Strana 1 od 8 123456 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1 do 12 od 96

Tema: Sugestije za poboljšanje foruma

Član od
    24.10.2004
    Garaža
    FIAT

Sugestije za poboljšanje foruma

Došli divlji i oterali pitome....

Ide loše vreme pa se mislim prihvatiti posla oko foruma, reorganizacija, novi pravilnik, nova pravila otvaranja tema, pristup oglasima itd...
    Forum se pretvorio u čudovište i nema više one zabave a ni esencije znanja koja je nekad bila. Ne kažem da ne valja, druga su vremena a i mnogo više ljudi učestvuje u radu foruma.

Interesuje me svaki predlog ili sugestija oko toga šta vam smeta, šta bi voleli da ima a nema, kako da je drugačije organizovano ako ovako ne valja i sl... Prvenstveno mislim na starije članove a i novi su dobrodošli sa primedbama ili predlozima.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Član od
    15.07.2008
    Garaža
    Honda Accord

Re: Dosta više..

Bas sam danas razmisljao o ovom problemu. Iako sam relativno nov ovde jako mi smetaju ljudi koji teraju odavde druge ljude sa ogromnim iskustvom i znanjem svojom gluposcu. Odmah mi pada na pamet onaj lik sto mu je prvi post bio da su svi ostali biiip. Mislim sta reci. Volim automobile i relativno sam mlad i zato svakodnevno pregledam teme kako bih nesto novo saznao. Nisam nesto puno pametnih saveta dao (ne dajem savete ako nisam siguran u nesto, a uglavnom iz licnog iskustva), ali sta mogu kad je ovde vecina iskusnija i vise zna od mene, pa zato nikad nisam ni pametovao...Takodje ne volim ljude koji nalete negde na googlu na forum i imaju neki jako glup problem i onda postave jos gluplje pitanje kako bi resili isti. Mozda bi trebalo napraviti nekoliko postova pre postavljnja teme ili odredjeni broj dana provedenih kao clan foruma ili tako nesto...

Član od
    11.09.2007
    Garaža
    AR Giulietta TCT

Obavezno predstavljanje...

Član od
    26.07.2008
    Garaža
    ford fokus

@ Bojan1212

Možda je za tebe neki problem glup,ali možda čovek nezna kako da ga reši došao je ovde.Ja lično nekoliko puta dnevno svratim na forum i pročitam nove postove.Imao sam problem koji sam uz pomoć foruma rešio.Ne pišem nešto mnogo jer ima mnogo iskusnijih od mene.Bio sam na mnogo foruma i na njih više ne idem jer ima krug ljudi koji smeju da napišu svoje mišljenje,ostali ako napišu suprotno prave ga budalom.........To pametovanje treba sprečiti,ovde čitam ljudi se raspravljaju sa adminom ili moderatorom i nisu banovani.Najbolji je forum i treba pažljivo i promišljeno raditi da se ne pokvari cbc.

Član od
    13.05.2007

Ja mislim Nadzornice posto u zadnje vreme stalno nesto menjas popravljas uredjujes da ovaj put krenes od sebe.........Znaci puna generalka Em te gaze godine em te zeza kilometraza.....Pa cemo onda dalje.... Sto se tice riznice znanja ona ostaje tu.....Mozda se ne uvecava kao nekad,sto mene jako cudi jel u ovoj zemlji su svi Majstori.....i to sa iskustvom Elem nisam nista pametno napisao....nisam ni hteo samo se ponasam kao bedno piskaralo..........

Ps.Eto sad lepo odoh da kontaktiram onog tamo sto prodaje Fikusa i to cetvrt veka starog na forumu za Automobile

Član od
    04.10.2004
    Garaža
    Lancia Ypsilon 1.2 8V

Pratim ovaj forum gotovo od početka njegovog postojanja.. I tada sam bila mod, sada slično - urednik..
    Svaki dan pogledam sve teme, pročitam i ono što me se tiče, a i ono ostalo. Više se ni ne trudim ljudima da objasnim gde greše, kako da koriste forum, šta je važno da znaju..
    I posle toliko godina kada mi stigne PP, najčešće počinje sa "brate".

O sadržaju tema i suštini rasprava koje su nekada davale najveću draž ovom forumu ne mogu ni da pričam bez osećaja mučnine.
    Neko je malopre pomenuo - svi su majstori sa iskustvom.

Rešenje? Obavezno predstavljanje, oglašavanje tek nakon nekog broja postova, brisanje postova koji sadrže samo smajli, netolerisanje rasprava i svađa, posebno sa nadređenima.

Šta bi još pomoglo? Bolja sprega sa auto-klubovima, oni bi mogli da podele sa nama ovde istorijate svojih brendova, nove fotke, najave okupljanja, slike sa istih, druženje kao što je bilo nekada iako se ne viđamo u istoj kući.

Sekcija vesti, noviteta, grupna kupovina, nabavka majica sa logom foruma (i ostali promo materijali)

Nemam ništa protiv što postoje posebne sekcije za mazdu, opel, francuze... To bi treba da bude samo njihove deo gde će se dogovarati i poštovati interna pravila, ali po čemu se stajling ili sport razlikuje za te automobile od ostalih?

Dosta mi selektivnog sankcionisanja piraterije.

Ovde ima sjajnih ljudi, trebalo bi ih negovati, a ne terati. U najmanju ruku zaslužuju poštovanje za dugogodišnji uloženi trud i edukaciju - meni je, barem, puno značila.
    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Član od
    07.09.2007
    Garaža
    wrx

Vrlo je tanka linija između uspešnog uređivanja foruma i teranja ljudi sa istog. Dosta ljudi je otišlo odavde jer nisu mogli da se uklope u neka pravila. Teško može da se desi da svi poštuju neka rigidna pravila, jer se kolima bave svi i svi se u njih razumeju, od osnovca preko matorca sa osnovnom školom pa do doktora nauka.
    Kako ćemo naći tu liniju, možemo samo da se dogovorimo za najbolji pravac pa da probamo

Član od
    15.07.2008
    Garaža
    Honda Accord

Citirati Originalno postavljeno od Crki
    @ Bojan1212

Možda je za tebe neki problem glup,ali možda čovek nezna kako da ga reši došao je ovde.Ja lično nekoliko puta dnevno svratim na forum i pročitam nove postove.Imao sam problem koji sam uz pomoć foruma rešio.Ne pišem nešto mnogo jer ima mnogo iskusnijih od mene.Bio sam na mnogo foruma i na njih više ne idem jer ima krug ljudi koji smeju da napišu svoje mišljenje,ostali ako napišu suprotno prave ga biiiip!.........To pametovanje treba sprečiti,ovde čitam ljudi se raspravljaju sa adminom ili moderatorom i nisu banovani.Najbolji je forum i treba pažljivo i promišljeno raditi da se ne pokvari cbc.
    Druze, nisam mislio bukvalno, ti si npr. registrovan veci godinu dana, a i dalje posecujes forum sto znaci da si stalan i da nisi dosao odjednom postavio pitanje, dobio odgovor i otisao. Mada i to je po meni ok ako je problem postavljen na kulturan nacin. Ali pada mi napamet primer od pre neki dan gde covek hoce da kupi "trkacki auto", a nikakve kriterijume nije postavio, ma nista. I sta se dobija od takve teme? Nista, e to je problem...

