Pozdrav za Makedoniju, drago mi je da si se priključio![]()
Powered by vBulletin® Version Tokarev - Copyright © 2023 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Mirka zvani HD Uno. Pozz za najjaceg detailera makedonije
![]()
Prvo pozdrav za ekipu detailer-a!
Imam pitanje vezano za Alfatex (predpostavljam da je neka vrsta alcantare u izvedbi Alfa Romeo fabrike); postoji li neki poseban metod pranja i tretiranja ili je princip rada identican kao i sa standardnim enterijerom..?
Nisam bas doktorirao na ovom polju, ali kako sam upucen rade posebni preparati, cetkice i mikrofiber krpe. Ne radi se sa ekstrakcionim masinama..
Imao sam priliku da radim jednog passata koji je na sedalnom delu sedišta imao sličan materijal kao alfatex (mislim da je u pitanju isti materijal) sa mikrofiber krpom, i Fraber politutom. Materijal se istrlja se krpom namočenom u rastvor deterdženta (po potrebi možeš da koristiš i mekšu četkicu) sa njom istraljaš i onda sa drugom mf krpom koju potopiš u vodu i iscediš ispiraš (prebrišeš) . Ne radi sa ekstracinom mašinom mislim da bi rezultat bio katastrofalan. Ne bih ti preporučio ni da radiš na ovako niskim temperaturama. Mislim da ćeš morati da radiš iz dve ruke ako je materijal jako zaprljan. Tamo gde se materijal zamastio moraćeš (pošto radiš ručno) par puta da ponoviš postupak. Ne bi bilo loše kada bi okačio koju sliku. Kada budeš radio piši ako bude trebala neka pomoć, pozz
Hvala puno, sad nadjoh podatak da je Alfatex posebna firma iz UK koja proizvodi taj materijal... Mada nebitno - znamo koji je materijal. Kacim slike uskoro, u sustini delovi koji su malkice kriticni su centralni naslon za ruku sa kutijom ispod i naslon na vratima na vozacevoj strani.
Moje iskustvo je malo drugacije po pitanju alkantare,proces je isti kao i uvek samo sto nema 'cetkanja' vec se sve fleke resavaju sa m.f. krpom i na kraju standardno ekstrakcija.
Kada je sve zavrseno sa cistom m.f krpom preci povrsinu u istom smeru inace se materijal 'sareni' i ostaviti da se susi.
kako se kirbi pokazao?
Kako resiti nebo koje je pocelo da se odlepljuje?
Ne bi da ga skidamo jer ce tako biti vise posla,moze li to nekako druacije da se prilepi,ili da se hvata ubadacima?
Jedini pravi nači je da se skine pa zalepi kako treba.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)