Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Vidim da ovde ima iskusnih vlasnika raznih tipova citroena. Imam nameru da veoma skoro pazarim jedan C5 SX 2.2 HDi 16V 136 KS 2002. godište, prešao oko 197000km. Čeka me servis na 200000km, a naredne godine i zamena akumulatora. Nisam neki vozač koji "divlja" i potpuno sam svestan posledica pritiskanja papučice za gas, naročito u gradskim uslovima. Nemam garažu, a biće i dosta gradske vožnje uglavnom u vremenu kad nisu velike gužve. Do sada je redovno servisiran u ovlašćenom servisu "Svileni" po principu "sve što treba". Nema veliki broj sati proveden u servisu - od vanrednih intervencija imao je samo zamenu alternatora na 125000km.
Vidim da ovde ima iskusnih vlasnika raznih tipova citroena. Imam nameru da veoma skoro pazarim jedan C5 SX 2.2 HDi 16V 136 KS 2002. godište, prešao oko 197000km. Čeka me servis na 200000km, a naredne godine i zamena akumulatora. Nisam neki vozač koji "divlja" i potpuno sam svestan posledica pritiskanja papučice za gas, naročito u gradskim uslovima. Nemam garažu, a biće i dosta gradske vožnje uglavnom u vremenu kad nisu velike gužve. Do sada je redovno servisiran u ovlašćenom servisu "Svileni" po principu "sve što treba". Nema veliki broj sati proveden u servisu - od vanrednih intervencija imao je samo zamenu alternatora na 125000km.
Unapred hvala na svim odgovorima i sugestijama.
Servis Svileni je jedan od najboljih u zemlji tako da mu je to odlicna preporuka.
C5 je generalno jako dobro uradjen auto, a taj motor je takodje dobar, nema nekih tipicnih mana.
Sto se gradske voznje tice, trosice slicno kao i onaj od 2.0 to ne treba da te brine. Treba samo da proveris
da li ima FAP filter jer je to skuplja varijanta jer zahteva skuplje redovno odrzavanje - ima neka tecnost koja se
sipa za preciscavanje izduvnih gasova.
Pozdrav interesuje me u karavan verziji Citroen C5 2.0l hpi ,iskustva prednosti i mane imam ponudu 2002 godiste presao 186000 pravih
valjda su hpi motori sa direktnim ubrizgavanjem. pitaj strucnjake, ali mislim da mu je komplikovanije ugraditi plin, ako uposte to planiras.
i valjda su osetljiviji na nase gorivo.
generalno, c5 je ok polovnjak.
naravno, da je u dobrom stanju.
Jel ima neko iskustva sa C4? Kupio bih polovnu C4 pa me zanima koje su im mane? (ako ih imaju ).
Od motora gledam da bude ili 1.4 benzinac ili 1.6HDi preko toga ne bih isao jer uglavnom soferiram po gradu.
Sta je bolje od ova dva? I koji se vise isplati za odrzavanje?
licno vozim c5 karavana i auto je kao dnevna soba. prica oko plivajuceg zamajaca vise nepije vodu da je preskup (kako za koga) 38000 ceo set sa korpom lamelom druk lagerom i zamajcem. Inace auto je udoban a radi kako mu koji dan odgovara.
Ha,ha, bolji i iskreniji odgovor nisam dugo procitao!
Imam XMa 2.5 excusive '96. Lepo sluzi. Vec 8 godina je kod mene. Jos malo pa ce biti punoletan pa razmisljam o nabavci novijeg automobila. Razmisljam o C5 (2005 ili noviji). Zanimaju me iskustva ljudi koji ga imaju ili onih koji su ponesto culi o tom modelu. Narocito me zanima u verziji sa motorom 2.0 HDI.
Cuo sam od najgorih do najboljih kritika pa sam malo zbunjen treba mi jos koje misljenje.
Manje vise si upravu,ali opet sve zavisi kakav je auto...ja vozim 1.6 110ks vec 7god-picasa u kompletnoj opremi-i sad c4-bez koze i panorame-..i mogu ti reci da je jako tih kako unutra tako i spolja-daleko je od golfa i one buke-naravno u klasi 2007 god.....1.6 110ks je odlican motor i nemam pojma sto su se ljudi istripovali...da ne ureknem, ali motor je odlican,prilikom agresivnije voznje crnog dima malte ne i nema,malo trosi ai jako je aglilan i lepo vuce u svakoj brzini
Kupio sam Citroena C8 2,0 140ks sa ugradjenim plinom. Prilikom kupovine je presao 205000. Vec sam za 3 meseca presao skoro 7000 i prezadovoljan sam. Motor radi perfekt i skoro je necujan kako u leru tako i u voznji. Ja sam ga licno uvezao posle obilaska preprodavaca po Srbiji, i na zalost gubljenja vremena i novca putujuci od grada do grada. Nemam nekog velikog iskustva sa Citroenom jer sam godinama vozio Pezoa. ali mislim da je to skoro ista tehnologija. Preporucujem ga!!!
Last edited by musko66; 17.02.2014, 00:21.
Razlog: dodatak
Sta mislite o konkretno ovom primerku: 2005 Citroen C5 2.0 hdi | Polovni automobili
Moj prijatelj i ja planiramo u ponedeljak doci da isti pogledamo i sa sobom vodimo majstora. Da li je mozda neko vec gledao bas ovaj primerak!? Imate li neki savet sto se tice C5?
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment