 1,5-2 L manja nego sa o
Stag isparivacem.
Pre kupovine Staga uporedio sam im specifikacije i skoru su identicne, zato sam se i odlucio za kupovinu
Otvori temu za problem, možda neki od majstora pomogne mada ih baš i nema...
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)