Najava

Collapse
No announcement yet.

Opel Vectra 1.8 gašenje na leru i u vožnji?

Collapse
X

• Filter
  • Vreme
  • Show
Clear All
new posts

• Opel Vectra 1.8 gašenje na leru i u vožnji?

Pozdrav svima!
    Imam problem koji nikako nemogu da rešim.
    U pitanju je Vektra 1.8 2001. benzin/gas.
    U početku se gasio na leru, i te ne svaki put, da bude problem veći, kad se ugasi nemogu da ga upalim bar jedno 5-10min, i posle toga kresne od prve. Zanimljivo je što se ne gasi svaki put, nego normalno vozim i stajem i onda nakon nekog vremena opet sve isto.
    U međuvremenu promenio svećice, opet isto, kod majstora promenio termostat pošto nije najbolje otvarao ... opet isto ...
    Pa sam onda zamenio zadnji lonac, pošto je iznutra bio sav rastrešen, opet isto ...
    Na dijagnostici izbacuje kao da jedan klip neradi najbolje ... Danas zamenim i bobinu, i to onu najjeftiniju, računam ako je vezano sa tim, bar da vozim neko vreme da vidim pa ću posle da nabavim neku bolju ... Opet isto ..., u stvari još i gore ... jedva sam se vratio kući, trza i u vožnji i na leru, i naravno ne svaki put ...
    Da napomenem da sam bio i kod majstora za gas, pregledao na laptopu, malo naštelovao, zamenio filter, malo radio dobro, i opet sve isto.
    I da još napomenem da na gasu dosta lošije radi nego na benzinu ...
    Eto sad stvarno neznam šta da radim, ostavio ga kod majstora, koji kaže da treba redom da menjam itd ... a to mi se baš neradi ...
    Ima li neko nekakav predlog šta i kako dalje!
    Upomoććć!

Re: Opel Vectra 1.8 gašenje na leru i u vožnji?

Nemoj se ni truditi da nastelujes gas dok se ne namesti da radi na benzin...nemoguce je to uraditi. Drugo sta tacno znaci jedan klip ne radi najbolje? ako je problem u bobini zasto najjeftinija ako je problem negde drugde i ta je preskupa.....Da li je neko od majstora merio vreme ubrizgavanja,napon l;sonde, napon senzora temperature,pritisak goriva itd...?

Potrebno je sto vise informacija da bi mogli da ti pomognemo. Za sad jedini savet je NE MENJAJ redom delove..preskupa je rabota.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Hajde da pretpostavimo da je dijagnostika prijavila izostanak paljenja na tom nekom cilindru i da je to razlog trokiranja. Zamenjena je bobina i stvar se pogoršala. Idi kod majstora da ti izmeri kompresiju na tom cilindru, ionako to najviše vole da rade, pošto vidim da kod njega od merenja visokih napona nema ništa, pa da otpišemo jednu mogućnost.

Comment

Evo da se ponovo javim, pošto me ova kola sve više i više izluđuju.
        Dakle, u međuvremenu sam bio u ovlaštenom opelovom servisu. Na njihovoj dijagnostici izbacuje, grešku kod kompjutera (procesora motora), kaže, potrebna zameni ili reprogramiranje.
        Urađeno reprogramiranje kod njih ... Posle toga motor dosta dobro radi, međutim osetise blago podrhtavanje, ali kontam, nema veze nije strašno gotovo da se i ne primeti ... ostalo sve ok ...
        Vozi tako 5-6 dana, kad ono opet mi se ugasi, i opet sve po starom, par minuta neće da upali i posle toga kresne od prve i sve po starom ... pa se onda desilo još jednom, pa još jednom ... Znači radi sve ok. i onda iz čista mira, kad mu dođe žuta minuta, cap i ugasi se ... i u leru i u vožnji ...
        Danas sam opet odneo u taj servis i ostavio ga tamo ...
        Nisam više pametan, baš me izluđuje ...
        Treba mi savet, šta dalje ...

Comment

da bi auto radio normalno na gas potrebno je da bude apsolutno ispravan na benzinu, a zatim da se maksimalno dobro odradi ugradnja gasnog uredjaja.

vectre razlicito podnose ugradnju gasa.
          nekada je sve ok iz prve, ali vrlo cesto majstori lociraju problem u bobini, i senzorima bregaste i radilice.
          ako je problem u bobini ili senzoru radilice, auto ces tesko ili nikako da upalis.
          pored ovoga, proveri i step motor i ocisti klapnu, jer u ogromnom broju slucaja ove dve stvari prave problem.

i za kraj dizne, jer se paljenja vrse preko benzina.

nadam se da sam ti malo pomogao.
          pozz

Comment

U startu si pogresno krenuo!!!Svako ko servisira opele zna za glavni problem 1.8 motora..Znaci prvo skini step klapnu(elektronsku klapnu vazduha na usisu motora)u 90 posto slucajeva ona glavi i pravi bas takve probleme (gasenje motora na leru,neravnomeran rad motora na leru.los rad motora kada je vozili hladno itd)imaces malo problema oko skidanja jer ti je gasna instalacija verovatno iznad nje..Kada je skines ocisti je nekim od srestava za odmascivanje ili nekim sprejem za ciscenje(sto vise to bolje)biksne klapne obradi nekim univerzalnim sprejem tipa wd40...naime klapna je prva na udaru isparenja ulja i veoma se brzo zamasti a kad auto troskari ulje pare su jos vece pa jos brze dodje do njenog zamascenja i naravno zaribavanja POZDRAV dragan

Comment

@glisalj:
              ne verujem da kod benzinca klapna toliko moze da se zaprlja da pravi takve probleme.
              u svakom slucaju treba da je ocisti, ali mislim da nece resiti problem. kad vec cisti klapnu, nek ocisti i steper, ako ciscenje moze da pomogne.

Comment

pre dva nekoliko dana sa sam takav problem resio na opisani nacin..velika isparenja ulja zbog loseg stanja motora su totalno zastopala komlet klapnu. tech je takodje prijavljivao izostanak paljenja u cetvrtom cilindru i neodgovarajucu smesu opasnu po sustav motora ..sto je najbitnije auto radi posle ciscenja klapne sasvim korektno i bez gresaka na sledecem citanju .....pozdrav

Comment

Working...
                X