Najava

Collapse
No announcement yet.

Pitanje u vezi izbora ulja

Collapse
X

• Filter
  • Vreme
  • Show
Clear All
new posts

• Heh, ako nije nešto novije onda je za kočnu tečnost lako, bilo koja po DOT 4 ili DOT 5.1.
    Za menjač može da bude diskutabilno, jer fiat propisuje sključuvo tutela 75W-85, a za japance mora da se čita dokumentacija, da ne bi bilo grube greške.

Hvala ti Serđo - pa da se ponadamo da megan82 budu informativniji kada postavlja ovakva pitanja.

Comment

• Zdravo forumasi! Cisto da cujem i druga misljenja - koje motorno ulje je po vama najbolji izbor za Hyundai i30, 1.4 benzinac, 16V motor, 80kW, 2011. godiste? Auto presao oko 175.000km, TNG ugradjen pre tacno 10 god. i od tada je neki grubi odnos voznje 80:20 u korist voznje na plin.

Auto je kupljen nov u Nisu i u ovlascenom servisu su mu i za vreme garancije, a i kasnije sipali Shell Helix Ultra 5W-40 i to menjali na oko 15k predjenih km. Drugi sam vlasnik i pocetkom godine sam mu odradio mali servis u ovlascenom servisu u drugom gradu gde su preporucili Shell Helix HX7 10w-40 kako zbog starosti i predjenih km, tako i zbog TNG-a. Ovo ulje reklamiraju kao pogodno za TNG pogone.

Planiram dosta cesce da menjam ulje, tipa na 7-8k predjenih km jer smatram da je cescu zamenu potrebno odraditi vec nakon predjenih 100k km recimo i cisto me interesuje da li imate neku bolju preporuku od pomenutih? Godisnje prelazim 10-15k km. Ne vezujem se za preporuke ovlascenih servisa u smislu marke jer oni prodaju naravno iskljucivo Shell, cisto trazim najkvalitetnije ulje za svoj auto s' obzirom na uslove.

Hvala unapred na odgovorima!
      Last edited by hyundai_i30; 13.05.2023, 08:20.

Comment

• Nema drugih preporuka vezano za motorno ulje?

DS9 Kad imas vreme, javi sta mislis posto si ovde najstrucniji

Comment

Working...
        X