Član od
    09.11.2005
    Garaža
    Honda Accord coupe cg4

Pravila ,pravila ... nije u tome problem svakom kulturnom i tolerantnom clanu koji je dosao da nesto nauci i iznese svoja iskustva postuje i uvazava ostale ona nisu ni potrebna. Pravila foruma su za one druge koji nemaju "domace" vaspitanje ,koji dodju na forum i bez pardona pocinju da svima sole pamet ,sve najbolje znaju ,vredjaju ostale (iako neki od njih mogu sagovorniku da budu i unuci) a nazalost takvih je sve vise - pravila su tu da bi se takvi izolovali/odstranili BEZ PARDONA i CBC zadrzao ono sto je oduvek predstavljao - riznicu znanja uz naravno dozu ukusnog zezanja.
    Takodje periodicno se pojave ljudi koji zaista imaju znanje iz odredjenih oblasti - ali ne ne znaju ili ne zele na fin i kulturan nacin da ga podele sa drugima ,vec na ostale gledaju kao na nizu vrstu i uz socan recnik "daju strucne savete" a ako im neko kaze da to mozda nije tako ... zlo i naopako - odmah svadja i vredjanje .E pa ne trebaju nam ovde ni takvi strucnjaci i licno sam ispratio "vise takvih" odavde a ovim postom apelujem na sve koji su se pronasli u ovim redovima da malo stanu na loptu i da se prilagode tokovima CBC-a unesu malo vise samo kontrole prilikom replyciranja postova i nepotrebnog otvaranja tema (koje su uzgred budi receno cesto besmislene) siguran sam da ce se kvalitet vratiti.

Licno sam protivnik pisanja "u prazno" sto znaci : ako sa sigurnoscu nesto znate iz licnog iskustva ili iz neke strucne literature - odgovarajte i savetujte ,ako niste sigurni preskocite odgovor a ne "Brate ma znam ja cuo sam da je taj i taj auto njesra ..." niko se nije naucen rodio i svi smo se ovde i skupili da bi saznali nesto novo razmenili iskustva i druzili a ne da bi se svadjali i odmeravali "ciji je duzi" . Ljudi malo vise tolerancije/samokritike i apelujem na kolege urednike da malo vise prate svoje oblasti i odstranjuju bitno od nebitnog i po cenu banovanja "strucnjaka"
    Ovo je moje vidjenje a pravila sama po sebi nisu problem - vec nekultura i bezobrazluk a njihovo nekaznjavanje to produbljuje.Nisam pobornik represivnih mera ali vrlo cesto drugacije ne moze.

O pravilniku oglasa uprava zna moje misljenje ...

Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Član od
    08.02.2009

Pojedini urednici/moderatori (koje necu da imenujem) bi trebali da smanje malo napetost prilikom davanja komentara, i da smanje nadrndanost.... Samo toliko, ostalo sto ste naveli slazem se sa vama

ps. Ovo gore sto sam naveo nije receno zbog provokacije, vec cista sugestija
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Član od
    07.10.2007

Meni npr. smeta kad vidim da neko ko je u najboljem slučaju polupismen napiše nešto.
    Mislim da bi ti postovi u kojima ne postoji tačka, zarez, razmak, nova rečenica... trebali ili da se obrišu ili preprave s obzirom da naružuju forum.

Član od
    19.08.2005
    Garaža
    Audi A4

da se odrede dva ili vise urednika samo za te stvari. prvo da opomenu korisnika da prepravi post ili da oni to ucine umesto njega a brisanje posta tek kao krajnja solucija.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Strana 1 od 8 123456 ... PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Slične teme

1. Usteda goriva i poboljsanje performansi
    Od painter u forumu Uradi(o) Sam
    Odgovora: 57
    Posl. poruka: 17.01.2017, 21:02
  2. Citroen XM poboljsanje farova
    Od XM_V6 u forumu Uradi(o) Sam
    Odgovora: 0
    Posl. poruka: 08.05.2014, 18:07
  3. Sugestije za poboljšanje foruma, deo drugi.
    Od Dora u forumu BOX za predloge
    Odgovora: 31
    Posl. poruka: 17.01.2011, 00:32
  4. poboljsanje hladjenja motora
    Od coco u forumu Prijemno odeljenje
    Odgovora: 5
    Posl. poruka: 16.05.2006, 13:10

Members who have read this thread in the last 5 days: 0

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge