Najava

Collapse
No announcement yet.

Postupak carinjenja motora za auto

Collapse
X
 
 • Vreme
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Odg: Postupak carinjenja motora za auto

  Originalno postavljeno od vladaomega
  Samo licna karta, saobracajna od mog auta i racun za motor.upravo tako. saobracajna od motora stranca nije potrebna ako imas racun u kome stoje tehnicki podaci motora stranca.ako nemas racun od motora stranca saobracajna ili fotokopija je obavezna. motor stranac je roba inostranog porekla i kao takva roba se mora prvo pojaviti na granicnom prelazu Srbije.na granicnom prelazu dobijas JCI jedinstvenu carinsku ispravu u kojoj pise koja je roba,tezina,vrednost i gde se upucuje na carinjene u ovom slucaju NIS. Carinske dazbine se placaju prema vrednosti robe tj racuna za motor ili slobodnom procenom vrednosti robe carinskog sluzbenika,. ovo drugo u praksi je najcesci slucaj.usluge speditera na granicnom prelazu su 40eur/subotica/maticna carina/beograd/60/. znaci imas trosak na papirologiju min 100eur bez carine i pdv.
  Dobio si pravi odgovor od Vlada, a u vezi tvog motora, imaš odgovore u temi o oduzetim vozilima, gde možemo još ponešto objasniti.

  Comment


  • #17
   Dobar dan svima.

   Znam da je ova tema stara, ali nova sam, pa nekako ne smem da otvaram novu temu :-).

   Imam specifičan problem, možda bi neko znao nešto o tome.

   Naime, u Rep. Srpskoj sam bila i tamo mi pukao blok motora. Sada je auto kod jednog jako dobrog mehaničara, koji je, btw dobar prijatelj mog rođaka.
   On bi mi nabavio dobar motor i lepo to ugradio i sve to ne bi bilo skupo, skoro pa da bi bilo jeftinije od šlepanja tog auta za Srbiju.

   Moje pitanje je, da li bih ja mogla da ocarinim taj motor koji bi već bio ugrađen u auto ?. Time bih izbegla šlepovanje i skupe BG majstore i lepo se dovezla sama ovde tim istim autom.

   Posle bih sve naravno završila papirološki jer neću da me boli glava kod registracije.

   Hvala unapred na odgovoru.
   Last edited by Duda; 05.08.2023, 12:33.

   Comment

   Working...
   X
   😀
   🥰
   🤢
   😎
   😡
   👍
   👎