Mali update (na sopstveni post) - poručio sam ipak CTEK MXS 5.0 jer sam dobio popust, pa se isplatila kupovina. Ali neko ipak može da odgovori na pitanje. Bosch C3 puni sa max 3,8A a C7 sa 7A. Šta bi bio bolji izbor za održavanje baterija u rangu 50-60Ah? Ovaj CTEK pada negde u sredinu i činio mi se kao optimalno rešenje.
Jedino me zanima (pročitah negde) da li za održavanje mojih akumulatora (Varta 60Ah 540A i Bosch S4 005 60Ah 540A) koristiti stalno AGM mode (14,7V)? Da li će dati bolje rezultate?
Zanimljiva mi je i opcija Recond. Preporučuje se kod duboko ispražnjenih akumulatora i takođe kod normalno napunjenih bar jednom godišnje. Za razliku od uobičajenih programa punjenja, gde je dozvoljeno ostaviti kleme priključene, pretpostavljam da se u ovom slučaju savetuje da se kleme odvoje? Da li je ova opcija preporučljiva i za akumulatore bez održavanja, tj. akumulatore kod kojih ne mgu da se skinu čepovi i dolije voda?